Kodėl žinios “neveikia”?
0 (0)

mokslas

Dauguma iš mūsų esame skaitę turbūt ne vieną tokio tipo knygą, kurioje pasakojama: kaip sukurti sėkmingą verslą ir uždirbti milijoną, kaip atrasti savo gyvenimo tikrąjį pašaukimą ir gyventi prasmingą ir džiaugsmą teikiantį gyvenimą, kaip susirasti tikrų draugų ir tikrą meilę, kaip nugalėti įvairias savo baimes ir t.t. Nemaža dalis žmonių neapsiriboja tokio tipo knygomis ir išleidžia nemažai pinigų tų pačių temų seminarams, mokymams ar video paskaitoms. Bet kodėl tiek daug visko perskaičius, išgirdus ir pamačius, dažniausiai taip mažai kas pasikeičia daugelio gyvenime ir kodėl radijo stoties šūkis – “Žinau, vadinasi galiu” neveikia?

Dabar pagalvokite patys, kiek daug informacijos mes žinome: kaip planuoti ir valdyti savo laiką, kaip bendrauti, kaip kurti harmoningus santykius, kaip padidinti savo pajamas, kaip atrasti vidinę ramybę, kaip sveikai maitintis ir t.t. Tai kodėl visų šių žinių mes netaikome savo gyvenime?

O atsakymas paprastas ir taip pat daugeliui jau senai žinomas. Mūsų elgesį ir veiklą reguliuoja visuomenės ir auklėjimo procese įdiegti mechanizmai bei nusistovėjusi rutina. Bet kokia gauta informacija dažniausia yra automatiškai ignoruojama mūsų automatizmų ir nusistovėjusios rutinos.

zinios-mastymas-veikla

Neretai automatiniai mechanizmai iš vienos pusės mums nemažai padeda. Galime daugelį kasdienių veiksmų atlikti tiesiog “automatiškai”, nededant didelių pastangų ar psichinės energijos. Pavyzdžiui: pradedant vairuoti, mes patiriame daug streso, nes vienu metu reikia matyti kelio ženklus, mašinų judėjimą, sekti eismą priekyje, stebėti eismą gale ir t.t., tačiau po šiek tiek laiko mes išmokstame vairuoti ir visą tai darome beveik “automatiškai”. Įsisavinus vairavimo įgūdžius, mes galime vairuoti tam neskiriant tiek daug savo psichinės energijos ir nepatirti tokio didelio streso. Tačiau, jei mes norime tobulėti ir augti, pasiekti savo išsikeltų tikslų, mums tiesiog privalu atlikti tokius veiksmus, kurių anksčiau mes niekada nedarėme. Ir neretai daugeliui tie nauji veiksmai “užeina” už žmogaus komforto zonos, o žmogus prisigalvojęs įvairiausių priežasčių ir pasiteisinimų neveikti bei pajutęs baimę, tiesiog grįžta prie įprastinės veiklos. Todėl neretai neturintys teisės vairuoti ar geresnio darbo, didesnių pajamų, antrosios pusės ar puikios fizinės formos teigia, jog jiems to visiškai nereikia arba kaltina netinkamai susiklosčiusias aplinkybes, bet ar tai yra tiesa?

Norint tobulėti ir augti – “automatiškai” mums netinka! Kodėl? Nes darant absoliučiai viską “automatiškai”, pagal nusistovėjusį scenarijų, mes gausime to paties scenarijaus, tuos pačius rezultatus!

Siekiant pritaikyti žinias ir bandant daryti kažką naujo, mes susiduriame su savo įsivaizduojamomis galimybių ribomis. Automatiniai mechanizmai mums tai praneša tokiomis formomis: “man čia per sudėtinga”, “man taip nepatinka”, “man nemalonu”, “aš ne toks”, “man neaišku, kaip tai daroma”, “aš negaliu, nes..”. T.y. begalė mus kontroliuojančių minčių ir dialogo su savimi formų, kurios mus riboja ir “saugo” nuo galimų pokyčių. Bet net ir iki šios stadijos reikia prieiti, nes mes dažniausiai net nepastebime šio, mūsų galimybes ribojančio, vidinio dialogo. Mes paprasčiausiai toliau gyvename pagal senai nusistovėjusį scenarijų ir automatinius mechanizmus.

Kiekvienas žmogus turi savo komfortą zoną, asmeninį – įsivaizduojamą galimybių diapazoną, tačiau realios žmogaus galimybės yra žymiai didesnės! Taip, taip – ir tai daugelis mūsų jau senai žino! Tai ką reikia daryti su šiuo žinojimu?

diapazonas

Yra tik du būdai praplėsti savo galimybių ribas. Arba mes nusprendžiame ir pagaliau pasiryžtame jas sąmoningai plėsti patys – drąsiai, pilni noro ir pastangų, tiesiog vis dažniau peržengiame savo komforto zonos ribas arba tie pokyčiai tiesiog ateina į mūsų gyvenimą iš išorės. Bet ar neturėtumėm mes nuspręsti ir prisiimti atsakomybę už savo norus, jų realizaciją, savo savijautą? Ar tiesiog pasyviai laukiame kol išorinės aplinkybės nuspręs kur mes judame, ką darome ir kaip mes jaučiamės? Pamąstyk, kaip tavo gyvenime viskas vyko? Ar visada stengeisi, kad gautum tai ko labai nori ar dažniau norai likdavo norais ir galiausiai pasitenkindavai tuo ką pasiūlė susiklosčiusios aplinkybės?

Jūs tikrai žinote šias žinias, bet ar Jūs galite? Šis klausimas ir atsako, ar aš ištikro augu ir tobulėju, keičiu savo gyvenimą, darau tai ko dar “nemoku”, “negaliu”, peržengiu savo įsivaizduojamas galimybių ribas, įgaunu naujos patirties ir realų mokėjimą veikti ir realizuoti savo norus. Išdrįsk sau ir kitiems pasakyti – aš taip nusprendžiau, aš prisiimu atsakomybę už savo norus ir už savo gyvenimą ir aš pagaliau pradedu veikti!

Turi norą ar svajonę? Nusibodo laukti, kol tinkamai susidėlios visos aplinkybės? Nori prisiimti atsakomybę už savo norus ir juos realizuoti? Pažadėjai sau ar kažkam, kad kitus, naujus metus gyvensi, elgsies, veiksi kitaip? Deja, nei aš nei niekas kitas jokių stebuklų už Jus padaryti negali, net ir esant šventiniam laikotarpiui. Tačiau įrankį, kaip visko pasiekti, rekomenduoti tikrai galiu! Taigi, noriu su Jumis pasidalinti paprasta ir efektyvia mąstymo technologija, kuri Jums padės bet kokioje gyvenimo situacijoje daug efektyviau išspręsti gyvenimiškas užduotis ir pasiekti geriausius įmanomus rezultatus. Įveskite savo el.paštą mano internetinėje svetainėje ir greitu metu gausite naują, nemokamą video paskaitą – “Norų realizacijos technologija”!

Linkėjimai,
Marius Gaudi

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Ieva parašė:
  2. Minor parašė:

    Tikrai tiesa kas parašyta. Nedaugelis ryžtasi kažką keisti, arba nekeičia nes esama padėtis per daug nežeidžia, kad pakeistų. Iš ties visuomenei, pačiam žmogui būtų naudinga kontroliuoti savo poreikius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.