Kūrybinio rašymo ir meditacijų kursas
0 (0)

RAŠYMO DIRBTUVĖS su psichologe Inga Juodkūne – 6 savaičių programa.

Tikslai: susitikti su vidiniu rašytoju, įgyti pasitikėjimo ir motyvacijos matyti save, kitus ir pasaulį rašytojo akimis ir išreikšti šiuos santykius žodžiais.

Rezultatas – parašyti keli trumpesnės apimties kūriniai ar/ir vienas ilgesnės (priklauso nuo kiekvieno dalyvio nusiteikimo dirbti).

Šios dirbtuvės skirtos JUMS, jei:

  • mėgstate rašyti,
  • tenka rašyti „pagal reikalavimus“ tekstus
  • rašote ar ketinate rašyti savo „blog‘ą“ ar ieškote vis įdomesnių temų „post‘ams“ socialiniuose tinkluose
  • rašote dienoraštį, ar “tyliai” rašote savuosius tekstus
  • norite pradėti rašyti, bet nedrįstate arba „vis nėra tam laiko“.
  • norite patirti, kaip rašymas keičia, augina, brandina Jus, grupę ir pačią kūrybą
  • norite patirti, kaip rašymas sukuria gyvybe tekantį santykį su visa, kas Jums yra svarbu.

Programos metu taikomos TECHNIKOS:

  • Terapinio rašymo metodikos: laisvasis rašymas, ekspresyvusis rašymas ir t.t.
  • Įvairūs kūrybinio rašymo metodai padedantys “prakalbinti” tekstą
  • Vizualinės meditacijos
  • Dėmesingo įsisąmoninimo (ang. mindfulness) praktikos ir meditacijos. Jos padeda greičiau pajusti vidinę laisvę rašyme, susidraugauti su vidiniu kritiku ir greičiau atrasti savitų klausimų, rašymo tematiką.
  • Kūrybos žanrai: laiškai, poezija, pasakos, novelės, proza.

Dirbtuves veda: Inga JUODKŪNĖ – psichologė, dėmesingo įsisąmoninimo (mindfulness) trenerė ir koučingo specialistė. Dirba indvidualiai ir su grupėmis. Taiko kognityvinės elgesio terapijos krypties principus. Veda dėmesingo įsisąmoninimo (MBSR) streso valdymo 8 savaičių grupes. Kūrybininio rašymo dirbtuvių autorė ir dirbtuvių vedėja. Savo darbe taiko kūrybinio ir terapinio rašymo metodus. Inga rašo straipsnius savo tinklaraštį www.atspirtiestaskas.lt.

Inga turi daugiau nei 10 m. darbo patirtį dirbant versle su klientų patirčių projektais. Verslo organizacijose dirba ne tik su asmeniniu ir grupiniu kuočingu, bet taip pat ir su klientų patirčių valdymo sistema ir jos įdiegimu, kas apima asmenybišką darbuotojų ugdymą įtakojantį gerosios klientų patirties kūrimą.

Dalyvių atsiliepimai po rašymo dirbtuvių:

“Kadangi gyvenime esu labiau skaitytoja, nei rašytoja, pastebėjau, kad šios dirbtuvės pakeitė mano matymą tekstų, knygų, kūrinių. Palyginimui, jei anksčiau, skaitydama negalėdavau įvardinti, kas man kūrinyje/tekste patinka, kodėl jis man taip skaniai skaitosi, dabar skaitydama matau, kas mane kabina, ar tai kaip kuriamas personažas, ar aplinkos aprašymas, ar situacijos detalumas. Išties, tai detalės, iš kurių susidaro kūrinio visuma, vaizdas ir jausmas. Taigi, apibendrinant šį punktą, dirbtuvės man davė bendrą supratimą kaip gimsta literatūrinis kūrinys – ar tai tekstas, ar knyga – ir kada, dėl ko jis būna „skanus”, bei ką daryti norint negyvą tekstą paversti gyvu.” (Agnė, dirbtuvių dalyvė)

“Kodėl kitiems verta lankyti tokias dirbtuves? Tai išlaisvina kūrėją viduje. Jei tik sau leidi, žinoma.” (Elė, dirbtuvių dalyvė)

“Kartą per savaitę rasti ir skirti laiko rašymo įgūdžio lavinimui. Nes jei ne kassavaitiniai susitikimai, to nebūčiau padariusi. Man buvo labai naudingi pratimai, kurie mokė kurti personažą bei suteikti tekstui gyvybės ir vaizdingumo. <…> Tai dalykai iš šių dirbtuvių, kuriuos jaučiuosi išsinešusi kaip įrankius, kuriuos galėsiu panaudoti kitose veiklose.” (Agnė, dirbtuvių dalyvė)

Užsiėmimų datos: Spalio 29, lapkričio 5, 12, 19, 26, gruodžio 3 d. Paskutinis užsiėmimas (gruodžio 3 d.) planuojamas ilgesnės trukmės (4 val.) ir bus skirtas uždaram rašymo maratonui.
Trukmė: pirmadienio vakarai nuo 18.30 val. iki 21 val.
Vieta: Moderniosios terapijos centras, Basanavičiaus g. 22 / Algirdo 2, Vilnius
Kaina: už visus šešis užsiėmimus – 130 eur.

Registracija: el. p. info@terapijoscentras.eu arba tel. +370 620 99993. Grupėje vieta rezervuojama užsiregistravus ir pervedus avansinį mokestį 30 eur. iki pirmo užsiėmimo. Likusi suma už dirbtuves sumokama iki antrojo užsiėmimo. Renginys facebook’e.

Kilus klausimams kreipkitės į Moderniosios terapijos centrą:
el. p. info@terapijoscentras.eu
tel. +370 620 99993 arba 862041357 (Inga Juodkūnė)
Tinklapis: www.terapijoscentras.eu
Apie rašymo maratoną daugiau informacijos galima rasti www.rasymomaratonas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.