Motyvacija: „Godiva“ šokolado metodas
0 (0)

Atidėliojimas – tai tam tikra pasipriešinimo forma. Pasipriešinimą galima įveikti pasitelkus strategiją vadinamą „Godiva” šokolado metodu.

Įsivaizduokite daiktą ar veiklą, kuri teikia jums džiaugsmo, tai gali būti kažkoks jums smagus laisvalaikio užsiėmimas, mėgavimasis saldumynais, laikas skirtas žaidimams, žvejybai ar kažkas kita, ką darote su malonumu. Prisiminkite, kaip tuo užsiimdami jaučiatės, pagalvokite, kaip jausitės kitą kartą vėl tai darydami. Pasinerkite į susikurtą vaizdinį, kad pajustumėte, ką tai reiškia.

Mintyse susikūrę šį vaizdinį, mėgiamo dalyko asociaciją, pastatykite jį savo vaizduotėje tarsi priešais save, kaip kokį paveikslą. Po to, tarp šio vaizdinio ir savęs padėkite užduoties, kurią vis atidėliojate, atvaizdą, taip pat ją atsiedami nuo savęs. Kitaip tariant, galvokite, kad čia tik vaizdas. Tai sustingusi vilkinamos užduoties akimirkos fotografija, visai nesvarbu koks konkrečiai paveikslėlis užsifiksavo, svarbu kad jis primena konkrečią užduotį.

Dabar pačiame užduoties vaizdo centre suformuokite nedidelę skylutę, kad galėtumėte pro ją matyti už užduoties slypintį mėgstamą dalyką. Truputi ją padidinkite, kad geriau, ryškiau pamatytumėte malonų dalyką. Platinkite ją tol, kol patirsite jausmą, kurį išgyvenate užsiimdami ta tikrai jums malonia veikla. Pajutę jausmą, jo laikykitės ir po truputį imkite mažinti skylutę. Jei jausmas pradeda silpti, vėl praplatinkite skylutę, kol teigiami jausmai sustiprės.

Tai paprastas, tačiau efektyvus motyvavimo metodas, kurį verta pakartoti kelis kartus, kad galėtumėte lengviau pasiekti ko trokštate. Nuosekliai kartokite šį procesą tuo metu, kai esate vieni ir galite ramiai stebėti savo jausmus. Atlikę pratimą paklauskite savęs” „Kaip dabar jaučiuosi dėl to neatlikto darbo? Ar jaučiuosi bent kiek geriau? Ar labiau tikėtina, kad tai padarysiu?” Jei nesijaučiate geriau, grįžkite ir pakartokite užduotį.

Pagal Tom Hoobyar, Tom Dotz, Susan Sanders „NLP vadovas: neurolingvistinis programavimas“ (2018). Išleido: „Liūtai ne avys”. 99-100 psl.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.