Man reikia jaustis mylimai, o jis sako, kad yra pavargęs
0 (0)

santykiai

Sveiki, esu labai pasimetusį dėl santykių su mylimu žmogumi. Turiu draugą, jau susižadėję, kartu esame apie 2 metus, tačiau kuo toliau, tuo labiau jaučiu, kad jo jausmai atšalo. Gyvename kartu ir iš jo nejaučiu šilumos, meilės. Pykstamės, nes dažnai pradėjau jo prašyti, kad mane pabučiuotų, kad mane apkabintų ir daug kartu klausinėjų ar mane myli. Būtų gerai, jei jis atsakytų į mano prašymus, tačiau ne, iš jo tik išgirsti replikų, kad aš pavargęs, duok pailsėti, kartais atsako „nemyliu tavęs”, kartais pasako myliu. Nežinau kuo tikėt… Bandžiau su juo kalbėtis, tai jis pasako, kad jo toks charakteris ir jei man kažkas nepatinka, tai kad rasčiau kita. Bandžiau paaiškinti, kad noriu būti su juo, tik man trūksta šilumos, paprasto apkabinimo, o jis tik atsako „ok” (jau nekalbu apie santykius lovoje… apie tai jau yra visiškai pamiršta). Išeiti man būtų sunku, nes myliu. Gal man reikia jį priimti tokį koks jis yra, o gal atvirkščiai, jis nėra toks, o tiesiog nebemyli manęs.

Žinau, kad jis gali ir moka parodyti meilę, ją rodė man santykių pradžioje, kartojo meilės žodžius, gražiai vadino, o dabar tai virto rutina, bet ne santykiais. Bandau kartais pasakyt, kad išeisiu ir jis manęs nelaiko… Bet aš jį myliu…

Ką man daryti? Kaip man pasilegti? Kartais būna tikrai viskas gerai, kol nepaprašau parodyti jausmų, bet man reikia jaustis mylima.

Pagarbiai,
Viltė (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Kristina Grigalavičienė

Miela Vilte, dėkoju, kad daliniesi. Tavo aprašyta situacija išties dviprasmiška. Vyras, kuriam pažadėjai ranką ir širdį, neberodo savo jausmų. Na, išeičių yra keletas: vieną jų paminėjai: išeiti ir jį palikti. Tai būtų paprasta ir greita, tačiau tave stabdo viltis, jog jausmai iš jo pusės nėra užgesę, o ir tavoji meilė jam neleidžia visko staigiai nutraukti.

Pamąstykime, kas gi nutiko. Tikriausia žinai, jog pirmasis euforinis įsimylėjimas išgaruoja gana greitai. Žmonės tai vadina “rožinio šydo” nukritimu nuo akių. Ypač greitai tai nutinka, jei pora apsigyvena kartu. Kasdienė rutina, rūpesčiai įsuka į savo ratą ir burtai išgaruoja. Staiga pamatai, jog tas sudievintas mylimasis yra toks pats žmogus, dažnai dar su svetimais ir keistais įpročiais, kurie gali pradėti erzinti. Daliai porų santykiai ir pasibaigia šioje fazėje. Prasideda pykčiai, kivirčai, bandymai įrodinėti savąsias tiesas, galiausiai poros priima bendrą ir skubų sprendimą : “nesutapo charakteriai”, sako jie ir pasuka savais keliais ieškoti naujo mylimojo savo gyvenimo dramai. Kiti priešingai, suzgrimba, ima analizuoti save, kartu juokiasi iš kivirčų, eina pas specialistus, visokiais būdais gerina savo šlyjančius santykius ir dažniausiai neužplaukia ant seklumos. Jų santykių laivas vėl darniai plaukiai tolyn, plasnodamas meilės burėmis. Kas skiria šias poras? Atsakymas paprastas: vidinė branda, bei beatodairiškas tikėjimas savo pasirinkimo teisumu. Pasakymas “nesutapo charakteriai” yra absoliučiai absurdiškas – juk santuokos tikslas nėra rasti savo atitikmenį, atvirkščiai, gebėjimas mylėti ir priimti kitą asmenybę, su kitokiu būdu, charakterio ypatumais, tik praturtina savąja, įliedamas daugiau spalvų į kasdienybę, bei teikia unikalią galimybę ugdyti save, mokantis nuolankumo ir pagarbos savo artimui.

Tave trikdo, jog tavo sužadėtinis neberodo savo jausmų. Aš nesiimsiu spėlioti, ar jo jausmai atvėso, ar jo toks būdas, tai padaryti gali tik tu. Vyrai ir moterys yra skirtingos būtybės, o ir jausmus jie išreiškia skirtingai. Jei moteris alksta meilių žodžių, tai vyrui jie gali būti visiškai nereikalingi, prašymas juos kartoti gali būti jam nesuprantamas, erzinantis ir kelti pasibodėjimą, o ne kurstyti jausmus. Tikrai nesunkiai rasi literatūros apie vyrų ir moterų skirtumus, paanalizuok, tai turėtų padėti tau geriau suprasti savo antrąją puselę. O tuo tarpu, ieškodama atsakymo į klausimus, pasigilink į jo charakterio ypatumus: kas jam patinka, kokią jausmų išraiška jam priimtina, ieškok dalykų, kurie jus artina, o ne skiria.

Linkiu susivokti savyje ir tarpusavio santykiuose.

Psichologė Kristina Grigalavičienė / patyrusios mamos tinklaraštis „Abejoks”
El.paštas : kristitau@gmail.com
Skype: kristitau
Londonas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Anonimas parašė:

    ar teko kada is drabuziu isimineti dagi? arba valytis klijus nuo pirstu? paimi is vienos vietos – prisikabina prie kitos vietos. vargstama, vargstama, o tada nejuokais susierzinama.

    Tai va. Tarpusavio santykiai nera bliuzele ir kadagys. Tik siuo atveju kadagys yra dainu daina:
    as as as as
    reikia reikia reikia reikia
    noriu noriu noriu noriu
    man man man man
    Noriu noriu noriu, vyro savanorio
    Alia savu noru matot kas iseina – zmogus ima saugoti save, vesinti santykius.

    Kas dar?
    Gaila, bet tai gali buti tik ganetinai pavirsutiniskas todel savanaudiskas noras tenkintis kitu zmogumi. O kas jeigu zmogus nebenori buti toks kuriuo tenkinamasi? Jis gal neturi Savo noru, kad jo norai nesiskaito.
    Jeigu noretusi susilaukti demesio, fraze „Pasakyk man myliu” pakeiskite fraze „Vakarienei pataisiau tavo megiama patiekala”. Fraze „Apkabink mane” i fraze „Esi stiprus ir tvirtas, tu mane apsaugai”. Fraze „Atsakyk i mano prasymus” pakeisti „Apie ka tu galvoji”. Fraze „Padovanok man geliu” i fraze „As pritariu tavo planams”.

    Mes paprasti kaip 3 centai. Visus norus pildo 3 patys sunkiausi zodziai: „Taip, mano brangusis”. Vienintele uzduotis tera kaip viska paruosti, kad taip galima butu pasakyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.