Man patinka gerokai vyresnės
0 (0)

patinka-vyresne-moterisLaba diena. Turiu tokia problemą, o gal tai ir ne problema. Man 24 metai, esu jau senai savarankiškas. O problema yra tame kad mano gyvenime sutiktos draugės yra gerokai vyresnės. Tai yra 10-15 metų vyresnės. Ar tai normalu yra? Nes kas liečia draugystes su bendraamžėm tiesiog neturiu nieko bendro su jomis, skiriasi tiek požiūriai į gyvenimą tiek laisvalaikis.
Gal tai čia koks sutrikimas man yra?

Pagarbiai,
Aleksandras

Laba diena, Aleksandrai,

Ačiū tau už laiškelį ir pasidalijimą savo rūpesčiu. Jeigu kreipiesi pagalbos, panašu, kad tai tave neramina. Pasidalinsiu mintimis, kurios man kilo jį perskaičius.

Norint tau padėti susivokti, svarbu žinoti kai ką apie ankstesnį tavo gyvenimą. Kadangi apie jį čia nepasakoji, pabandysiu iškelti kelias prielaidas. Iš to ką papasakojai, galima numanyti, jog vaikystėje arba paauglystėje tau didelę įtaką darė vyresnio amžiaus moteris. Arba net ne viena, o kelios. Tai galėjo būti tavo mama, močiutė, teta, gerokai vyresnė sesuo ar kuri kita. Nesakau, kad bet kuriam iš mūsų nėra svarbios minėtos moterys, tačiau čia kalbu apie galimą ypatingą emocinį tavo ryšį su ja. Mano pirmoji prielaida apie tai, kad būdamas jaunesnis tu galėjai įgyti buvimo vyresnių moterų draugijoje patirties: jausti tų moterų nuotaikas, suprasti kūno kalbą, mintis, pajusti bendrą atmosferą. Žodžiu suprasti kuo jos „kvėpuoja“ ir tai pamėgti, prisijaukinti.

Jeigu tavo situacija nors kiek panaši į mano nupasakotą, tai galėtų būti paaiškinimu kodėl savo gyvenime sutinki vyresnes drauges. Tu paprasčiausiai ir dabar ieškai tokios draugijos, o radęs jautiesi saugus ir ramus, nes situacija tau pažįstama ir sava. Todėl ir randi daug bendrų dalykų su vyresnio amžiaus moterimis, tavo žodžiais tariant „tiek kalbant apie požiūrį į gyvenimą, tiek apie laisvalaikį“.

Antroji prielaida būtų ta, kad priešingai – ankstesniame gyvenime tau trūko gilaus emocinio ryšio su vyresne už tave moterimi. Šiuo atveju tu gali sąmoningai ieškoti to, ko tau visą laiką trūko – vyresnio amžiaus moters rūpesčio, globos, galbūt palaikymo, padrąsinimo ar paskatinimo. Kadangi tokios informacijos nepateiki, tai ir lieka spėjimu.

Laiškelyje nerašai ir apie tai, kaip tau sekasi su tokiomis moterimis bendrauti. Jeigu santykiai klostosi sklandžiai, mano rekomendacija būtų nurimti ir imti kitaip vertinti šias draugystes. Žvelgti į jas pozityviai. Juk tikrai ne kiekvienas tavo bendraamžis tam ryžtųsi. Todėl jokio sutrikimo simptomų tau negaliu priskirti. Priešingai, manau, jog tavo sugebėjimas sėkmingai bendrauti su vyresnėmis už tave moterimis rodo vidinę tavo, kaip vyro brandą. Pažindamas bet kurią moterį – asmenybę tu augi vidumi. Tačiau tavo atveju galimas daug didesnis augimas. Tokia patirtis yra reikšminga ir naudinga, nes ji atveria kelius į gilesnį visų (tiek jaunų, tiek ir vyresnių) moterų pažinimą.

Linkiu tau sėkmės kuriant santykius.

Raimonda Bugarauskaitė,
psichologė tel. 8 622 05 798
Vilnius

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. brr parašė:

    Gal zmogui tiesiog patinka protingesnes, ismintingesnes o ne tusti tauskalai apie nauja ipod… :)))

  2. Anonimas parašė:

    MILF

  3. autorius Aleksandras parašė:

    Ačiū Raimonda už atsakymą. :) Tiesiog mane nuo pat vaikystės supo tik vyresni žmonės, todėl ir dabar renkuosi mieliau vyresnių žmonių prasmingą bendravimą negu kaip čia minėjo komentatorius tauškalai apie IPOD :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.