Labiausiai atstumiantis elgesys: ką darome ne taip ir kaip galėtume pasikeisti?
0 (0)

tu

Marcas ir Angel Chernoffai – knygos „1000 Little Things Happy Successful People do Differently“ autoriai. Jie abu praleido daugiau nei dešimtmetį, padėdami žmonėms, kuriems reikėjo pagalbos grįžtant į gyvenimo vėžes.

Autoriai sako, jog kiekvieną mėnesį jiems tenka išklausyti šimtus klientų. Iš patirties gali pasakyti, jog žmonėms būdingas atstumiantis elgesys. Ir Marcas, ir Angel pastebėjo, jog toks elgesys kenkia tiek tarpusavio santykiams, tiek asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui, o ką ir kalbėti apie bendrą savijautą bei įtaką visiems aplinkiniams.

Būkime sąžiningi patys sau – dažnai bjauriai elgiamės. Nei vienas iš mūsų neturi imuniteto nuotaikų kaitai, tačiau kai kurie žmonės yra atsparesni, ir jų gyvenimas yra daug harmoningesnis. Nesvarbu, ar dažnai elgiatės bjauriai, ar ne, bet kokiu atveju svarbu pastebėti, kada taip elgiatės, ir sąmoningai to nebedaryti.

Štai 12 dalykų, kurių derėtų atsikratyti. Patarimus dalija lifebuzz.com.

1. Pavydite visiems kitiems aplinkui

Pavydėdami pradedame galvoti apie kito žmogaus džiaugsmus ir sėkmę, bet ne apie savo. Toks elgesys tikrai nežavi. Turėtumėte liautis save lyginti su kitais. Jūsų gyvenimo kelionė – jūsų kelionė, o ne konkursas. Jei jūs ir konkuruojate su kuo nors, tai tik su pačiu savimi. Jei norite pastebėti savo progresą, tuomet palyginkite dabartinį save su vakarykščiu.

2. Viską priimate per daug asmeniškai

Geriausia nebūti prie tokių žmonių, kurie mano, jog viskas, kas vyksta aplink juos, yra tiesioginis įžeidimas. Tiesa tokia, jog žmonės sako ir daro ką nors ne dėl jūsų, bet dėl savęs.

Žmonių reakcijos tėra jų požiūris ir praeities patirtys. Jei žmonės mano, kad jūs esate nuostabus, ar priešingai – siaubingas žmogus, tai yra dėl jų pačių supratimo.

Neturėtumėte būti narcizu ir ignoruoti visas pastabas, jokiu būdu! Esmė ta, kad visas nusivylimas, liūdesys ir skausmas atsiranda dėl to, kad viską imate pernelyg giliai į širdį. Geriau reikėtų tiesiog nekreipti dėmesio į kitų žmonių nuomonę apie jus ir pasikliauti savimi.

3. Apsimėtinėjate auka

Dar vienas elgesys – nuolatinis skundimasis, kuris skatina jus jaustis auka. Tikėjimas, jog neturite jėgų stengtis ir negalite kontroliuoti savo gyvenimo, yra blogas požiūris. Pora teigia, jog užsiimdami koučingu (asmenybės ugdymu), dirbo su žmonėmis, kurie kentėjo nuo įvairiausių traumų, tačiau surado savyje drąsos ir jėgų pakeisti situaciją.

Mes tikrai turime daugiau jėgų nei manome turintys. Kuomet nustosite skųstis ir matyti save kaip auką, tuomet suprasite, jog esate daug stipresni nei iki šiol manėte.

4. Kaupiate skausmą ir netekties jausmą savyje

Viena iš sunkiausių gyvenimo pamokų – išmokti paleisti. Kad ir kas tai būtų: kaltė, pyktis, meilė ar netektis. Pasikeisti niekada nėra paprasta, kovojate tam, kad išsilaikytumėte, o paskui – atvirkščiai. Tačiau paleisti ir palikti ką nors gali būti geriausias pasirinkimas. Tai ištrina neigiamas mintis iš praeities.

Turite atsikratyti tokių dalykų, kurie kažkada jums reiškė labai daug tam, kad atsikratytumėte skausmo ir galėtumėte toliau judėti į priekį. Žinoma, tai reikalauja daug pastangų, tačiau tikrai verta sutelkti visas pastangas ir tai padaryti.

5. Mąstote negatyviai

Labai sunku būti šalia žmonių, kurie niekaip negali nusiteikti pozityviai, nuolat mąsto ir kalba apie baisius dalykus, kurie galėjo nutikti, nutiko, kaip jie beviltiškai jaučiasi ir koks neteisingas yra gyvenimas. Tokie žmonės užsispyrusiai atsisako matyti pozityvius dalykus, kurie vyksta jų gyvenime.
Pesimizmas yra vienas dalykas, tačiau nuolat būti neigiamų minčių apsuptyje – visai kas kita. Neigiamų dalykų matymas, manymas, jog viskas yra blogai ir visas pasaulis yra prieš jus, yra nenormalus dalykas, ir jūs galite tai pakeisti.

6. Nekontroliuojate emocijų

Nesugebėjimas valdyti emocijų kenksmingas ne tik jums, bet ir visiems aplinkiniams. Tokie žmonės lengvai pastebimi, dėl menkiausios smulkmenos jie gali pratrūkti pykčiu ar ašaromis. Nepasitenkinimas ilga eile maisto prekių parduotuvėje, rėkimas ant darbuotojo darbo vietoje ar pyktis, išlietas ant vaiko už tai, kad sudaužė stiiklinę…

Jei pastebite, kad esate pernelyg emocionalūs ir prarandate savitvardą dėl bet kokios smulkmenos, jums gali prireikti kieno nors kito pagalbos kontroliuojant emocijas ir suvokiant savo pykčio priežastį.

7. Darote paviršutiniškas išvadas apie kitus

Neteiskite žmonių pagal tai, ką jie jums parodo. Atminkite, jog kartais tai, ką matote, gali būti tik tai, ką tas žmogus, paveiktas emocijų, norėjo parodyti. Kai kitas žmogus stengiasi jus kaip nors įskaudinti, taip yra dėl to, kad jis pats giliai viduje kenčia, o jo kančia paprasčiausiai liejasi per kraštus. Jam nereikia jokios bausmės ar pajuokos, bet priešingai – pagalbos. Tačiau jei negalite jiems padėti, palikite ramybėje.

8. Žiaurumas ir supratimo stoka

Vienas iš bjauriausių elgesių – žiaurumas, kuris gimsta iš supratingumo ir jautrumo kitiems žmonėms stokos. Matome tai kasdien ir visur, žmonės yra nenuoširdūs ir skaudina kitus vien dėl to, kad gali tai daryti. Socialiniuose tinkluose užsipuola vieni kitus, bailiai prisidengdami savo anonimiškumu tarsi skydu. Žiaurumas, puolimas iš už nugaros dėl bet kokios priežasties yra kenksmingas ne tik kitiems, bet ir jums patiems.

Jei matote, kad taip elgiatės su aplinkiniais, liaukitės taip daryti. Nerkite giliai į savo širdį ir paieškokite ten supratingumo ir užuojautos.

9. Sukčiaujate ir paminate moralės principus

Sukčiavimas yra pasirinkimas, ne klaida ir juo labiau ne pasiteisinimas. Jei jau nusprendžiate ką nors apgauti ir jums pavyksta, nemanykite, kad tas žmogus yra kvailys. Supraskite, jog tas asmuo pasitikėjo jumis labiau nei jūs buvote to vertas. Nenusiženkite moralės principams vien dėl to, kad leidžiate sau taip elgtis, nesukčiaukite. Būkite sąžiningas tiek su savimi, tiek su aplinkiniais ir būkite teisingas. Dorumas ir sąžiningumas yra sėkmės garantija.

10. Slepiate tiesą

Žmonės negalės su jumis bendrauti, jei nuolat slepiatės nuo savęs. Tai taps tikrai bjauria situacija, kuomet apsimesite tuo, kuo nesate, ir slėpsite savo veidą. Atminkite, nesvarbu, kokio amžiaus, kokios rasės, lyties ar orientacijos žmogus esate. Išoriniai dalykai slepia tai, kas esate iš tiesų, – unikalus ir gražus žmogus.

Kiekvienas iš mūsų esame šviesa, kuri turi šviesti ir įgyvendinti savo tikslus. Būkite kitokia, keista ir unikali asmenybė. Jei savo kailyje nesijaučiate kaip žuvis vandenyje, tuomet ieškokite kitokių vandenų, bet būkite savimi, neneikite savęs, bet pripažinkite.

11. Jums reikia nuolatinio palaikymo

Žmonės, kurie nuolat reikalauja kitų palaikymo, labai vargina savo buvimu. Tokie vyrai ir moterys, kurių žodžius nuolat reikia patvirtinti, nesąmoningai išeikvoja aplinkinių energiją.
Pernelyg didelis įsitikinimas, kaip turi atrodyti vienas ar kitas dalykas, gali išvarginti ne tik jus, bet ir aplinkinius.

Jūsų gyvenimas yra daug didesnis paveikslas, ir tai susiję ne tik su tuo, ką jūs nuveikiate ir kaip tai atrodo kitų žmonių akyse. Juk svarbiausia yra kelionė tikslo link, ko jūs išmokstate, išmokote kitus ir kaip tobulėjate.

12. Esate užsispyręs perfekcionistas

Mes esame žmonės ir nuolat ieškome tobulybės. Siekiame jos ieškodami namo, darbo, draugų ir meilės. Bėda ta, kad tobulybė neegzistuoja kaip tokia, todėl kad gyvenimas yra nuolatinė kelionė, nuolatinis kitimas ir tobulėjimas. Tai, kas yra šiandien, nebūtinai bus taip pat rytoj – tobulas namas, darbas, draugai ar mylimieji.

Tačiau su trupučiu kantrybės ir atvirumu po kurio laiko tas netobulas namas peraugs į patogius ir jaukus namus, ne itin geras darbas taps labai gera karjera, o draugas ar mylimasis – gyvenimo palydovu ir petimi, ant kurio galima išsiverkti. Viskas priklauso nuo to, ar pamiršite tą neegzistuojančią tobulybę.

Šaltinis: Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.