Ko nori vyrai ir moterys?
0 (0)

vyrai-moterys

Foto: photl.com

Amžinas klausimas, į kurį vis bando atsakyti mokslininkai, atlikdami vis naujus tyrimus. Teksaso universiteto (JAV) tyrėjai, atlikę apklausą, kurioje dalyvavo 4764 vyrai ir 5389 moterys iš 33 šalių – 37 skirtingų kultūrų atstovai, nustatė, jog abiejų lyčių lūkesčiai partnerio atžvilgiu yra visiškai skirtingi.

Apibendrinę duomenis, tyrėjai teigė, jog galima 92,2 proc. tikslumu pasakyti, kokios tai lyties žmogus, vien pagal jo nupieštą gyvenimo draugo idealą, rašoma leidinyje „Science World Report”.

Taigi išvados tokios: dauguma vyrų pirmiausiai svajoja apie gražią ir jauną partnerę, o moterys pirmenybę teikia ambicingam ir finansiškai išprususiam vyrui, vyresniam amžiumi.

Lūkesčių skirtumai pagal lytį skyrėsi penkiais parametrais iš devynių: tai materialinė padėtis, išorinis patrauklumas, racionalumas, ambicijos ir amžius. Kiti 4 punktai – gebėjimas sudominti, bendravimo įgūdžiai, religiniai ir politiniai įsitikinimai – nuo lyties nepriklausė. Specialistų manymu, visus skirtumus kaip visada geriausiai paaiškina evoliucija.

Ciuricho universiteto (Šveicarija) mokslininkai taip pat neseniai atliko panašų tyrimą: jie apklausė 327 jaunuolius iš Vokietijos, Šveicarijos bei Austrijos. Dalyviams buvo pateikta 16 skirtingų žmogaus charakteristikų ir paprašyta nurodyti, ar jiems svarbu, kad išvardytų bruožų turėtų potencialus gyvenimo partneris.

Tiek vyrai, tiek moterys atsakė panašiai. Pirmosiose sąrašo eilutėse atsidūrė tokios savybės kaip geranoriškumas ir racionalumas, humoro jausmas ir pozityvumas. Vis dėlto išryškėjo ir tam tikri skirtumai: partnerio humoro jausmui moterys teikė daugiau reikšmės nei vyrai, o vyrai labiau už moteris norėjo, kad gyvenimo draugė būtų įdomi.

Parengė: Ve.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.