Kelios paprastos instrukcijos geram gyvenimui
4.5 (2)

Gyvenimas yra gerokai sudėtingesnis nei bet kokie patarimai, taisyklės ar pamąstymai. Kartais, kas padėjo vakar, bus jau nebeaktualu šiandien, bet gal vėl sublizgės rytojaus šviesoje. Tad pirmiausia vadovaukitės savo patirtimi ir galva, tada lyginkite tai kitų įžvalgų atspindžiuose ir jei kažkas tiks pasiimkite bei dėvėkite į sveikatą.

1. Skirk pinigų malonumams.
2. Patinka – pasakyk.
3. Gyvenk šiandien, nes to kas buvo vakar jau nėra, o to kas bus rytoj gali ir nebūti.
4. Neaišku – paklausk.
5. Nori susitikti – pakviesk.
6. Nori kažko – paprašyk.
7. Kažko ilgiesi – parašyk ar paskambink.
8. Venk ginčų.
9. Nori, kad suprastų – paaiškink.
10. Prasikaltai – iškart prisipažink ir išmesk iš savo galvos visus pasiteisinimus.
11. Visada prisimink, pas kiekvieną sava tiesa ir ji dažnai nesutampa su tavąja.
12. Atsisakyk bendravimo su kvailiais.
13. Svarbiausia gyvenime – meilė, visa kita rūkų rūkas.
14. Didesnė dalis problemų tėra žmogaus galvoje.
15. Aplinkinis pasaulis nei geras nei blogas, jam išvis tas pats esi tu ar ne.
16. Pasistenk atrasti smagumą kiekvienoje veikloje ir prasmę bet kokiame įvykyje.
17. Visad atmink, kad kito gyvenimo tu neturėsi.
18. Nustok būti paniurėliu.
19. Jei ilgai žiūrėsi TV, sėdėsi FB, Istagrame – ožiuku pavirsi.
20. Atmink, kad tu niekam, nieko nesi skolinga(s).
21. Atmink ir tai, kad niekas nieko nėra skolingas tau.
22. Venk politikavimo – politikavimas pykdo žmones.
23. Gyvenime pirmiausia kliaukis savimi.
24. Tikėk ne pažadais, o savo pojūčiais.
25. Gerbk kitus, turėk kantrybės ir truputi nuolankumo.
26. Jei bloga nuotaika, pagalvok, kad kai mirsi, neturėsi net ir šito.
27. Žinok, kad ši diena – tai pati geriausia diena tavo gyvenime.

Pasidalinkite komentare, kokios taisyklės padeda Jums!

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 4.5]

11 Responses

  1. Nerijus parašė:

    26 ir 27 punktai, nesamonė

    • Paulius parašė:

      27 punktas kaiptik pats teisingiausias, o kodel? – paskaityk 3 punkta:)
      Mes visi gyvename TIK siandien, ir kai prisimename „gerus laikus” ir kai planuojame savo „sviesia ateiti”… visas laiko suvokimas, patyrimas tai yra tik musu mintys… o gyventi, priimti sprendimus, dziaugtis ir liudeti tenka cia ir dabar, ir taip vyksta amzinai.

    • inga parašė:

      patys geriausi:)

  2. Lina parašė:

    13 ir 22… Negaliu niekaip sutikt… Ne vien tik meilė yra svarbi, pagarba, ištikimybė plačiąja prasme ir t.t. Vengt politikos? Kaip ten bebuvę, visi esame visuomenės dalis, taigi ir politika liečia mus visus. Jei žmogus dėl kažko niršta, pyksta, tai tik jo nebrandumas taip reiškiasi, čia nei politikos nei kažko kito kaltint nereikia. Ir juolab nereiktų skatinti susikurti mikrovisatą ir apsimesti, kad nieko aplinkui nėra ar kad tai mūsų neliečia.

  3. Dovydas parašė:

    Tiesiai šviesiai apie nieką. Nes šitas nekonkrečias instrukcijas galima pritaikyt tik konkrečiose situacijose siauram diapazone. Taigi realiai nėra jokios naudos ir gali net pakenkt ieškant problemų sprendimo.( irgi nekonkretu). Jei nėra ką skelbti gero tai visai nebūtina to daryt, galit pradėt diskusijas įvairiais klausimais, pvz bendravimo. Autorius nesupyks jei atkreips dėmesį į 11 taisyklę

  4. linas parašė:

    gera intencija, bet ispildymas lekstas. Daugelis patarimu tinka visiems, bet kai kurie labai stipriai perspausti, kai kurie vien zodziu zaismas. reikejo padaryti maziau, bet labiau isieskotu. Rimtu uzmoju puslapis, nepameskit kokybes. patarimas: geriau maziau, bet kokybiskesnes info. Laika kuri isnaudojat stampuoti straipsnius ir postus, skirkit informacijos, kuri lietuviams neprieinama taip paprastai, naujausiu duomenu ir metodu, paskaitu, knygu, tyrimu, moksliniu straipsniu, etc.

  5. Nerijui parašė:

    Nerijaau, oi kaip nesutinku del 26! Turite suprasti, kad galvoti apie mirti yra gerai, nes reikia pozityviai apie ja galvoti…pavyzdys: bijot kazka daryti ar kazkaip ne taip pasirodyti, paklauskit saves ar mirties patale dar bijotumete ir ar jum rupetu…visi mirsim, dabar laikas gyvent:) yra labai geras ismintingas pasakymas: rytas praleistas be minties apie mirti – issvaistytas rytas; popiete praleista be minties apie mirti – issvaistyta popiete; vakaras praleistas be minties apie mirti – issvaistytas vakaras! Bet cia tikrai snekama is pozityvios puses, is tos kuri duoda jegu, aiskumo, gyvybiskumo…kad nesvaistyt musu brangaus gyvenimo (ta pacia tema yra ir garsioji Steve Jobs kalba studentam universiteto baigimo kalba, jei negirdejot susiraskit YouTube Steve Jobs – Be Hungry, Be Foolish

  6. Ina parašė:

    Mirtis, tai prabanga ir dovana – mokesčių mokėt nebereikia :)Visi teiginiai labai pozityvūs. O kas liečia dėl meilės, tai ji neturi būti siejama vien tik su fiziniu žmonių kontaktu. Mylėti galima viska ir visus, nesuvedant į gyvuliškus instinktus. Deja tai tiesa, nes šiai dienai, jeigu užsimezga ryšys tarp dviejų žmonių, tai tik tą reiškinį priimta vadinti „meilė”. Su kuo nuoširdžiai nesutinku.

  7. vaida parašė:

    su 1 ir 8 – kažkaip nesutinku, negailėti pinigų malonumams, bet jei jų nėra, jei juos taupai kažkokiam konkrečiam tikslui, tai jei leisi visiems malonumams, pirkiniams, pramogoms, kad ir knygoms..iš kur mokesčius sumokėsi, nusipirksi kažką svarbaus ir t.t..o jei niekada nesiginčysi, tai užlips ant galvos, reikia ginčytis tada, kai žinai, jog tu esi teisus, bet aišku jei nebendrausi su kvaileis tai ir nereikės ginčytis.:)

  8. www parašė:

    „20. Atmink, kad tu niekam, nieko nesi skolingas.” O kaip tėvai?

  9. Anonimas parašė:

    daug idomiu komentaru!Aciu!Steve Jobs…ne pavizdys visame kame…kaip jis elgesi pries mirti su zmonemis,personalu…reiskia jis apie jokia taisykles niekada negalvojo…Nesijausk niekam skolingas!Matyt buvo jo devizas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.