Kelias į save: kaip ugdyti charakterį
0 (0)

kelias_i_saveDavid Brooks „Kelias į save: kaip ugdyti charakterį” (2016)
Išleido: Vaga
Vertėja: Jovita Groblytė
Puslapiai: 464

Populiarus knygų ir straipsnių autorius Davidas Brooksas nepaliauja stebinti milijonų skaitytojų savo išmintimi, sąmoju ir aštriomis įžvalgomis. Knygoje „Kelias į save“: kaip ugdyti charakterį jis dėmesį sutelkia į gilesnes vertybes, kuriomis gyvenime turėtume sekti. Kalbėdamas apie šių dienų pasaulyje vyraujančią „didžiojo Aš“ kultūrą, kur svarbiausia išorinė sėkmė, jis meta iššūkį ir mums, ir sau – perdėlioti svarsčius vertybių svarstyklėse: nuo „CV dorybių“ prie žmogiškųjų dorybių, kurios apibūdina pačią žmogaus esmę: ar esi geras, drąsus, nuoširdus, ištikimas; kokie tavo santykiai su žmonėmis.

Psichologija, politika, religija, didžių mąstytojų ir įkvepiančių pasaulio lyderių patirtys, supintos knygoje „Kelias į save“: kaip ugdyti charakterį, tarsi punktyru brėžia kryptį tiems, kurie nori pabandyti eiti šiuo keliu; kviečia pergalvoti tai, kas svarbu iš tikrųjų, ir kurti turtingus vidinius gyvenimus.

„Norėdamas gauti, turi duoti. Siekdamas vidinės stiprybės, turi pasiaukoti dėl ko nors kito. Sėkmė pažadina didžiausią nesėkmę – puikybę. Nesėkmė veda prie didesnės sėkmės – nuolankumo ir mokymosi. Norėdamas save atrasti, turi save prarasti.“

*

„Moralė geriausiai ugdoma tada, kai atšyla širdis, kai bendraujame su žmonėmis, kuriais žavimės ir kuriuos mylime, ir taip sąmoningai ar nesąmoningai darome įtaką savo gyvenimui.”

*

„Tikiuosi, kad pergalės akivaizdoje dėkingumo jausmas bus stipresnis už pasididžiavimą.”

*

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.