Meditacijos metu skenuotos budistų vienuolio smegenys
0 (0)

Niujorko universitete, magnetinio rezonanso tomografu (MRT), profesorius Zoran’as Josipovic’ius tyrė medituojančio Tibeto budistų vienuolio smegenis. Vienuolis lama Phakyab Rinpoche medituodamas kaupėsi į ne-dualumo, vienybės su pasauliu jausmą. Neurologas tokiu būdu jau ištyrė apie 20 skirtingos lyties Tibeto budizmą praktikuojančių vienuolių.
Mokslininkas teigia, kad mūsų kasdieninėje veikloje veikia išorinio suvokimo modelis, o kai ilsimės, atsigręžiam į save, įsijungia vidinis suvokimo modelis. Pastebėta, kad meditacijos metu du skirtingi pasaulio suvokimo modeliai susijungia į vieną, kas, kaip seniau manyta, nėra įmanoma. Dviejų suvokimo modelių susijungimo metu pasiekiama harmonijos tarp išorinio ir vidinio pasaulio, bei padidėjusio sąmoningumo būsena. Zoranas užsimena, kad lama Phakyab Rinpoche yra žinomas savo bendruomenėje ir tuo, jog meditacijos pagalba išsigydė gangreną ir diabetą.

Parengta pagal „BBC News” straipsnį „Brains of Buddhist monks scanned in meditation”, nuoroda čia.

Tiriamas magnetinio rezonanso tomografu

 

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Vaidotas parašė:

    … Jeigu nuo mokyklos suolo vaikus mokytų meditacinių praktikų, kaip pažinti ir valdyti savo būsenas, tai mes senai būtume atsikratę tokių reiškinių, kaip alkoholizmas, narkomanija, nusikalstamumas, korupcija ir t.t.. …
    (http://www.kvantinemagija.lt/zoran-josipovic.html)

  2. Tomas parašė:

    Esu tuo įsitikinęs ir palaikau Vaidotą. Bet čia tik alternatyva, kuri deja niekada nebus realizuota.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.