Miego trūkumas sendina smegenis
0 (0)

miego-trukumas

Mokslininkai iš Duke-NUS aukštosios medicinos mokyklos Singapūre rado įrodymų, jog trumpesnis miegas, vyresniame amžiuje, gali tapti greitesnio smegenų senėjimo priežastimi, praneša Medical Xpress. Tyrimo rezultatai skelbiami moksliniame žurnale Sleep.

Singapūro mokslininkai, dirbantys drauge su kolegomis iš Duke universiteto (JAV), rėmėsi ankstesnių tyrimų duomenimis, kuriuose nustatyta, jog spartus smegenų skilvelių padidėjimas liudija apie protinės veiklos susilpnėjimą bei apie neurodegeneracinių ligų atsiradimą, pavyzdžiui, tokių kaip Alzheimeris ar kraujagyslinė demencija.

Smegenų senėjimui skirtame ilgalaikiame tyrime dalyvavo 66 vyresnio amžiaus savanoriai, Kinijos gyventojai. Kas du metai jiems buvo atliekama Magnetinio rezonanso tomografija. Sykiu tyrimo dalyviai atliko ir kognityvinių gebėjimų testų užduotis bei pildė specialų klausimyną, kuriame, be kita ko, turėjo nurodyti ir miegui skirto laiko trukmę.

Paaiškėjo, kad tyrimo dalyviai, kurie miegui skyrė mažiau laiko, pasižymėjo prastesniais protiniais gebėjimais bei smegenų skilvelių padidėjimu.

„Gauti duomenys rodo, kad trumpesnis miegas ir smegenų senėjimas yra susiję”, teigė dr. June Lo. „Ankstesni tyrimai parodo, kad septynios valandos per parą yra optimalus miego kiekis pagyvenusiems žmonėms…” – priduria prof. Michael Chee.

Šaltinis: medicalxpress.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.