fbpx

Naujosios technologijos, automatizmas ir laimė
0 (0)

Atsikeliame ryte ir automatiškai valome dantis, rengiamės, skubame pro duris. Atvažiuojame į darbą automatiškai, nepastebėdami net kaip, o vakare, paklausus: „Na, kaip diena, ką nuveikei?“ negalime tiksliai prisiminti nuo ko ji prasidėjo – tiesiog visko tiek daug ir didžiuliu tempu… Naujosios technologijos, inovacijos – nuostabus dalykas, tačiau neretai žmogui sukelia vidinį nerimą, chaosą, dėl ko kaip savigynyba ir atsiranda automatizmas, nesąmoningumas gyvenime.

Kaip tai pakeisti?

Labai viskas paprasta – auksinė taisyklė, užtenka dar ryte gurkšnoti kvapnią kavą, atsikąsti pirmąjį kąsnį su nuoširdžiu dėkingumu, meile sau ir pasauliui. Po kiekvieno atlikto darbo gerai padaryti pauzę – pirmiausia stabtelti ir susivokti mintyse, jausmuose ir kūno pojūčiuose. Tarytumei trumpam perjungti save ir pasiruošti naujam žingsniui – Restart mygtukas.

Pabūti su savo mintimis, emocijomis ir kūno pojūčiais čia ir dabar, vos keletą minučių stabtelti savo vidiniame pasaulyje, pabūti su savimi kaip sistema, galbūt darnia, galbūt išsiderinusia – su tokia, kokia yra ir ją priimti kaip didžiausią vertybę. Ir pasidžiaugti, kad galime suvokti save, priimti save pasaulio erdvėse kaip vienintelį išskirtinį kūrinį ir padėkoti nuoširdžiai kaip tik galime.

Kas yra Laimė?

Pirmiausia, tai laisvumas nuo kitų nuomonės, vertinimų, kai esi nepriklausomas. Laimė esi tu pats, kai esi harmonijoje su savimi, meilėje sau, nuo kurios ateina visa kita – sėkmė ir meilė šeimai, draugams, darbui, dingsta pretenzijos pasauliui. Juk būtų nelabai sąmoningas santykis su savimi, jei negalėtume būti dėkingi darbui, net ir „pačiam blogiausiam” anot mūsų, nes tai ir esame mes patys, mūsų pasirinkimai, mūsų mokytojai, kurie mus ir atvedė iki dabartinio taško.

Psichologė Rasa Pališkienė
El.paštas: rasapal1@gmail.com, mob.tel.: 8 688 98889
Iliustracija: Ariel Lustre

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.