LEU siūlo keturias naujas studijų programas
0 (0)

LEU Centriniai rūmai

Lietuvos edukologijos universitete (LEU) šiais metais patvirtintos keturios naujos studijų programos. Studentai galės studijuoti dvigubas studijų programas, kurios atvers platesnes galimybes darbo rinkoje. Tokių dvigubų specialybių absolventai ypač reikalingi mažesnių miestelių ar rajonų mokyklose.

Yra patvirtintos šios naujos studijų programos: lietuvių filologijos ir istorijos pedagogika, istorijos ir etikos pedagogika, katalikų tikybos ir istorijos pedagogika, interneto ir medijų technologijos.

LEU Akademinių reikalų direkcijos direktorė doc. dr. Živilė Sederevičiūtė-Pačiauskienė sako, kad dvigubos studijų programos kuriamos siekiant padidinti LEU absolventų įsidarbinimo galimybes, užtikrinti pakankamą pamokų skaičių mokykloje. „Tai ypač aktualu rajonuose, kaimo vietovėse. Rengdami studijų programas, stengiamės derinti dvi giminingas programas, kad būtų kuo daugiau integralumo. Arba jungiame dvi studijų programas. Viena iš jų – mokomojo dalyko, kurio pamokų mokykloje yra mažiau“, – teigia ji.

Ž. Sederevičiūtė-Pačiauskienė sako, kad baigus dvigubą studijų programą galimybės yra didesnės. Pavyzdžiui, lietuvių filologijos ir istorijos pedagogikos absolventai galės dirbti ne tik pedagogais, bet ir ekskursijų vadovais, istorinių jubiliejų, tradicinių švenčių organizatoriais tautinę kultūrą ugdančiose institucijose.

Interneto ir medijų technologijų programa leis studentams išmokti ne tik multimedijos sistemų projektavimo, bendrosios programinės įrangos kūrimo, bet ir suteiks kompetencijų dirbti visuomenės informavimo, viešosios komunikacijos bendrovėse, informacinių sistemų programuotojais, kompiuterių žaidimų kūrėjais ir programuotojas. Ši studijų programa iš visų naujų išsiskiria tuo, kad stojantiesiems nereikia laikyti motyvacinio testo.

Per tą patį studijų laiką įgyti du kvalifikacinius laipsnius yra puiki galimybė“, – sako LEU Akademinių reikalų direkcijos direktorė doc. dr. Ž. Sederevičiūtė-Pačiauskienė.

Rengiant interneto ir medijų technologijos naująją programą, siekiama užpildyti tokių specialistų trūkumą ir pradėti ruošti kompiuterinių mokymosi priemonių ir sistemų kūrimo specialistus Lietuvoje. Tokios studijų programos poreikis visų pirma grindžiamas informacijos ir ryšio technologijų (IRT) specialistų poreikio augimu Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse. Šiuo metu ruošiamų specialistų skaičius yra nepakankamas, kad paklausa būtų nors dalinai patenkinta.

Lietuvių filologijos ir istorijos pedagogikos bakalauro studijų programa mažina atotrūkį tarp studijų, tyrimų ir taikomosios veiklos, suartina mokslą, teoriją ir praktiką. Studentai, pasirinkę šią studijų programą, turės galimybę gauti socialinę, tikslinę ir mecenatų stipendijas. Tokios programos nėra nė vienoje kitoje Lietuvos aukštojoje mokykloje. Ji suteikia dvigubą bakalauro laipsnį ir pedagogo kvalifikaciją.

Abiturientai, pasirinkę istorijos ir etikos pedagogiką ar katalikų tikybos ir istorijos pedagogiką, mokysis ne tik istorijos, bet papildomai ir katalikų tikybą arba etiką. Tokių dvigubų specialybių absolventai yra platesnio profilio, ypač reikalingi rajonų ar mažesnių miestelių mokyklose.

Istorijos ir etikos pedagogikos ir istorijos ir katalikų tikybos studijų programos jungia dviejų krypčių – istorijos ir etikos arba katalikų tikybos studijas. Tai galimybė tapti dviejų dalykų pedagogais, įgyti solidų humanitarinį išsilavinimą ir pedagogo kvalifikaciją per ketverius studijų metus! Toks išsilavinimas atveria kelią ne tik į pedagogo karjerą, bet ir į kitas veiklos sritis.

LAMA BPO jau patvirtino 2014 metų stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas tvarką. Stojantieji prašymus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose galės pildyti ir koreguoti LAMA BPO informacinėje sistemoje nuo birželio 1 d. iki liepos 21 d. 17 val.

Į prašymą bus galima įtraukti iki 12 pageidavimų. Juos bus galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį.

Laikantiems stojamuosius egzaminus ir/arba motyvacijos vertinimą registruotis informacinėje sistemoje ir į prašymą įtraukti atitinkamas studijų programas reikės ne vėliau nei likus 24 val. iki stojamojo egzamino arba motyvacijos vertinimo. Pagrindinė stojamųjų egzaminų ir motyvacijos vertinimo sesija vyks birželio 19 d. – liepos 4 d.

Stojantieji į pirmosios pakopos švietimo ir ugdymo krypčių grupės studijų programas, kurias baigus suteikiama pedagogo kvalifikacija, ir pretenduojantys į valstybės finansuojamas vietas turi laikyti motyvacijos įvertinimo testą.

Daugiau informacijos apie naują studijų programą: Priėmimo komisija, Studentų g. 39, 119 kab., tel. / faks. (8 5) 2751032, el. p. stojimas@leu.lt, tinklalapis www.leu.lt/priemimas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.