MENAR akademijoje bus mokomi ir sutrikimų turintys vaikai
0 (0)

menar-metodas

Pasaulyje paplitusio unikalaus vaikų intelekto lavinimo mokykla Menar Mental Arithmetic 2013 m. pradžioje atvėrusi duris Lietuvoje sulaukė didelio susidomėjimo Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje. Šiuo metu MENAR akademijoje mokosi jau apie 300 vaikų. O nuo šių metų rudens MENAR akademija pradeda veiklą ir su sutrikimus turinčiais vaikais.

„Dabar tikrai galime drąsiai teigti, jog mokymo metodika veikia – vaikai jau demonstruoja tokius skaičiavimo mintinai įgūdžius, kuriais kartais sunku net patikėti. Dar daugiau džiugesio kelia, jog ši mokymosi metodika nuo šiol bus prieinama ne tik sveikiems, bet ir mokymosi sutrikimų turintiems vaikams“ – rezultatais ir naujovėmis džiaugiasi MENAR akademijos Lietuvoje įkūrėja ir direktorė Vaida Zibalytė.

Nuo šių metų rugsėjo MENAR akademijoje negalią turintys vaikai bus mokomi pagal tą pačią MENAR programą kaip ir sveikieji, tačiau jiems pritaikytu tempu, individualiai arba mažose grupelėse. Priklausomai nuo sutrikimų sudėtingumo, programa gali išsitęsti ir į daugelį metų.

Darbas su negalią turinčiais vaikais reikalauja ne tik specialių žinių, bet ir begalinio troškimo padėti tokiems vaikams bei gebėjimo užmegzti ryšį su jais. Pagal Menar metodiką darbui paruošta klinikinės psichologijos magistrantė Ingrida Tarasevič teigia, jog ugdant mažuosius bus pasitelkta geroji šalių praktika, leidžianti tikėtis džiuginančių rezultatų.

„Abacus aritmetinio skaičiavimo sistema paremta mokymosi programa siekiame suteikti daugiau galimybių sutrikimus turinčių vaikų adaptacijai kasdieniniame gyvenime – dėmesio, koncentracijos, skaitymo, vaizduotės bei mokymosi įgūdžių lavinimui. Mokymosi procese numatomas vaiko specialiųjų poreikių įvertinimas, bei atskirų gebėjimų, elgesio, emocinių ir adaptacijos sunkumų įvertinimas, siekiant patikrinti taikomos programos naudą ir numatyti tolimesnį mokymosi planą,“ – sako klinikinės psichologijos specialistė, Menar akademijoje dirbsianti su specialių poreikių turinčiais vaikais, Ingrida Tarasevič.

Menar akademija laukia 5-10 metų vaikų turinčių dauno sindromą, autizmo bei kitokius mokymosi sutrikimus. Kviečiame registruotis individualiam susitikimui dėl detalesnės informacijos. Ši speciali mokymosi programa kol kas bus prieinama tik Vilniaus vaikams.

MENAR akademija taip pat skelbia atvirų durų dienas ir visiems kitiems, besidomintiems jau daugybę metų pasaulyje praktikuojamu vaikų intelekto ugdymu. Parodomosios (demo) pamokos vyks rugpjūčio 27 d. Vilniuje, rugpjūčio 28 d. Kaune ir rugpjūčio 29 d. Klaipėdoje. Šiomis dienomis 4-6 metų vaikams parodomosios pamokos vyks 17:00 val., o 7-12 metų vaikams – 18:30 val.

Daugiau informacijos: menar.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.