Matyti ir būti matomu. Dialogas geštaltinėje psichoterapijoje
0 (0)

vaizdas2013.04.23 Vilniaus universiteto Centriniuose rūmuose Mažojoje Auloje (Universiteto g. 3) vykusi atvira doc. Vitalijos Lepeškienės ir  dr. Viktoro Keturakio paskaita.

Taip puiki galimybė susipažinti su esminėmis geštalto terapijos teorinėmis prielaidomis, atsiradimo istorija, vyraujančiomis kryptimis, metodais bei tam tikrais technikos niuansais.

Doc. dr. Vitalija Lepeškienė, Lietuvos psichologų sąjungos narė, Lietuvos geštaltinės psichoterapijos asociacijos narė, Vilniaus universiteto lektorė, daugybės publikacijų autorė. Specializuojasi geštaltinės psichoterapijos ir geštaltinės psichologijos srityse pas pasaulinio garso ekspertus R. Resnicką ir T. Burley (Gestalt Associates Training Los Angeles).

Socialinių mokslų daktaras Viktoras Keturakis geštaltinės terapijos mokėsi Edinburgo geštalto institute, Škotijoje, egzistencinio psichoterapinio darbo mokėsi pas prof. Simon du Plock’ą, Didižiojoje Britanijoje ir daugelyje kitų šaunių vietų.

Geštaltinės psichoterapijos kvintesencija yra išreikšta tokioje kaip ir terapinėje maldoje, kurios autorius vienas iš šios terapijos kūrėjų Fricas Perlsas:

Aš užsiimu savais reikalais, tu savais.
Aš esu šitam pasaulyje ne tam, kad patenkinčiau tavo lūkesčius, o tu esi šitam pasaulyje ne tam, kad patenkintum manuosius.
Tu esi tu, aš esu aš.
Jei mes atsitiktinai susitikom- nuostabu.
Jeigu ne, tuomet nieko negalima padaryti.

Paskaitos vaizdo įrašas:

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.