Ko derėtų vengti per pirmąsias bendras atostogas?
0 (0)

Pirmosios jūsų kaip poros atostogos gali priminti emocinius amerikietiškus kalnelius. Suprantama, kad mintis praleisti visą savaitę su žmogumi, kurį vis dar stengiatės pažinti, yra gąsdinanti. Tačiau nepaisant to, kiekvienai porai tai yra tarsi virsmas, galintis pastatyti tvirtus ilgos bendros ateities pamatus.

Santykių ekspertė ir elgesio psichologė Jo Hemmings portalui „Business Insider“ teigia: „Pirmosios poros atostogos yra ne tik tikrasis įsipareigojimo indikatorius, bet ir parodo, kaip gali atrodyti bendra poros ateitis.“ „Pastebėsite tokius vienas kito aspektus, kurių, galbūt, anksčiau nepastebėjote, taip pat pamatysite vienas kitą įvairiausiose situacijose.“ J.Hemmings kartu su „Forest Holidays“portalu dalinasi septyniais dalykais, kurių reikia vengti, jei norite nepriekaištingų ir romantiškų pirmųjų kaip poros atostogų.

1. Atostogos mieste. Nepaisant to, ką manote, atostogos mieste gali suteikti daugiau vargo, nei malonumo. „Atostogos mieste turi tam tikrą netiesioginio spaudimo svorį – vis dėlto apmaudu būtų nuvažiavus į gražų miestą po jį nepasivaikščioti ir juo nepasigrožėti, – sako J.Hemmings. – Tačiau tiesiog būnant mieste, kur visas tas šurmulys ir triukšmas, gali būti sunku atsipalaiduoti.“ Spaudimas į dienotvarkę sugrūsti kuo daugiau reiškia, kad pora praleis per mažai laiko tiesiog mėgaudamasi vienas kito draugija, kaip kad galėtų tai daryti ramesnėje, užmiestinėje aplinkoje, sakė moteris. J.Hemmings rekomenduoja vietoje atostogų mieste rinktis atostogas gamtoje. „Dienotvarkė bus gerokai mažiau suplanuota ir turėsite daugiau laiko iš tiesų pabendrauti vienas su kitu ramesnėje, tylesnėje ir, tikėkimės, streso nekeliančioje aplinkoje.“

2. Vietos, kuriose lankėtės su buvusiu partneriu. Nereikia būti santykių ekspertu, kad suvoktumėte, jog naujų santykių pradžioje bet kas, kas susiję su buvusiaisiais, yra griežtai draudžiama, ir atostogos taip pat patenka į šį sąrašą. Pasistenkite pasirinkti vietą, kurioje nė vienas iš jūsų nėra anksčiau buvęs, ir jokiu būdu nekeliaukite ten, kur buvote su buvusiu partneriu. „Tai tikrai sužadins prisiminimus ir greičiausiai sukels nesutarimus“, – sako J.Hemmings. Geriau kartu atraskite kažką naujo ir sukurkite naujus prisiminimus.

3. Nejaukios piniginės situacijos. Nors tai skamba visai neromantiškai, Jo Hemmings pabrėžia, kad biudžetą aptarti būtina prieš kelionę. „Pirmosios bendros kelionės metu tikrai nenorite ginčytis dėl pinigų. Požiūris į išlaidas yra dažna porų ginčų priežastis, ir jei vienas yra taupus, o kitas išlaidus, per atostogas tai gali ypač išryškėti ir sukelti didelių problemų.“ Skyrę laiko šiam pokalbiui taip pat sutvirtinsite bendros ateities pamatus.

4. Atostogos, praleistos prilipus prie telefono. Atostogos – tai neįkainojamas laikas kartu. Jei jums būtina naudotis telefonu, santykių ekspertė pataria iš anksto sutarti valandą, kada juo naudositės, ir partneris nesijus ignoruojamas, arba tiesiog sutarti, kad atostogų metu nė vienas netikrinsite elektroninio pašto ar socialinių tinklų. „Be piniginių problemų, telefono naudojimas yra viena didžiausių ginčų atostogų metu priežastis“, – sakė moteris. – Tai išties sunkiau nei atrodo, tačiau tikrai verta pasikalbėti apie telefono naudojimą atostogų metu prieš išvykstant, kadangi tai gali pakenkti poros intymumui.“

5. Buvimas kartu kiaurą parą. Priešingai, nei manote, pirmųjų bendrų atostogų nepatartina praleisti nepaliaujamai skęstant vienas kito akyse. Jo Hemmings sako: „Net ir romantiškos kelionės metu nebūtina būti kartu kiekvieną kelionės akimirką. Jūs tikriausiai nepratę kiaurą parą būti kartu, tad tikrai gera mintis retkarčiais vienas kitam duoti šiek tiek erdvės.“ Šiek tiek laiko, skirto sau, gali sumažinti įtampą ir spaudimą.

6. Partnerio „metimas“. Atostogų metu šiek tiek laiko praleisti skyrium yra sveika, tačiau nebūtina visko daryti su naujais draugais. Tai yra jūsų romantiška kelionė, ir jums reikėtų praleisti laiko drauge. 7. Nerealūs lūkesčiai Nerealūs lūkesčiai, keliami pirmajai bendrai kelionei, yra pavojingi.

Kelionių reklamos priverčia patikėti, kad kiekviena kelionės akimirka, praleista kartu, turi būti nuostabi, tačiau iš tikrųjų visada būna netikėtumų, ir visa tai yra patirties dalis. „Galbūt padauginsite alkoholio, nudegsite saulėje, ar suvalgysite kažką, kas nepatiks jūsų skrandžiui. Taip nutinka kiekvienai porai, tad per daug nenusiminkite, jei taip nutiks ir jums. Tiesiog pamirškite nemalonius incidentus ir mėgaukitės likusia kelione“, – teigia santykių ekspertė. Norėdami išvengti tokių situacijų, neturėkite griežto atostogų plano, kupino veiklos, nes tai tik padidins įtampą, kai viskas, ko iš tikro norite, tai atsipalaiduoti ir geriau vienas kitą pažinti ramioje aplinkoje. Leiskite sau būti spontaniškais, ieškoti nuotykių ir, kur reikia, improvizuoti. Ir jokių žadintuvų!

Parengė 15min.lt
Iliustracija: Dan Gold

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.