Kokį mokytoją labiausiai gerbia?
0 (0)

Mokiniai labiausiai gerbia tą mokytoją, kuris labiausiai gerbia juos, sako privačioje Vilniaus mokykloje anglų kalbą dėstanti Milda Stasaitytė.

mokytoja„Visiškai nesvarbu, ar tai yra tas disciplinos steigėjas, ar tas draugas – jis pirmiausia gerbia juos. Kartais gerbti reiškia nebūtinai juos paglostyti ar duoti, ką jie pageidauja. Kartais gerbti reiškia parodyti, kaip teisingai pasielgti. Abipusė pagarba bet kokiu atveju yra tikrasis kelias.“

Tad pagrindinis dalykas mokykloje, anot jos, – sureguliavimas bendrųjų normų, kurias gali nustatyti ir mokykla, ir mokytojas asmeniškai. „Tie elementarūs dalykai – savo mokinį laikyti sau lygiu, o ne kažkokiu žemesniu, su kuriuo gali šnekėti, kaip tik nori ar kaip tik tau atrodo. Kad ir kaip kartais pikta, turi suvokti, kad jis turi kitą patirtį, jam kitaip atrodo ir bendrauti kaip su lygiu sau žmogumi“, – kalbėjo jauna mokytoja.

Ji taip pat sakė, kad rasti balansą tarp mokytojo draugo ir griežtojo mokytojo yra didžiulis menas:

„Susikurti tą santykį su mokiniu, palaikyti jį asmeniniame lygmenyje ir kartu vis dėlto likti autoritetu yra didžiulis menas. Tai labai priklauso ir nuo asmenybės. Gali apie tai skaityti, gali mokytis, gali imti iš kitų pavyzdį, bet tiesiog ne visi tai sugeba“, – sakė ji.

Parengė Ieva Kazlauskaitė, laida „Jaunas ir talentingas“
Šaltinis: ziniuradijas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.