Kokie maisto produktai, gali pataisyti nuotaiką?
0 (0)

salotos

Foto: Stevepb/Pixabay

Besikaitaliojantis pavasariškai nepavasariškas oras veikia ir mūsų savijautą: čia norisi juoktis, čia pasidaro liūdna. Čia norisi nuversti kalnus, čia jau nebesinori lipti iš lovos. Tačiau yra maisto produktų, kurie gali padėti palaikyti stabilią ir gerą savijautą, praneša Medical Daily. O svarbiausia, kad viskas įrodyta moksliškai. Tad kodėl nepasidomėjus?

Citrusiniai vaisiai. Jėgos, kurios pareikalauja darbas, mokslai, šeima, kasdienės problemos, greitai išsenka, tad tučtuojau norisi griebtis kokio nesveiko, riebaus, kaloringo gardėsio ir taip save „pagydyti“. Tačiau verčiau pastumkite tą gardėsį į šalį ir griebkite apelsiną, mandariną ar greipfrutą.

2002 metais žurnale Psychopharmacology aprašytas tyrimas teigia, kad didelės dozės vitamino C, randamos šiuose citrusiniuose vaisiuose, padeda susidoroti su kasdieniu fiziniu ir emociniu stresu. Sumažėja kortizolio kiekis kraujyje, susireguliuoja ir kraujo spaudimas. Užkertamas kelias ir širdies bei kraujagyslių ligoms.

Vynuogės. Kai jaučiate nuolatinį nuovargį, galite daryti išvadas, kad organizme vyksta netinkamas energijos pasiskirstymas, jus išvedantis iš rikiuotės. Čia jau gali pasitarnauti saldus, bet ne toks kenksmingas skanėstas – kelios raudonosios arba žaliosios vynuogės. Bemat atkursite dėl protinės ar fizinės veiklos sumažėjusį gliukozės kiekį kraujyje, be to, gausite ir augalinių skaidulų, antioksidantų, kurie su oksidaciniu stresu mūsų organizme padės kovoti dar stipriau.

Lapinės daržovės – tikra palaima daržovių mėgėjams. Tiesa yra ta, kad žalios lapinės daržovės, kaip įvairios salotos (gražgarstė, cezario, kt.), špinatai, gali padėti sumažinti alkį. Ypač apgaulingą alkį, susijusį su mūsų emocine būsena – pykčiu, nerimu, stresu.

2012 metais atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad sotieji riebalai, randami įvairiuose gyvulinės kilmės produktuose, sutrikdo omega-3 nesočiųjų rūgščių metabolizmą. Dėl to gali padidėti pykčio, agresijos, nerimo lygis. Tačiau lapinės daržovės dėl savo turtingos ir „lengvos“ sudėties gali padėti šioms rūgštims mūsų organizme grįžti į normalią būseną bei palaikyti tinkamą smegenų funkcionavimą.

Panašus yra ir paprastojo rėžiuko poveikis. Jį galima užsiauginti ant palangės kaip prieskonį. Šis augalas dar ypatingas tuo, kad gali padidinti ir seksualinį apetitą. Negali nesutikti, kad ir tai svarbu gerai nuotaikai ir savijautai.
.
Parengė: vlmedicina.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.