fbpx

Kaip susirasti merginą?
0 (0)

flirtas

Norėčiau užduoti klausimą, ir dar labiau išgirsti atsakymą:) Man 20 m., esu aukštas, manau esu patrauklios išvaizdos, bet merginos niekaip nesusirandu, pora merginų patiko man, bet aš joms nepatikau, keletai merginų patinku aš, bet man jos nepatinka. Ir taip visada. Žinau ir tikiu, kad susirasiu aš tą kuri mylės mane ir aš ją, bet kiek ilgai to laukti? Gal turite kokių patarimų? Mane beria spuogais, dėl to kompleksuoju, tai pat stipriai. Kažkokių specialių kabinimu nedarau, tik gyvenu ir viskas laukiu gal kažkas atsiras mano gyvenime?

Komentuoja psichologė Ramvydė Vitartaitė:

ramvydeAčiū už laišką ir malonu, kad kreipiesi pagalbos. Iš Tavo laiško matau, kad esi apimtas abejonių dėl antros pusės susiradimo ir keli sau svarbius klausimus. Tačiau į šiuos klausimus atsakymą žinai tik Tu pats.  Kiek laiko reikės laukti, kol susirasi antrą pusę, priklauso nuo Tavo pastangų jos ieškant. Taip pat noriu informuoti, kad psichologo darbą sudaro ne patarimų davimas, o pagalba žmogui susivokti savyje, padėti rasti išeitį iš situacijos, kuri kelia problemų. Tavo atveju, mano vaidmuo būtų padėti Tau susivokti, kas Tau trukdo susirasti antrąją pusę ir padėti atrasti savyje resursų šią problemą išspręsti.

Savo laiške mažai pasakoji apie save, kaip Tau sekasi bendrauti su merginomis? Kokias pastangas dėjai, kad jas sudomintum? Kokios buvo to pasekmės? Kokie jausmai ir mintys kilo? Kas Tau labiausiai kelia problemų bendraujant su merginomis? Kokie Tavo būdo bruožai padeda bendraujant su jomis? O kokie trukdo? Kaip elgiesi nemaloniose situacijose, kai reikia bendrauti su nepažįstamomis merginomis? Šiuos ir panašius klausimus galėtum užduoti sau antros pusės paieškose. Atsakydamas sau į šiuos klausimus atsakymus gali rašytis į popieriaus lapą. Taip bus lengviau save paanalizuoti ir aiškiau pamatyti savo problemos bendrą vaizdą. Taip pat gali savo geriausių draugų ar draugių paklausti, kaip jie mano, kodėl Tu vis dar nesukuri artimų bei šiltų santykių. Jų informacija padėtų į save pažvelgti iš šalies ir pasidaryti išvadas. Be to, esi dar jaunas ir turi laiko ieškojimams bei rinkimuisi.

Norint susirasti tinkamą žmogų ir kurti pilnavertiškus santykius taip pat svarbu sau atsakyti ir į kitus reikšmingus klausimus, tokius kaip: kokių santykių ieškai, trumpalaikių ar ilgalaikių? Jei ilgalaikių, kas Tau svarbu santykiuose? Kotikiesi iš jų? Kokius Tavo poreikius turėtų patenkinti santykiai (tobulėjimo; saugumo; priėmimo Tavęs tokio, koks esi ir pan.)? Kuo būtum naudingas savo merginai? Ką galėtum jai pasiūlyti? Ką norėtum, jog ji Tau suteiktų santykiuose? Kokios merginos ieškai? Kokios jos būdo savybės? Kurios teigiamos, kurios neigiamos? Su kokiomis neigiamomis savybėmis galėtum susitaikyti, o su kokiomis – ne? Kokios Tavo paties teigiamos ir neigiamos būdo savybės? Kaip jos padės bei trukdys jums draugauti? Atsakęs sau į šiuos klausimus, bus lengviau žinoti, kokios merginos bei kokių santykių nori ir taip lengviau bus to siekti. Kai žinai kelią, lengviau juo eiti.  Sėkmės!!

Psichologė Ramvydė Vitartaitė
El. paštas: ramvyde@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

7 Responses

  1. Ieva parašė:

    Spuogai…Tai turbūt mažiausia problema. Svarbiausia būti savimi.

    • Rover parašė:

      Teisingai.Ieskok pagal charakteri,ismintinguma,humora,geruma,sielos naturaluma… Zinau kad Lietuvoje tokios merginos yra.Tai yra amzinai jaunas pavasaris,salies ir jos gamtos siela.Buk drasus,geras bei nuosirdus.Sulauksi atsakyma i savo meile.

    • Aidas parašė:

      Labas

  2. Nesikiskite parašė:

    „Ka galetum jai pasiulyti?” Ir tapo viskas aisku kas per psichologe :D tipine boba

  3. Aidas parašė:

    Labas

  4. DarniPora.lt parašė:

    tikrai manau kad svarbiausia buti savimi. Geras straipsnis cia

  5. Vienišas parašė:

    Geriausia vienišam.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.