Kodėl ieškome gyvenimo tikslo
0 (0)

Kodėl ieškome gyvenimo tikslo

Dennis, Sheila ir Matthew Linn „Kodėl ieškome gyvenimo tikslo” (2012)
Išleido: Katalikų pasaulio leidiniai

„Jei jūsų unikalios tapatybės ir gyvenimo tikslo paieškos jums atrodo kankinančios ir aklos, ši knyga yra tikras lobis. Autoriai yra išmintingi dvasios vedliai. Labai rekomenduoju jums šią knygą.“ Atsiliepdamas apie leidinį reziumuoja Len Sperry, Viskonsino Medicinos koledžo psichiatrijos profesorius.

Denisas, Šeila ir Metas Linnai yra keliolikos knygų bendraautoriai. Jie dirba kaip darni komanda ir patiria didžiulį malonumą užsiimdami šia veikla. Jų knygos yra išverstos daugiau nei į penkiolika kalbų, vien gimtąją anglų kalba – parduota milijonai kopijų. Be viso to, jie nuolat organizuoja dvasios gydymo stovyklas, dirba psichoterapinį ir kitą visuomenei naudingą darbą.

Knyga skirta praktinėms gyvenimo prasmės paieškoms, žmogaus pašaukimo atradimui. Atlikdami detalią žmogaus pašaukimo anatomiją, autoriai, įvardina tai, kaip kiekvienam asmeniui būdingus unikalius „Slaptuosius nurodymus”, pasitelkdami analogiją su Agnes Sanford terminu ir su to paties pavadinimo jos knyga. Nėra aišku, kur tie nurodymai slypi. Gal būt kažkokioje sakralioje dvasinėje erdvėje, o gal tiesiog yra užkoduoti mūsų DNR struktūroje.

Aišku viena, kad jie tikrai egzistuoja ir tai yra tarsi tam tikras individo raidos planas, jo paskirtis ar misija visuomenėje, o gal būt ir apskritai šioje žemėje. Tai tokia veikla, kurią atlikdami jaučiamės geriausiai, esame kupini jėgų, optimizmo ir prasmės pojūčio. Laikas tarsi sustoja.

Pradėję vykdyti savo slaptuosius nurodymus, pasineriame į gyvenimo tėkmę, kuri nuplauna ir išgydo mūsų žaizdas. Ir priešingai, kaip teigia autoriai, daugelio ligų, išsekimų ir tiesiog nelaimingų gyvenimų priežastis yra būtent nukrypimas nuo šio plano.

Labai svarbu vertinti savo unikalumą ir jį išreikšti, tai suteikia energijos visai mūsų veiklai ir kreipia vis gilesne gyvenimo vaga.

Denisas, Šeila ir Metas Linnai remdamiesi savo ilgamete darbo patirtimi su žmonėmis pateikia vertingų praktinių pratimų, patarimų, mokslinių faktų bei įžvalgų. Visa tai gali puikiai tarnauti tiek  savarankiškam darbui, saviugdai, tiek ir darbui su grupe.

Pateikiama metodika grupėms tinka šeimoms, jaunimui, religinėms bendruomenėms, kaliniams, psichoterapinėms grupėms ir t. t. Kursą galėtų sudaryti šeši užsiėmimai. Tiek trukmę, tiek patį turinį galima lanksčiai derinti prie konkrečios grupės poreikių.

Kelios citatos:

„Jei sprendimas nedera su mūsų unikalia tapatybe, jis yra „mirtinas” ta prasme, kad neša mirtį mūsų gilesniajam „aš” ir mūsų unikaliam pašaukimui.”

„Išsenkame ne dėl to, kad per daug dirbame, bet todėl, kad paprasčiausiai nematome to, ką dirbame, prasmės. O dalykai, kurių prasmę matome, sužadina mumyse beribius gyvybinės energijos išteklius.”

„Kaip beprasmybė gali mus susargdinti, taip gyvenimo prasmės ir tikslo nuojauta gali pagydyti visose mūsų esybės srityse.”

Su knyga susiję rašiniai ir ištraukos:
Dvasios daina, Darbas ir Gyvenimo Prasmė, Mažiau už nieką, Gydanti empatija

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.