Mokslininkai išskyrė 3 priemones, kurios padeda mesti rūkyti
0 (0)

rukymas

Svarstote, kaip mesti rūkyti? Dienraštis “Standard” pateikia kelis paprastus būdus, kurie geriausiai padeda atsikratyti šio įpročio.

Rūkaliai, iškeitę paprastas cigaretes į elektronines, siekiant mesti rūkyti, dabar, tikriausiai, susimąstė: mokslininkai įspėjo, kad abu rūkymo būdai yra žalingi sveikatai.

Žinoma, bet kuris, praeityje bandęs atsikratyti žalingų įpročių, tik patvirtins, kad šis procesas ne iš lengvųjų.

Tačiau jei rimtai nusprendėte atsisveikinti su cigaretėmis, jums gali padėti maži ir nebrangūs gyvenimo būdo pokyčiai, padėsiantys atsispirti pagundai rūkyti.

PAKEISKITE SAVO MITYBĄ

Daugelis rūkalių mėgsta užtraukti dūmą po vakarienės, tačiau jei pasirinksite tinkamus užkandžius, šie gali padėti mesti rūkyti. JAV atliktas tyrimas atskleidė, kad tam tikras maistas, įskaitant mėsą, skatina rūkyti. Kiti maisto produktai, pavyzdžiui, sūris, vaisiai ir daržovės cigaretes paverčia ne tokiomis patraukliomis.

Tad pakeitus savo mitybos racioną, tai gali padėti metant rūkyti. Jei įprastai užsirūkote vakare, užsiimkite kita veikla – plaukite indus ar išeikite pasivaikščioti.

Ne tik maistas gali daryti įtaką jūsų įpročiui, bet ir gėrimai. Mėgstate surūkyti cigaretę ir išgerti kavos puodelį? Tame pačiame JAV atliktame tyrime buvo išsiaiškinta, kad gazuoti gėrimai, alkoholis ir kofeinas cigaretes paverčia “skanesnėmis”. Tad vietoj koka kolos ir arbatos puodelių, pabandykite išgerti vandens arba sulčių.

PRADĖKITE MANKŠTINTIS

Moksliniai tyrimai įrodė, kad mankšta – net ir 5 minučių pasivaikščiojimas gali sumažinti nikotino troškimą ir padėti jūsų smegenims gaminti chemikalus, raginančius atsispirti rūkymui.

Fizinė veikla labai padeda pamiršti apie rūkymą ir atstatyti jėgas.

LAIKYKITE SAVO RANKAS IR BURNĄ UŽIMTAS

Jei dar apie tai nepagalvojote, tai nikotino pakeitimo terapija jūsų sėkmę mesti rūkyti gali padvigubinti. Yra pleistrai, tabletės, pastilės, kramtomoji guma ir purškalai į nosį, galintys palaipniui jus atpratinti nuo nikotino.

Jei dažniausiai rūkote, kai išeinate į miestą su draugais, tuomet toje rankoje, kurioje dažniausiai laikote cigaretę, laikykite gėrimą ir gerkite pro šiaudelį, kad jūsų burna būtų užimta.

Parengė Anglija.today

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.