Labiausiai pasitikima radiju
0 (0)

radijas

Lietuvių pasitikėjimas žiniasklaida Europos kontekste yra aukso viduryje, „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė visuomenės tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys. Pasak jo, jau ketveri metai laikosi panašios tendencijos.

„Visai normalūs reitingai. Pastaraisiais metais žiniasklaida pasitikėjo 35-40 proc., o nepasitikėjo 20-25 proc.“, – laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo V. Gaidys.

Jis taip pat priminė, kad prieš 15 metų, žiniasklaida žmonės pasitikėjo labiau už Bažnyčią, tai buvo patikimiausia institucija Lietuvoje.

„Šiuo metu žiniasklaida fragmentuota, skirtingos pozicijos, atstovauja skirtingus ekonominius interesus, kartais užpuola žmonių numylėtus politikus, kurie vadinami populistais. Visko būna bet jeigu žiūrint Europos kontekstą, Lietuva yra aukso viduryje pagal pasitikėjimą žiniasklaida“, – teigė V. Gaidys.

„Labiausiai yra pasitikima, ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, radiju, paskui televizija, o spausdinta žiniasklaida, laikraščiais – jau su minusi ženklu. Internetas Lietuvoje yra aukščiau nei Europos vidurkis“, – sakė jis.

Parengė Ieva Kazlauskaitė
files_ziniur_logo

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.