Kol ne per vėlu: būdai išsaugoti geriausius darbuotojus
0 (0)

Neretai nutinka taip, kad dar prieš pakeliant geriausiems darbuotojams algas, jie jau praneša beišeiną iš darbo. Inc.com dalijasi patarimais, ką daryti, kad taip nenutiktų.

darbuotojaiDarbdaviai nuolatos susiduria su iššūkiais, susijusiais su geriausių darbuotojų paieška. Tačiau dažnai pamirštama apie priemones, kurias naudojant galima tokius darbuotojus išsaugoti. Informacijos apie aukštą nedarbo lygį gausu. Vis tik geriausi darbuotojai veiklos trūkumu niekada nesiskundė. Ir tai visiškai nepriklauso nuo esamos ekonominės situacijos.

Visų pirma, geriausiems darbuotojams patariama mokėti tiek, kiek jūs galite sau leisti. Šioje vietoje Inc.com pataria neskaičiuoti ir mažiau galvoti apie pelną sau. Nes tik minėtieji darbuotojai gaus darbo pasiūlymą su geresniu darbo užmokesčiu, neabejokite – tada jie jau žengs pro duris iš jūsų kontoros.

Būkite paranojiškas

Naujienų portalas pataria būti paranojiškiems dėl bandymų nuspėti, ar darbuotojas buvo pokalbyje dėl kito darbo ar ne. Kaip pastebėti tai? Dažnai jie į pokalbius išeina keistomis valandomis, t.y. ne pietų pertraukos metu. Taip pat jie gali ypatingai slapukauti nuo darbdavio kalbėdami telefonu. Jeigu jis pastaruoju metu tik ir pildo savo kontaktų sąrašą socialiniame tinkle „LinkedIn“ – tai irgi gali būti ženklas.

Inc.com primena, kad pastebėjus šiuos ir panašius ženklus iš karto veikite. Imkitės priemonių, kol jis dar nežengia pro duris.

Nuolatinis tobulėjimas

Ir geriausi darbuotojai nori nuolatos tobulėti. Todėl jūs, kaip darbdavys, privalote suteikti jiems tokią galimybę. Jeigu darbuotojai netobulėja, jie „miršta“ kiekvieną dieną. Darbdavio pareiga – užtikrinti, kad darbuotojai turėtų tokią galimybę.

Kalbėtis su darbuotojais …

Šaltinis: ekonomika.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.