Manau, kad turiu susirasti idealų vyrą
0 (0)

tobulo-vyro-belaukiantKlausimas:

Sveiki,

esu 22 metų mergina. Turiu nemažai gerų draugų, gerą šeimą, tačiau labai dažnai jaučiuosi vieniša, nes nėra to vieno žmogaus su kuriuo galėčiau dalintis savimi ir savo pasauliu. Vyrų ir dėmesio iš jų mano gyvenime netrūksta, jei ko nors noriu, tai to ir pasiekiu, bet problema tame, kad kai pasiekiu vyrą, kurio norėjau ir kai pradedu manyti, kad tai bus žmogus su kuriuo dalinsiuosi savo gyvenimu, visada išsigąstu ir santykius sukomplikuoju. Dažniausiai jie nutrūksta. Klausimas ko išsigąstu? Manau, kad pradedu savintis kito žmogaus problemas ir galvoti, kad jos taps mano problemomis. Dažnai galvoju kaip į visa tai žiūrės mano draugai ir artimieji. Manau, kad turiu susirasti idealų vyrą, nes jaučiu kad aplinkiniai to iš manęs tikisi.
Iki šiol nesu turėjusi rimtų pastovių santykių, visi žmonės su kuriais susitikinėjau ir mylėjau buvo man netinkami. T.y., su jais „normalių” santykių negalėjau užmegzti (užimti vyrai, užsieniečiai, „nepririšamieji”, net moterys). Galėčiau dar pridėti, kad esu maksimalistė, visada galvoju, kad galiu padaryti ir geriau. Taigi, klausimas psichologui – kaip pasitenkinti tuo žmogumi, kuris man patinka, negalvojant apie tai kaip jis paveiks mano ateitį ir kaip į jį žiūrės mano artimieji? Kaip tenkintis tuo ką turiu ir tai įvertinti?

Atsakymas:

Sveika,
Dėkoju, kad daliniesi savo rūpesčiu. Iš tavo laiškučio matau, kad esi pasiklydusi abejonėse, ieškodama savo „antrosios puselės“. Natūralu, jog nerimauji, kai nepavyksta jos surasti. Galėčiau tau sakyti, jog esi dar labai jauna, kad gal “viso gyvenimo” santykiams nesi subrendusi, tačiau iš tavo laiško sprendžiu, jog šitą galimybę visiškai atmeti. Pabandykime paanalizuoti, kas kaltas, jog neužmezgi ilgalaikių santykių. Tavo tikslas – rasti idealų vyrą, nes kaip pati įvardiji, to iš tavęs tikisi aplinkiniai. Kyla klausimas, kas tas idealus vyras, kokiomis savybėmis jis turi pasižymėti. Tikiuosi į šituos klausimus esi sau atsakiusi, o jei ne, siūlau pamąstyti. Knygų lentynose leidinių šiuo klausimu tikrai netrūksta. Tai, jog nuolat sieki žmonių, su kuriais tarsi iš anksto nematai ateities, rodo, jog pasąmoningai vengi užmegzti ilgalaikius santykius. Juk žmogus, ieškantis pastovumo ir antrosios pusės visam gyvenimui su vedusiais vyrais vargiai ar pradės santykius.” Jei ko nors noriu, tai to ir pasiekiu“ – tokiais žodžiais apibūdini savo paiešką. Sutik, jog skamba labai vartotojiškai. Tarsi pamačius reklamą, įsigyti daiktą, kurio tau iš tiesų net nereikia, tuomet įsigyti sekantį. Tikiu, jog su tokiu nusiteikimu “įsigijus” partnerį, po kurio laiko apima siaubas, jausmų nėra, žmogus svetimas ir ką aš su juo veikiu. Labai pasigedau jausmų tavo laiške. Juk tobula partnerystė neįsivaizduojama be meilės. Laimingai santuokai reikalingas gebėjimas priimti kitą žmogų, pasiaukojimas, pagarba, bendri interesai ir vertybės. Todėl nereikia “tenkintis tuo ką turi”, jei asmuo, kurį išssirinkai, tėra atitikmuo su savybėmis, kurios tariamai daro jį tinkama tau pora. Atverk širdį meilei, o kai sutiksi ją, nebeliks abejonių, kad tai tas, kurio tu ieškojai. Gal būt, jis nebus panašus į tobulą variantą, tačiau tai bus tavo širdies pasirinkimas. O šalia to žmogaus, augsi ir tu pati, mokysitės priimti vienas kitą, mokysitės kartu augti, tvirtėti kaip pora. Čia ir bus vieta skleistis tavo maksimalizmui – mylėti taip, kad jūsų kaip poros gyvenimas būtų vis geresnis ir laimingesnis.
Nuoširdžiai linkiu sutikti savo žmogų ir sukurti tvirtą ir laimingą santuoką.

Psichologė Kristina Grigalavičienė,
Londonas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Одинокий Волк parašė:

    suprasčiau 30mete butum,dar daug laiko turi nesuk galvos del to vienintelio :)ateis laikas bus ir vaikas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.