Mokomasis seminaras „PSICHOLOGINĖS METAFORINĖS KORTOS“
0 (0)

Naujos galimybės psichologijoje ir psichoterapijoje!

metaforines kortos5

VILNIUJE
Gegužės 25 d. (pirmad.), 10-18 val.

Slucko g. 8, viešbutis ECOTEL

registruotis_zalias

Psichologams, psichoterapeutams, pedagogams, socialiniams pedagogams, koučeriams, verslo treneriams, studentams bei visiems, besidomintiems savęs pažinimu ir tobulėjimu.

Seminaro metu dalyviai mokysis dirbti su psichologinių metaforinių kortų rinkiniais.

Psichologinių metaforinių kortų privalumai:

• Šios kortos tinka tiek individualiam darbui, tiek darbui su grupe. Savyje talpina visus projektyvių metodų privalumus ir gerokai praplečia praktikuojančio psichologo ar psichoterapeuto arsenalą.

• Kortos labai greitai padeda išsiaiškinti ir įsisąmoninti dabartinius žmogaus pergyvenimus ir poreikius, pamatyti nepabaigtus vidinius procesus.

• Kortos ypatingai gerai „dirba“ su racionaliu ir sunkiai savo jausmus atpažįstančiu žmogumi, žmogumi, kuris pasikliauja faktais, o ne emocijomis.

• Kortos sukuria pasitikėjimo atmosferą ir padeda įveikti vidinį pasipriešinimą, pašalinti apsauginius psichikos barjerus, kurių kartais neįmanoma palaužti jokiais kitais metodais.

• Per trumpą laiką kortos padeda užčiuopti esminę problemą, kuri neduoda ramybės žmogui, padeda greitai gauti prieigą prie kliento savojo „Aš“ paveikslo, jo asmeninio mito apie pasaulį ir save jame. O taip pat apie subjektyvų situacijos vaizdą kliento akimis.

• Psichologinės metaforinės kortos yra internacionalios: jas galima naudoti visoms kultūroms, įvairiems amžiaus tipams.

• Metaforinės kortos padeda mums realizuoti dialogą tarp mūsų vidaus ir išorės, iškelti giluminį turinį į paviršių, suteikia sąlygas savęs atskleidimui ir pažinimui.

• Kortos suteikia saugią ir komfortišką aplinką savęs atskleidimui poroje arba grupėje, padeda išlysti iš savo kiauto ir pralaužti ledus sudėtingose situacijose.

Psichologinės metaforinės kortos gali būti naudojamos vietoj dalyvių sisteminiuose išdėstymuose (konsteliacijose) pagal B. Hellingerį, kai dirbama individualiai.

O svarbiausia – problemą, kortų pagalba, sprendžia pats klientas.

metaforines kortos

KAS YRA PSICHOLOGINĖS METAFORINĖS KORTOS?

Tai profesionalaus psichologo, psichoterapeuto ar koučerio instrumentas, taikomas diagnostikoje, gebėjimų koregavime ir vystyme. Tai ir verslo trenerio, psichologinių grupių vedančiojo pagalbininkas, naudojamas grupės apšilimui, pasitikėjimo tarp grupės narių nustatymui, ypatingų grupės poreikių diagnostikai ir kaip grupinio darbo metodika.

Potrauminis sindromas, vaikų-tėvų ir sutuoktinių santykių problemos, asmeninis augimas, tarpusavio santykiai kolektyve, konfliktų išaiškinimas ir sprendimas. Tai toli gražu nepilnas sąrašas sričių, kuriose kortų taikymas, kreipiantis per jas į vaizduotę, fantaziją, asociacijų srautą, gali būti gana efektyvus.

Psichologinės metaforinės kortos – tai žaidimų kortų ar atvirukų dydžio paveikslėlių rinkinys, vaizduojantis žmones, jų sąveiką vienas su kitu, gyvenimiškas situacijas, peizažus, gyvūnus, namų apyvokos daiktus, abstrakčius piešinius arba užrašytus žodžius. Žodžių ir paveikslėlių derinys sukuria reikšmių žaidimą, aktualia žmogui tema.

Tai projektyvi psichologinė metodika: svarbi ne pirminė kortos prasmė, o kiekvieno atskiro žmogaus atsakas į paveikslėlį.

Viename ir tame pačiame paveikslėlyje skirtingi žmonės išvys visiškai skirtingus fenomenus, į dirgiklį atsakys savo vidinių pergyvenimų turiniu.

Kaip veikia psichologinės metaforinės kortos?

Šios kortos leidžia apeiti racionalų mąstymą, panaikinti gynybas ir pasipriešinimą, suteikti sąlygas dialogui tarp žmogaus vidinio ir išorinio pasaulio, padeda rekonstruoti traumuojančias patirtis, suformuluoti ir išreikšti jas žodžiais – kas jau savaime turi gydomąjį poveikį. Taip pat – padeda nutiesti tiltą nuo vieno žmogaus link kito tais atvejais, kai žmonėms sunku kalbėtis kokia nors sunkia tema. Šios kortos padeda išreikšti mintis, suformuluoti jas ir sukonkretinti norimą perduoti žinutę.

Taikymo sritys

Psichologinių metaforinių kortų, kaip projektyvios stimuliuojančios medžiagos taikymo diapazonas yra ganėtinai platus. Tinka tiek individualiam darbui, tiek darbui su grupe, tiek su suaugusiais, tiek su vaikais. Kortos efektyviai naudojamos šeimos terapijoje, psichodramoje, geštalt terapijoje, meno terapijoje, transakcinėje analizėje ir psichosintezėje ar tiesiog pramogai draugų ir šeimos rate.

KAS GALI DALYVAUTI ŠIAME SEMINARE?

metaforines kortos3Šis seminaras bus naudingas, jei Jūs:

Profesionalus psichologas, psichoterapeutas, koučeris, vedate mokomuosius seminarus, treningus, teikiate psichologinę pagalbą ir norite pakelti savo kvalifikaciją.

• Norite užčiuopti savo ar kliento problemų šaknis, tiksliau nustatyti iš kur gyvenime atsiranda nemalonios situacijos, konfliktai, ligos, kodėl vyksta barniai ir skyrybos, o pinigai niekaip nenori „tekėti upe“ (ar bent jau mažyčiu upeliuku).

• Norite išmokti atrasti teisingus sprendimus iš įvairių situacijų, išeiti iš jų be praradimų ir nuoskaudų.

• Pavargote gyventi įtampoje belaukdami naujų nemalonumų ir problemų.

• Aktyviai dirbate savo asmeninio augimo ir tobulėjimo linkme.

SEMINARE:
• Psichologinės metaforinės kortos psichologijoje ir terapijoje.
• Nesąmoningų probleminio žmogaus elgesio motyvų išaiškinimas ir vidinių resursų jiems spręsti radimas.
• Kortų naudojimas vidinių ir tarpasmeninių konfliktų išaiškinime ir sprendime.
• Į kūną orientuotas darbas kortų pagalba. Kortų taikymas psichosomatikoje.
• Darbas su kliento šeimos sistema.
• Kortų naudojimas netekčių atvejais ir darbe su traumomis.
• Kortų naudojimas grupiniame darbe. Darbas su vidinėmis ribomis.
• Projektyvinių kortų naudojimas verslo konsultavime.

olga kniazevaSeminarą veda:

Olga Knjazeva (Talinas). Psichologė, šeimos terapeutė, viena pirmųjų Estijoje ėmusi taikyti psichologines metaforines kortas konsultavime ir terapijoje.

Estijos tarpusavio santykių centro generalinė direktorė, Maskvos konsultavimo ir sisteminių sprendimų instituto dėstytoja, Sisteminių sprendimų ir konsultavimo centro, Estija, Talinas, pagrindinė specialistė.
Turi sisteminį pasiruošimą šiose srityse: į kūną orientuota terapija, sisteminė terapija, šeimos išdėstymai (konsteliacijos), Aura-soma, Dzen terapija ir kt. Daugiametė dėstymo ir praktinė patirtis individualaus konsultavimo srityje daro jos seminarus ryškiais ir turiningais.

Visi O. Knjazevos seminarai turi praktinę kryptį, leidžiančią klausytojams iškart po mokymų taikyti gautas žinias savo profesinėje veikloje.

Seminaras vyks rusų kalba.
Registruodamiesi nurodykite ar reikės vertimo į lietuvių kalbą.

metaforines kortos personaSeminaras vyks:
2015 gegužės 25 d. (pirmad.), 10-18 val.
Slucko g. 8, viešbutyje ECOTEL VILNIUS.

Seminaro metu, bus galima susipažinti su kortų pavyzdžiais. Visi norintys galės užsisakyti pageidaujamą kaladę už papildomą mokestį.

Seminaro kaina:

Užsiregistravus ir atlikus mokėjimą iki gegužės 17 d. – 30 Eur

Registruojantis po gegužės 17 d. – 40 Eur

VšĮ Sisteminių sprendimų instituto studentams – 25 Eur

Registracija patvirtinama tik atlikus mokėjimą už seminarą.

registruotis_zalias


Pasinaudokite ypatinga proga dalyvauti trijų dienų mokymuose!

GIMINĖS SISTEMA IR SANTYKIAI GIMINĖJE
Gegužės 22-24 d., 10-18 val. Vilniuje

Tai dalis sisteminės-fenomenologinės psichologijos, terapijos bei šeimos konsteliacijų 2014-2016 m. mokymų kurso. Kursas stiprus tiek specialistui ar visuomenės grupių atstovui, tiek asmeniniam augimui.

Norintieji gali praeiti pilną kurso programą arba dalyvauti tik pasirinktuose moduliuose aktualiomis temomis.

Trijų dienų mokymų modulį ves psichologė, sisteminė terapeutė Olga Knjazeva (Estija)
Daugiau informacijos apie mokymus skaitykite ČIA.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.