Kaip taktiškai atstumti meilikaujantį bosą?
0 (0)


Iliustracija: pixabay.com

Darbe praleidžiame didžiąją savo laiko dalį, todėl kai kas mano, kad būtent čia galima užmegzti glaudžius santykius ir daryti karjerą vienu metu.

Vis dėlto reikia būti atsargiems. Patartina susimąstyti apie galimas pasekmes ir ką reikėtų daryti nesėkmingos romano pabaigos atveju. Jei meilės ryšys užsimezgė su kolega, tai vienam iš dviejų gali tekti pereiti į kitą skyrių ar pakeisti darbą.

O ką daryti, jei įsimylėjusiojo vaidmenį bando atlikti bosas ir jūs iš anksto žinote, kad tai geruoju nesibaigs? Kaip pasielgti tokiu atveju, kad neįžeistumėte viršininko ir neprarastumėte darbo?

Paprasčiausiai pasakykite „ne“

Atrodo, kas gali būti paprasčiau kaip nutraukti viską ir pasakyti vadovui, kad jūs esate ištekėjusi, gyvenate su draugu ar kuriate ilgalaikius santykius su mylimu žmogumi), todėl į jūsų planus neįeina tarnybinis romanas.

Jeigu viršininkas padorus žmogus ir nėra kvailas, jis supras jūsų nusiteikimą ir nukreips dėmesį į kitą, labiau sukalbamą merginą.

Gali pasitaikyti toks atvejis, kad vadovas įsimylėjo rimtai ir nepastebi kitų merginų. Tokio gali neišgąsdinti faktas, kad esate ištekėjusi ar turite mylimą vaikiną. Jis gali atkakliai kibti prie jūsų ir toliau, kol nepasiduosite arba neišeisite iš darbo, ko jūs tikrai nenorėtumėte. Prisiminkite, kad jūsų atsisakymas turi būti argumentuotas.

Jeigu atstumiate žmogų, pasistenkite tai padaryti tvirtai, bet mandagiai, kad neužgautumėte jo vyriškos savimeilės. Jei pastebėjote, kad bosas per daug jumis domisi, pasistenkite iš anksto apsvarstyti atsitraukimo būdus ir sugalvoti argumentų, kuriais sustiprintumėte savo veiksmus. Dažniausiai to pakanka boso įkarščiui atvėsinti.

Pabandykite apsimesti nesuprantančia

Kai kuriais atvejais galima „nereaguoti“. Apsimeskite, kad nesuprantate užuominų ir nepastebite, kad vadovas skiria jums per daug dėmesio. Po kurio laiko jam trūks kantrybė ir jis gali pasiduoti.

Vienintelis pavojus, kad po tokio elgesio jis gali suabejoti jūsų kaip darbuotojos kompetencija ar pamanyti, kad jūs specialiai tyčiojatės iš jo. Todėl šią taktiką taikyti reikia labai atsargiai ir tik tinkamose situacijose.

Neafišuokite ypatingo boso elgesio su jumis

Net jei išgirdote gražbylingų šefo užuominų ir supratote, kur jis lenkia, nepatartina demonstruoti kolegoms jo palankumo jums ir girtis, kad galėsite daryti, ką norėsite. Tylėkite ir neišsiduokite. Pirmiausia, dėl savęs! Juk nežinia, kuo viskas baigsis. Jūs galite sugadinti savo reputaciją kolektyvo akyse. Net jeigu sugebėsite išsisukti garbingai, apkalbos dar tęsis ilgą laiką.

Nepainiokite asmeninių ir darbinių dalykų

Niekada nepainiokite privačių ir dalykinių klausimų. Taip pat neverta pasinaudoti šefo palankumu klastingiems tikslams ir žaisti kitų žmonių jausmais. Nepamirškite, kad čia galioja bumerango taisyklė.

Juk jūs galite netyčia viską sugadinti, tada jums teks arba skubiai pakeisti darbą, ar raudonuoti kiekvieną kartą, kai sutiksite savo viršininką. Pasistenkite kontroliuoti situaciją ir veikti apdairiai.

Nepasiduokite šantažui ir nesudarykite jam sąlygų

Pasitaiko atvejų, kai šefas pradeda tiesiogiai šantažuoti pavaldinę, gąsdindamas atleidimu ar žadėdamas didesnį atlyginimą, jeigu ji sutiks palaikyti artimesnius už darbinius santykius.

Deja, istorijoje gausu atvejų, kai spaudžiamos merginos sutiko, o po kurio laiko (kai santykiai pateko į aklavietę arba bosas surado naują geismo objektą) jos būdavo skubiai atleidžiamos net be papildomos kompensacijos. Netikėkite jokiais pažadais ir nebandykite diktuoti savo sąlygų. Iš to vis tiek nieko gero neišeitų.

Šaltinis: Passion.ru

Parengė Gražina Vasiliauskienė | Alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.