Kas yra intymios glamonės ir kodėl jos gali tapti raktu į sėkmingus santykius?
0 (0)

Freestocks / Unsplash

Mylėjimasis yra įgūdis, kurio galima išmokti, tačiau esmių esmė yra supratimas, kaip veikia intymumas.

Ką pagalvojate kai išgirstate „intymus mylėjimasis“? Gal tai kažkokia proto ar jausmų būsena, kai jaučiatės kūniškai susijaudinę? Ar kas nors jums sakė, jog turite „intymumo problemų“? O gal jūs pats/pati jaučiate intymumo trūkumą savo santykiuose?

Kas atveria kelius į glaudesnį santykį, artimesnį prisirišimą ir gilesnį intymumą su partneriu? Vienas iš būdų gali būti žinojimas kaip sukurti pulsuojantį intymų gyvenimą.

Pagalvokite apie intymumą tarsi jis būtų ištisinėje linijoje. Vienoje šios linijos pusėje yra jūsų uždarasis aš, kitoje – jūsų atvirasis aš.

Uždaroje pusėje esate atsiriboję ir šalti. Mylėdamiesi užmerkiate akis ir sulaikote kvėpimą, gal net neįkvepiate savo partnerio kvapo, gal jis jus net erzina ir nuteikia nemaloniai. Gali būti jog savo mintimis esate kažkur kitur ir net nedalyvauajate šiame meilės akte. Esate įsitempęs, jaučiate nerimą, esate atsiriboję nuo buvimo čia ir dabar.

Kitoje pusėje yra jūsų atvirasis aš. Ši jūsų dalis susijungia su partneriu, jūsų protas yra atviras, akys atmerktos ir žvelgiate į kito žmogaus sielą. Jūs įkvepiate savo partnerio odos kvapą, esate dėmesingi žmogui, kurį matote. Jūsų mintys teigiamos ir jūs nesijaudinate dėl to, kaip atrodote, kaip kvepiate… esate atsipalaidavęs, šiltas, atviras. Ryšyje.

Dabar pagalvokite apie atviro ar uždaro intymumo sąvokas. Pagalvokite apie paskutinį kartą, kai lytiškai santykiavote su kitu žmogumi.

Įsivaizduokite kokį pokytį jūsų intymiems santykiams galėtų padaryti tiek vienos, tiek kitos pusės savybės. Mąstymo būdas ir atsipalaidavimo jausmas gali suvaidinti labai reikšmingą vaidmenį meilės akto metu ir šią patirtį padaryti dar gilesnę. Stresinių situacijų laikotarpiais geras pasimylėjimas gali padėti ne tik išbūti kartu, bet ir padaryti santykius dar kokybiškesnius. Užsiimant tokiu mylėjimusi kuris sumažiną įtampą bei atpalaiduoja, o ne tokiu kuris priešingai – didina įtampą ir kelia stresą, atsiranda galimybė palaikyti ypatingai gilų intymų ryšį ir netgi pagerinti šio ryšio kokybę.

Kai kurios poros teigia, jog geras pasimylėjimas pašalina atsiribojimo būseną ir palengvina gyvenimą stresiniu laikotarpiu, pavyzdžiui, vaiko auginimo metais.

Kūniškai meilei reklamos nereikia! Ji yra nemokama, prisideda prie ilgaamžiškumo, gerina širdies ir kraujagyslių darbą bei gali prisidėti prie atsipalaidavimo ir vidinės ramybės būsenos.

Taigi, o ką daryti, jeigu atsidūrėte uždarojo intymumo pusėje ir pasimylėjimas tapo tik mechaninis veiksmas? Ką daryti, kad atkurtumėte ir palaikytumėte intymius santykius su savo partneriu?

Pirma, labai svarbu yra įsisąmoninti tai, jog jūs esate lytiškai aktyvi būtybė ir esate verti intymumo, mylėjimosi, malonumo ir ryšio. Gėdos, kaltės, nerimo jausmai ar neigiamos nuostatos mylėjimosi atžvilgiu gali tik dar labiau sustiprinti uždarojo intymumo mąstymo rėmą. Norėdami panaikinti šiuos jausmus, turėtumėte kreiptis į specialistą ir kartu perdirbti šiuos jausmus ir būsenas.

Antra, jūs turite tikėti, jog tiek pasimylėjimas, tiek jo teikiamas malonumas turėtų įvykti jums, o ne kam nors kitam. Meilės aktas – ne tarnybinė veikla, kurioje jūs esate tik tam, kad pamalonintumėte kitą, o ne save. Mylėjimasis yra veikla, kurią jūs darote dėl savęs paties. Tikėjimas, jog esate verti kūniško  malonumo ir erotinio pasitenkinimo savo gyvenime, yra kertinis akmuo norint pasiekti intymumą sueities metu.

Toliau – orgazmas. Kitas intymaus meilės akto raktas – orgazmas. Svarbu žinoti, kad maždaug 10–15% atvejų gali atsirasti natūrali lytinė disfunkcija. Paprastai tai nutinka dėl per didelio nuovargio, per didelio streso, per didelio alkoholio kiekio, nerimo ir pan. Kad galėtumėte iš tikrųjų užmegzti ryšį ir patirti intymų mylėjimąsi, turite leisti savo partneriui suteikti jums malonumą ir pats turite būti pasirengęs savo malonumą paversti meilės akto patirties dalimi.

Kita labai svarbi intymumo ugdymo dalis – laikas skirtas orgazmui. Taip, jūs supratote teisingai – turite skirti laiko orgazmui. Nuo pradžios iki pabaigos – neskubinant, neimituojant. Dalyvauti tame kiekviena savo kūno ląstele.

Kita, nemažiau svarbi dalis – nepraleiskite įžangos! Įžanga yra labai svarbi siekiant patirti intymius kūno išgyvenimus! Įžanga yra vienintelė meilės akto scenarijaus dalis, kurioje partneriai paprastai paeiliui mėgaujasi vienas kitu. Bučiavimasis yra abipusis, mylėjimasis taip pat, o įžanginės dalies fragmente partneriai gali paeiliui daryti ką nors tik savo malonumui.

Tai skatina jaustis geidžiamu, sujaudintu ir padeda pasiruošti mylėjimuisi. Tai paskatina partnerius žiūrėti vienas į kitą ir bendrauti, kalbėti apie tai kas patinka, kas jaudina.

Kitas, ne mažiau svarbus aspektas – įsitikinkite, jog paskiriate laiko savo intymiam gyvenimui. Siekite bent valandą per savaitę praleisti su partneriu lovoje, duše ar bet kurioje kitoje intymioje aplinkoje, kur galite fiziškai prisiliesti vienas prie kito. Pasiteisinimas, jog esate per daug pavargę ar trukdo vaikai, nėra priimtinas. Visais atvejais pati vertingiausia dovana, kurią galite duoti savo vaikams – laimingų santykių modeliavimas. Jeigu reikia, išmeskite vaikus iš lovos, uždėkite spyną ant savo miegamojo durų arba kitaip susiplanuokite laiką, kurį praleisite drauge su savo partneriu nors vieną valandą per savaitę. Taip teisingai, kiekvieną savaitę!

Paskutinis, tačiau nemažiau svarbus aspektas – žiūrėjimas vienas į kitą. Būkite atviri patirti tikrą ryšį su kitu žmogumi, kai liečiate ir esate liečiami.

Taigi, intymaus kūniško malonumo raktai – jausmas, jog esate verti pasitenkinimo, kurį suteikia jums kūnas, dalyvavimas įžangoje, laiko skyrimas orgazmui, laiko suplanavimas mylėjimuisi ir akių kontaktas su savo partneriu.

Geras ir sujungiantis meilės aktas gali išlaikyti jūsų santykius stresiniu laikotarpiu, todėl išmokę užmegzti gilų ryšį ir stipresnį artumą su savo partneriu, apsaugosite savo santykius ir išlaikysite tvirtą partnerystę.

Tikra meilė yra buvimo savimi patyrimas.
~ Lise Bourbeau

Pagal L.Thomas „Why Intimate Sex Is the Key to a Successful Relationship“
https://www.psychologytoday.com/us/blog/save-your-sex-life/201608/why-intimate-sex-is-the-key-successful-relationship

Parengė psichologė Renata Kupšytė
Tel.: +370 678 10 589, el. p.: renatakupsyte@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.