Kultūriniai skirtumai ,,Facebook” profilio nuotraukose
0 (0)

„Facebook” profilio nuotraukos pasirinkimas daugybei vartotojų tapo itin svarbiu sprendimu. Kokia ji turėtų būti – linksma bei nerūpestinga ar rimta ir profesionali? Pasak tyrimą atlikusių profesorių Dr. Denise Park ir Dr. Chih-Mao Huang pasirinktos nuotraukos atspindi ne tik mūsų unikalią asmenybę – vis labiau yra pastebimi stiprūs bei įsišakniję kultūriniai skirtumai.

Dr. Denise Park ir Dr. Chih-Mao Huang susidomėjo, kaip kultūriniai skirtumai pasireiškia internetinėje erdvėje. Jie atliko tyrimą, kurio metu buvo ištirtos daugiau nei 500  ,,Facebook” vartotojų profilio nuotraukos iš JAV bei Rytų Azijos. Tyrimas parodė, jog kultūra gali veikti mūsų požiūrį į pasaulį bei informacijos įsisavinimą. Visa tai atsispindi ir nuotraukose – vakariečiai yra linkę išryškinti save ar su kultūrininėm tendencijom: būti  nepriklausomiems – Amerikoje, arba būti kolektyvo nariu – Azijoje”, sako Dr. Denise Park.

Pastebėta ir tai, kad žmonės koreguoja nuotraukas ir prisitaiko prie “įpročių” atsižvelgiant į šalį, kurioje jie yra.

Taigi, „Facebook” profilis atspindi asmens charakterį, mintis,  atskleidžia socialinį ratą, kultūros tendencijas, bei skirtumus tarp jų.

Pagal („Facebook Photos May Reflect Unconscious Cultural Differences”, www.sciencedaily.com)
Parengė Marija Sakalauskaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.