fbpx

Klausimas: ar tekėti?
0 (0)

photo-1422809623770-a1487918d542

Klausimas: Man 27 m. Esu graži, linksma, išradinga, protinga, geras žmogus. Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Bet. Labai pasimetusi. Dažnai save analizuoju, kitus, stebiu, kodėl kas kaip elgiasi ar pasijaučia. Domiuosi psichologija.

Klausimas: ar tekėti? :) turėjau daug vaikinų su kuriais rimtai draugavau (po pusę metų, metus, du). Vaikinai vis gerėjo. Jei viename trūko gerumo, suradau kitą, kuris geras, bet trūksta išvaizdos, radau – trūko vyriškumo, radau – ….

Dabar turiu ir gražų, ir protingą, ir vyrišką, ir gerą, ir tėtis jį gerbia (tai retas atvejis), ir jaučiuosi saugi, bet jis man dažniau kelia liūdesį/įtampą nei džiaugsmą/laimę. Labai mažai bendrauja, tylus, uždaras, arogantiškas. Šalia jo labai daug verkiau.

Kartais tiesiog iš nieko: važiuojame mašinoje, viskas gerai, bet pradeda ašaros riedėti, jam to neparodydavau. Aš esu labai jausminga, jautri, o jis toks uždaras, jaučiu begalinę įtampą šalia jo. Jam tai esu sakiusi daug kartų.

Turiu tėtį, kuris vaikystėje naudojo psichologinį smurtą prieš mane. Sužadėtinis su tėčiu turi nemažai charakterio panašumų, išimtis, kad su manimi elgiasi pagarbiai, neužgaulioja, tad manau, kad su juo bandau išsigydyti vaikystės skriaudas.

Jam tai atskleidžiau. Dabar pradedam planuoti vestuves, nes jau metas mums vaikus daryti, amžius.. Jisai tikras 100% . Nedvejoja. O aš ir nesuprantu. Ar man pačiai dar reik toliau keistis ir taikytis prie situacijos, ar jį pasirinkau dėl kitų priežasčių ir laiminga šalia jo negalėsiu jaustis.

Labai lauksiu komentaro ar patarimo!

Ačiū, kad esate.
Vilija

Komentaras: Sveiki,

Jūsų klausimas – „ar tekėti?“ – įdomus, bet kartu ir sudėtingas. Priimdama sprendimą, galima sakyti, rizikuojate. Kad ir kaip apsispręstumėte, visada yra galimybė, kad suklysite. Į sprendimus, galime žiūrėti kaip į patirtis. Iš patirčių susideda gyvenimas. Patirtys gali būti įvairios ir gali atvesti į kitas įvairias patirtis. Pavyzdžiui, išmestas iš mokyklos jaunuolis įkuria didelį verslą ir pan. Nepriiminėkite sprendimų vengdama baimių, GYVENKITE.

Atsakykite sau, ko bijote. Ar tos baimės nėra susiję su Jūsų praeitimi? Praeitis yra praeitis. Nereikėtų jos painioti su dabartimi. Įsivardinkite, kokias konkrečias problemas turite dabar: koks bendravimas su partneriu ar jo elgesys Jums netinka? Ką dėl to darėte ir ką dar galėtumėte pamėginti?

Rašote, kad draugas mažai bendrauja, tylus, uždaras, arogantiškas. Nerašote, ar tai problema ir kiek Jums tai trukdo. Prisiminkite, visi žmonės turi savų privalumų ir trūkumų. Įsivardinkite, ko Jums trūksta arba kas Jums trukdo. Galbūt tai galima kelti kaip tikslą ir siekti to, ko norite. Pavyzdžiui, jei trūksta bendravimo su antra puse, galima ieškoti bendrų interesų, išbandyti naujas veiklas kartu ir pan. Daug kas santykiuose yra sprendžiama. Svarbu žinoti, ko nori ir ar partneris nori to paties.

Rašote, kad tėtis vaikystėje prieš Jus naudojo psichologinį smurtą. Tai labai sunki patirtis. Atsakykite sau, kiek ši patirtis įtakoja bendravimą su sužadėtiniu. Gal verta spręsti praeities sunkumus?

Keletas svarbių dalykų apie santuoką:

1. Santuoka neturėtų būti galutinis tikslas, nes santuoka yra tam tikras darbas. Tam, kad santuoka būtų gera, reikia dėti pastangas. Prieš ištekant yra vertinga žinoti, kad aš ir mano partneris esame pasiruošę dėti pastangas vienas dėl kito.

2. Susituokus daug laiko praleisite su savo partneriu, todėl svarbu, kad Jūsų tikslai ir įsivaizduojamas šeimos modelis būtų panašūs.

3. Susituokus leisite laiką ir su partnerio šeima. Ar sugebėsite juos priimti?

4. Finansai – tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės skiriasi. Prieš ištekant, verta įsitikinti, ar Jūsų su partneriu nuomonė apie jūsų būsimos šeimos finansinį modelį sutampa.

Apibendrinant, rimtas žingnis turi būti apgalvotas, tačiau daugiau orientuokitės į dabartį. Jei kyla sunkumų dėl praeities, spręskite. Jei kyla sunkumų dėl dabarties, spręskite. Bet nepainiokite vieno su kitu. Įsivardinkite, kokio vyro norėtumėte šalia savęs savo gyvenime ir apgalvokite, ar tai panašu į Jūsų sužadėtinį. Apsvarstykite, kas Jums svarbu santykiuose ir palyginkite, ar sužadėtinio elgesys tai atitinka. Pavyzdžiui, jei svarbu pagarba, ar jis savo elgesiu rodo pagarbą; jei svarbu saugumas, ar sužadėtinis elgiasi taip, kad aš su juo jaučiuosi saugiai. Svarbu ir pačiai elgtis taip, kaip norite, kad su Jumis elgtųsi, taip pat išsakyti savo norus.

Sėkmės.

Nuoširdžiai,
Psichologė Indrė Vaidelienė
www.psichologiniaisprendimai.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.