Malio ir Kilos nuotykiai: Knyga vaikams apie dorybes
0 (0)

malisJonathan Collins (2013) „Malio ir Kilos nuotykiai: Knyga vaikams apie dorybes”
Išleido: Žmogaus studijų centras

„Malio ir Kilos nuotykiai“ – tai trylika meniškai apipavidalintų nuotaikingų istorijų, skatinančių vaikus tapti supratingesnius ir geresnius.

Malis, princesė Kila ir jų draugužis beždžioniukas Bongo, skriedami laiveliu po Pietų jūrą, atranda ne tik Bananų salą, Šviečiančių kirmėlių uolą, bet ir dorybes, lemiančias žmonių santykius. Po kiekvienos istorijos autorius pateikia klausimų apie jose paminėtas dorybes, kad vaikai galėtų geriau su jomis susipažinti ir atrasti pavyzdžių iš savo gyvenimo. Knygoje atspindimos 52 dorybės iš pasaulinio „Dorybių projekto“, kuris skatina rasti savyje tai, kas geriausia, ir siekti, kad pasaulis taptų mielesnė vieta gyventi.

Ši knyga – puiki priemonė vaikų pozityvumui ugdyti, teikianti sektinų elgesio pavyzdžių. Knyga padės ne tik tėvams, norintiems perteikti vaikams žmonių bendravimo grožį ir atsakomybę, bet ir mokytojams, kurie per grožinį kūrinį gali išmokyti svarbiausių žmogiškųjų vertybių, ugdyti smalsų, aktyvų ir atsakingą vaiką. Knyga buvo apdovanota aukso medaliu „Mamų pasirinkimo apdovanojimuose“.

„Atlaidumas – tai dar vienos progos suteikimas žmogui, kuris pasielgė neteisingai. Visi klystame. Verčiau ne kerštauti, o atleisti. Sau taip pat reikia atleisti. Padaręs klaidą nesijausk beviltiškai, verčiau nuspręsk elgtis kitaip ir tikėk, kad gali pasikeisti.”

***

„Aklas moralės normų laikymasis paverčia žmogų teisuolišku ledo luitu, lengva širdimi smerkiančiu ir niekinančiu. Tikroji dorybė – tai aiškus supratimas, kaip mūsų elgesys veikia kitus, kokį pasaulį jis kuria. Tikroji dorybė – nesitikėti stebuklų, bet sąmoningai veikti. Ši knyga atskleidžia sudėtingus žmonių santykius ir padeda vaikams suprasti, kaip savo elgesiu jie kuria gėrį ar blogį.“
Doc. dr. Gintaras Chomentauskas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.