Konferencija „Seksualinė prievarta prieš vaikus: atskleidimas, pagalba ir prevencija“
0 (0)

Tyrimų duomenimis, Europoje vienas iš penkių nepilnamečių, patiria seksualinę prievartą, tačiau šiai problemai spręsti vis dar neskiriama pakankamai dėmesio. Net 90 proc. atvejų lieka neatskleista, o tėvai per mažai kalbasi su vaikais apie saugumą internete ir realiame gyvenime.

Paramos vaikams centro užsakymu rinkos tyrimų kompanija “RAIT” apklausė daugiau kaip 200 tėvų, auginančių 5-11 metų vaikus. Paaiškėjo, kad tik trys iš septynių (43 proc.) kalbėjosi su savo mažamečiais apie seksualinę prievartą. Dažniausiai tėvai įspėja vaikus, kaip bendrauti su nepažįstamaisiais, kad neturėtų būti liečiami ir apie pedofilijos problemą.

Respondentų nuomone, apie kūną ir saugumą su vaikais turėtų kalbėtis ne tik tėvai, bet ir pedagogai. Derėtų aptarti, kur ieškoti pagalbos, susidūrus su seksualine prievarta, mokyti įvardinti intymias vietas, sustabdyti nepageidaujamą elgesį.

Siekiant atkreipti su vaikais dirbančių specialistų dėmesį į seksualinio išnaudojimo problemos mastą ir supažindinti su efektyviomis prevencijos priemonėmis, Paramos vaikams centras rugsėjo 20 d. organizuoja konferenciją “Seksualinė prievarta prieš vaikus: atskleidimas, pagalba ir prevencija”.

Tarptautiniai ir šalies ekspertai dalinsis savo ilgamete patirtimi apie tyrimo ir pagalbos nukentėjusiems galimybes, pateiks naujausiais tyrimais paremtas rekomendacijas, paskatins naudotis išmaniosiomis technologijomis, vykdant smurto prieš vaikus prevenciją. Konferencijoje bus pristatyta e. mokymų sistema (pvcmokymai.lt), kurioje patogiai pateikta informacija, kaip tėvams ir specialistams kalbėtis su vaikais apie kūną, saugumą, pavojingas situacijas, kad jie netaptų seksualinės prievartos aukomis.

PROGRAMA >>

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.