Myli – nemyli?
0 (0)

20 Jan 2015 --- Young happy guy gets a kiss by his girlfriend. --- Image by © Roger Richter/Corbis

© Roger Richter/Corbis

Klausimas: Savo problemą pavadinčiau „myli-nemyli?”… Esu 25 metų išvaizdi, protinga mergina, jau daugiau nei metus gyvenu su draugu (kartu mes daugiau nei 1,5 m.), kuris atsirado tuomet, kai man labiausiai reikėjo – trūko šilumos, norėjau emigruoti, norėjau apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis, kad tik pasijusčiau geriau.

Dabar po šitiek laiko, mes pradėjome daug pyktis – natūralu – nėra namų be dūmų, tačiau pasakyčiau, kad barnių iniciatore tampu aš, kodėl? Todėl, kad jis yra ne kartą pasakęs, kad myli mane, tačiau nežino ar nori su manimi ateities, ar aš esu ta vienintelė ir pan. žinodama, kad jis „nežino” aš priekaištauju dėl per mažai man skiriamo dėmesio, įtarinėju jį bendraujant su buvusiomis draugėmis ir panašiai.

Atrodo, kad būdama su juo prarandu pasitikėjimą savimi. Prieš kelias dienas nusprendžiau, kad viskas, aš daugiau taip negaliu, pakalbėjau su juo, tačiau kadangi jis nėra linkęs kalbėtis, teko jį sprausti į kampą ir pasakyti – „aš išeinu”, jis pasakė, kad tai yra mano sprendimas, ir tik aš turiu priimti galutinį sprendimą šioje situacijoje. Toliau verkė… Verkiau ir aš. Tiesa ta, kad aš nenoriu išeiti, aš noriu būti su juo, tačiau negaliu žinodama, kad jis „nežino”. Ką man daryti?

Milda.

Atsakymas: Sveika Milda,

Svarbu, kad imiesi iniciatyvos norėdama suprasti ir spręsti savo problemą. Konflikto pripažinimas yra pirmas žingsnis siekiant pokyčių. Bendravime dalyvauja du žmonės, todėl abu yra atsakingi už rezultatą. Džiugu, jog prisiemi atsakomybę už savo vaidmenį.

Manau, kad mylimojo neapsisprendimas dėl ateities planų Tau kelia nerimą, nusiminimą. Suprantama, kad tokie jausmai skatina veikti ir keisti situaciją. Būti nežinomybėje kartais yra sunkiau, negu atsisakyti savo norų. Pagalvok, kuo panaši esanti ir buvusi „norėjau apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis, kad tik pasijusčiau geriau“ situacija Tavo gyvenime? Kokie jausmai vyravo ir yra dabar?

Manyčiau, kad šiuo metu Jus abu aplankė abejonės, draugas nėra tikras dėl ateities planų. Tuo tarpu Tu priemi sprendimą išeiti, tačiau nenori. Manipuliuodami stengiamės apeliuoti į žmonių jausmus, norėdami paveikti jų elgesį. Manipuliacijos gali būti tiek sąmoningos, tiek pasąmoningos. Pagalvok, kokius jausmus norėjai sukelti draugui pasakydama, kad išeini? Kokios jo reakcijos tikėjaisi?

Kaip minėjai „prarandu pasitikėjimą savimi“, tai galimai provokuoja Tavo pavydą. Nepasitikėjimas savimi kelia abejonių, skatina norą lyginti save su kitais. Pabandyk įsivertinti savo teigiamas savybes.

Svarbu net tik klausytis, bet ir išgirsti. Daugeliui žinoma, kad ilgalaikiai santykiai yra paremti atviru bendravimu. Vertėtų siekti dialogo, nuoširdumo, pagarbos. Vienas iš sprendimo būdų – jeigu neišeina vienaip, reikia bandyti kitaip.

Psichologė Ustina Fedkovič,
www.psichologo-konsultacija.com
ustina@psichologo-konsultacija.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. As parašė:

    Labai panasi situacija I manaja.savo draugui sakiau kad ji myliu bet nebuvau uztikrintas del ateities. Jis lavai del to krimtosi, patyre daug streso ir santykiai pakrypo I negeraja puse. Jis nusprende mane palikti bet kai tai isgirdau teisinausi kad as klydau nes bijojau likti vienisa, tai susitaikem ir itikinau kad myliu nors sirdyje zinojau kad ateities su tuo zmogu nematau. Tai prasikankinom abu kol nusprendziau uzdaryti vartus pati ir jo nebeklaidinti. As tavo atveju labai rimtai pagalvociau ar tikrai verta likti su zmogum kuris nemato ateities, nes jei jis nemato dabar tai nematys.ir po simto metu ir taskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.