fbpx

Lyderis be titulo
0 (0)

lyderis-be-tituloRobin Sharma „Lyderis be titulo” (2010)
Išleido: Luceo

Turbūt daugelis iš mūsų eidami tarkim trečią ar ketvirtą dešimtmetį bastomės iš darbo į darbą. Jaučiamės taip, lyg savo gyvenimą būtume patikėję autopilotui. Sustingę ir nejautrūs jau veik į nieką nekreipiame dėmesio, tiesiog gydomės nesaikingomis televizijos, maisto ir nerimo dozėmis – tais dalykais, kurie lyg ir padeda numalšinti skausmą, kurį kursto supratimas, jog tavo galimybės žuvo.

Darbas dažnai tėra priemonė, kaip apmokėti sąskaitas, o ne proga realizuoti savo talentus. Sunkiai stumdami darbo valandas nė kiek nesirūpiname kaip padaryti geresniu, kaip nušviesti savo ir kitų gyvenimus. Pradžioje – lygiai toks yra ir pagrindinio herojaus Bleiko gyvenimas.

Ši Robino Sharmos knyga, tai beveik penkiolikos metų darbo su garsiomis kompanijomis rezultatas. Tai apibendrinti efektyvaus lyderiavimo principai perteikti grožinės literatūros forma.

Čia nuosekliai išdėstomas kelių pakopų saviugdos metodas leidžiantis pažvelgti į save, į savo darbą ir pasaulį kiek iš kitokio taško. Jis padės skaitytojui atskleisti geriausias savo savybes ir tiesiog įkvėps siekti daugiau.

Titulai iš tiesų suteikia galios, tačiau šios galios bėda ta, kad netekus titulo netenkama ir jos. Pasakojimas atveria naują galimybę, parodo kaip išlipti iš atgyvenusio mąstymo modelio, kaip nustot konkuravus su aplinkiniais ir tiesiog mesti iššūkį sau, kaip vėl patirti gyvenimo smagumą ir pasijusti laimingais.

Kelios citatos:

„… sunkūs laikai žmones daro geresnius.”
„… išklydimas iš kelio irgi yra ieškojimas kelio…”
„Gyvenimas tave sužlugdė, kad galėtų atkurti geresnį.”
„Šiaip ar taip, amžius tėra dvasinė būsena.”
„Tu negali būti kūrybiškas, novatoriškas ir kupinas polėkių, jei bijai kitaip galvoti, kitaip jausti, kitaip elgtis. Būk savitas …”
„… lyderiais tampa žmonės, darantys tai, ko nevykėliai daryti nenori.”
„… sėkmę kuriame kasdien atlikdami visai paprastus dalykus, kurie laikui bėgant virsta didelėmis pergalėmis, netgi didesnėmis, nei mes laukėme.”

Skelbtos knygos ištraukos:
Kasdienio Penketuko idėja

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.