fbpx

Nesuprantu, ar jis tikrai jau nieko nebejaučia man?
0 (0)

Susipažinau su vaikinu interneto pažinčių portale. Jis man pirmasis parašė. Jo profilio nuotrauka buvo gan nebloga. Man patiko, kad toje nuotraukoje jis su didele šypsena, todėl pagalvojau, kad turėtų būti smagu bendrauti, todėl nusprendžiau atrašyti. Persimetėm keliomis žinutėmis. Tuomet jis grįžo į Lietuvą porai savaičių, todėl nieko nerašė per tą laiką. (P.s. abu gyvename UK).

Grįžęs iš LT jis man parašė. Paprašė mano numerio. Tuomet pradėjom bendrauti per Whatsapp programą, taip patogiau. Vėl persimetėm tik keliom žinutėm. Po kelių dienų aš išvažiavau pas brolius į Airiją, todėl vėl nebendravom per tą laiką. Grįžau. Tuomet nusprendėm susitikti. Realiai atrodė simpatiškesnis. Buvo iškalbus, nusivežė mane į miestą, kuriame niekad nesu buvusi. Žodžiu smagiai praleidom laiką kartu. Per tą pirmą pasimatymą jis mane aistringai pabučiavo. Labai patiko jo bučinys. Kadangi man labai svarbu kaip vaikinas bučiuojasi. Jeigu nemoka bučiuotis, tai aš su juo niekada ir nebūsiu. Todėl įvyko ir antras pasimatymas, ir trečias. Jų nebuvo daug, nes jis labai mažai gauna laisvadienių. Prieš Naujuosius gaudavo kartą į savaitę, o po jų kartą į tris savaites ir panašiai.

Pirmą kartą susipykom, kai aš pradėjau jį kontroliuoti dėl rūkymo. Kadangi pati neseniai mečiau. Jis labai supyko. Nerašė man kelias dienas. Verkiau, negalėjau miegoti. Rašinėjau jam, atsiprašinėjau. Po kiek laiko atrašė, kad jis nėra portretas, kurį galėčiau talpinti į rėmus. Po to karto net neužsiminiau apie rūkymą. Antrą kartą susipykom, kai pasakiau, kad reikalausiu iš jo daug dėmesio. Dėl dėmesio trūkumo ir retų susitikimų aš dažnai jam papriekaištaudavau. Bet tą kart jam trūko kantrybė. Vėl situacija ta pati. Nieko neberašė kelias dienas, kol pagaliau atrašė, kad jam atsibodo tokie mano bajeriai. Prižadėjau, kad daugiau to nebepasikartos ir aš lauksiu jo kiek reikės. Juk klysti yra žmogiška ir iš klaidų mes mokinamės. Po truputi lyg ir vėl pradėjom normaliau bendraut, bet gal jau ne taip. Šiek tiek šalčiau. Visada pirmas man parašydavo, o po tų kartų – pirmas parašydavo jau labai retai kada.

Jis mane traukė savo paprastu bendravimu, daug panašių pomėgių turėjom, seksas buvo nerealus. Taip pačiai ir aš jį traukiau. Po antro barnio šiek tiek pasikeitė jo bendravimas į blogąją pusę. Nors žadėjau jam, kad daugiau nebebus tokių nesąmonių. Kantriai lauksiu, nes jis man reikalingas. Sunkiai jį radau tokį, kokio norėjau. Praėjo ne vieni metai po vyro skyrybų, kuomet neturėjau normalių santykių. Daug susitikimų turėjau, iš kurių nieko neišėjo. Ir, atrodo, pagaliau radau sau skirtąjį, dėl kurio galėčiau labai daug padaryt. Daug ką paaukot, kad tik būt kartu.

Bet vieną dieną pajaučiau jo bendravime kažką ne taip. Jis lyg bando tolti nuo manęs. Per Valentino dieną aš jam parašiau žinutę ir pasveikinau su šia diena. Jis visada atrašo rytais, bet šį kartą jokio atsakymo nesulaukiau. Sunerimau. Pagalvojau, kad gal vis dėl to sugalvojo mane palikt. Bet jis atrašė apie pietus, taip pat pasveikino su šia diena. Nusiraminau. Tuomet aš jam padėkojau už sveikinimą uždėdama daug bučinių. Nieko nerašė. Atėjo vakaras, iš jo jokios žinutės. Galvojau ir aš nerašysiu. Kantriai lauksiu, kol pats galės arba norės parašyti. Ir jis parašė. Labai apsidžiaugiau. Keliom žinutėm persimetėm, kaip sekas ir panašiai. Po to jis dingo.

Per Whatsapp programą matosi kada perskaityta žinutė ir kada ne. Jis perskaitė mano visas žinutes, bet nieko neatrašė. Tada jam parašiau ar gal jau miega, jis perskaitė, bet vėl nieko neatrašė. Tada parašiau Labanaktis. Ir jis iš niekur nieko parašė „Ar jau miegučio? Ok, labanaktis :**”. Jam parašiau, kad kažkur esą dingęs. Kad vėl kažkuo užsiėmęs, kad neturi laiko parašyt. Kad gal rado su kuo bendrauti ir be manęs. Bet jis nieko neatrašė. Naktis buvo vėl bemiegė. Kas vėl atsitiko? Ryte pasižiūrėjau, kad žinutės perskaitytos, bet atsakymo jokio. Paklausiau kas vėl negerai. Ir jis atrašė, kad turiu gyventi savo gyvenimą. Kad esu tikrai nuostabi, bet tie du įvykiai viską sugadino ir jis negali persilaužti. Parašiau jam, kad pasakytų, jog man nieko nebejaučia ir nesu jam reikalinga, tuomet dingsiu visam laikui iš jo gyvenimo. Ir jis atrašė ” Nebejaučiu ir nereikia”.

Po to nieko daugiau neberašė. Visą dieną jam rašinėjau, kad pabandytumėm iš naujo, kad susitiktumėm ir man į akis pasakytų, jog man nieko nebejaučia, kad jei tikrai nieko nejaučia, tai bandytume kurti jausmą iš naujo. Daug aš jam rašiau, žadėjau, bet jokio atsakymo. Sakiau koks jis man be galo brangus, kad man jokio kito nereikia, tik jo.

Nesuprantu, ar jis tikrai jau nieko nebejaučia man, ar tiesiog paleido mane, kad nesikankinčiau laukdama jo?

Paskutinėje žinutėje palinkėjau jam rasti geresnę už mane, ne tokią irzlią kaip aš, ir kad viliuosi, kad kada nors sulauksiu iš jo kokių nors žinių.

Kaip jis buvo sakęs, tai draugų čia UK neturi. Kadangi atsidavęs tik darbui, tad nėra laiko draugams. Turėjo vieną vienintelę meilę, su kuria pradraugavo 13 m.

Justė (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Ramvydė Vitartaitė

Labas, Juste, džiaugiuosi, kad ieškai pagalbos ir nepasilieki viena su savo problemomis. Iš Tavo laiško pastebiu, kad patyrei labai daug skaudžių išgyvenimų dėl Tau rūpimo vyro ir iki šiol esi pasimetusi, nežinai kodėl jis nuo Tavęs atsitraukė bei tikiesi, kad galbūt jis dar kada nors susisieks su Tavimi. Pasistengsiu Tau padėti geriau suprasti susiklosčiusią situaciją.

Panašu, kad išgyvenusi skyrybas su buvusiu vyru, po kurio neturėjai normalių santykių, po ilgų ieškojimų „stačia galva“ puolei į naujus santykius. Radusi vyrą, kuris atitiko Tavo vyrams keliamus reikalavimus, stengeisi jo nepaleisti ir parodyti jam, koks jis Tau svarbus. Tačiau toks Tavo ryžtas, meilės bei dėmesio davimas ir reikalavimas galimai jį išgąsdino ir jis pasitraukė.

Savo laiške minėjai apie bandymą jį kontroliuoti („dėl rūkymo“) bei aiškiai nustatei jam keliamus reikalavimus („reikalausiu iš jo daug dėmesio“). Kontrolė ir varžymai – griauna santykius. Prieš pradedant santykius svarbu geriau pažinti žmogų – ar galėsi susitaikyti su jo tam tikromis savybėmis bei įpročiais ar ne ir jeigu Tau kas nors kliūna – aptarti tai su tuo žmogumi. Tačiau tikėjimasis, kad draugystės eigoje pakeisi jo įpročius, žada daug nusivylimų. Tavo draugas aiškiai siuntė signalus, kad jis jaučiasi varžomas „nėra portretas, kurį galėčiau talpinti į rėmus„. Tokiose santykiuose, kada žmonės siekia pakeisti vienas kitą – laimės nėra. Niekam nepatinka, kai žmogaus nepriima tokio, koks jis yra. Jaučiamas spaudimas visuomet skatina atsitraukti tą žmogų, kuris yra spaudžiamas, nes tai pažeidžia jo individualumą – taip yra siunčiama žinutė, jog „aš tavęs nepriimu ir norėsiu, kad pasikeistum“. Didelis dėmesio reikalavimas, taip pat pažeidžia kito žmogaus individualumą bei asmeninę erdvę. Savo laiške minėjai, kad jis gauna mažai laisvadienių, todėl greičiausiai tuo metu jam buvo mažai įmanoma Tau skirti daugiau laiko. Tai žiojai jau draugystės pradžioje. Daug dėmesio reikalavimas nepaliko vietos kompromisui ir sukėlė psichologinį spaudimą. Galbūt reikėjo pasitarti, kaip vystysite draugystę, kai mažai laiko leidžiate kartu? Išsakyti savo poreikius ir kartu rasti sprendimus, kaip juos patenkinti, kad abiems būtų gerai? Tai būtų padėję išvengti konfliktų.

Kiekvienam žmoguj yra svarbu turėti savo erdvės, kurioje jis galėtų pabūti su savimi ar veikti tai, ką jis nori be jokių ataskaitų kitam žmogui. Greičiausiai Tavo vaikinas saugodamas savo asmeninę erdvę ir individualumą atsitraukė nuo Tavęs ir davė Tau aukso vertės patarimą „turi gyventi savo gyvenimą“. Braudamasi į kito asmeninę erdvę ir daug reikalaudama iš kito, uždarai ir savo asmeninės erdvės duris, savo asmenybės tobulėjimui, psichologiniam savarankiškumo bei nepriklausomumo nuo kito žmogaus vystymuisi. Pagalvok, kas tau patinka, kokia veikla, užsiėmimai, hobiai ar pan., Tave „veža“, praturtina tavo gyvenimą, kuriems kito žmogaus dalyvavimas yra nebūtinas, kurioje Tu atsipalaiduoji ir užsimiršti. Atradusi save, nesinorės varžyti ir kito asmens, todėl pritrauksi reikiamus žmones į savo gyvenimą ir draugystės bus tikresnės. Sėkmės!

Psichologė: Ramvydė Vitartaitė
El.paštas: ramvyde@gmail.com
Foto: VisiHow

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

11 Responses

  1. Amber parašė:

    Miela Juste.. jei jau nesigavo tai ir nebesigaus. Kad ir kiek kartu stengsiesi, atsiprasinesi… o kam? O del ko? Esi tokia kokia esi. Ir tikrai ateis i tavo gyvenima zmogus kuriam tavo poreikiai bus tokie pat svarbus kaip ir tau. Pati gyvenu UK ir galiu isivaizduoti nora tureti sau artima zmogu cia, kartu. O tavo pasakymas „reikalausiu daug demesio” priverte nusisypsoti, nes ta pati galeciau pasakyti ir apie save.
    Mylek save!! Moteris yra stipri butybe :). Buk laisva ir nepriklausoma. Paleisk ta zmoguti.. nes nera didesnes kancios kaip buti priklausomai nuo laukimo „parasys, neparasys?”… o jei ir parasys, tai po menesio laiko ir vel bus bemieges naktys su klausimu „parasys neparasys”. Ir zinai.. taip prarasi daug savo energijos. Anglija.. galimybiu salis. Susigalvok koki issuki sau. Nauja ideja! Bet ka!! Ir megaukis gyvenimu, megaukis siandiena!

  2. Kristina parašė:

    Puikus komentaras! Pati visai neseniai atradau „gyvenk savo gyvenimą” formulę, po 27 metų mamos nuolatinio kišimosi į mano gyvenimą aš jos vengiau, slėpiausi ir bėgau tolyn, vieną dieną kažkaip išsprūdo – MAMA, GYVENK SAVO GYVENIMĄ. Tuomet supratau, kad pati dažnai taip elgiuosi santykiuose, kurie anksčiau ar vėliau griūna būtent dėl per greito ir intesyvaus prisirišimo. Dabar dirbu su savimi ir puoselėju santykius, kartais nuklystu, bet laimei esu su nuostabiu ir kantriu vyru, su kurio pagalba augu ir mokausi.

    Santykiuose mažiau žiūrėkime vienas į kitą, žiūrėkime ir judėkime viena kryptim.

    Ačiū psichologei Rimvydei už primintas vertybes.

  3. Autorei parašė:

    Tiesiog per greitai pradėjote žarstyti priekaištus dėl asmeninių dalykų vos tik įsibėgėjus draugystei. Rūkymas ar kiti įpročiai – tai jo reikalas. Jeigu norės rodyti dėmesį, tai ir rodys, jeigu ne, neturėtumėte to reikalauti. Patinka jums tai ar ne, turite išmokti su tuo susitaikyti. Jūsų poelgiai parodo, kad nesiruošiate priimti žmogaus tokio, koks jis yra, todėl natūralu, kad savo elgesiu nesukeliante susižavėjimo kitam žmogui, be to, tai savotiška nepagarba. Kad ir kaip sunku būtų, nereikėtų parodyti, kad bendravimas su juo tarsi viskas, ką dabar turite ir ko desperatiškai siekiate. Iš tikrųjų užimtumas, savo veiklos, hobių turėjimas kur kas labiau traukia. Jūsų partneris turėtų būti jūsų gyvenimo dalis, tačiau ne visas pasaulis, turėtumėte išmokti į viską žiūrėti paprasčiau, nekelti tokių reikalavimų žmogui, su kuriuo santykiai kol kas tik pradeda įsibėgėti.

    • Kristina parašė:

      Ir ne tik pradeda įsibėgėti, bet ir vyksta ir vystosi ir klostosi. Nėra tokios santykių stadijos, kada gali pradėti dusinti kitą žmogų. Svarbu save stebėti nuolatos ir neleisti nuklysti į ego ir nuoskaudų šalį.

    • ana parašė:

      puiku, tiesiai i desimtuka!

  4. ash parašė:

    Labai tiketina kad vyra turi seima

  5. jau kažkur girdėta parašė:

    labai girdėta istorija, panašu, kad šis vyras taip žaidžia su merginomis, gražiai jomis pasinaudoja ir palieka yprastu jam būdu, ar jo vardas ne iš L raidės? teko ir man UK panašus nuotykis,atsiribojimo stilius ir braižas tas pats :);

  6. Saulelyda parašė:

    Ojojoj. Tas vyras greičiausiai nieko nežaidžia ir nesinaudoja. Tiesiog jis niekam ir nieko neprivalo. Jis pamatė, kad moteris lyg uraganas įsiveržė į jo gyvenimą nekviesta ir neprašyta. Žinutės „rašė ir neatrašė” yra vaikiška. Nustokit jūs vieni kitiems gyvenimą nuodyti ir savąjį matuoti žinutėmis. Nu neparašė, tai neparašė. Problemų nėra, kad dėl to nervintis? Moteris prisvilo prie jo it šlapias lapas prie uodegos. Deja, tai tipiškas išsiskyrusių lietuvių moterų elgesys. Jei palaikino facebooke nuotrauką, jos jau tuoktis skuba. Kuo daugiau žinučių, tuo mažiau meilės. Kuo daugiau kabinsitės ant kaklo, tuo toliau bėgs. Ką jis žadėjo? Nieko. Ką ji prisigalvojo? Dar nepradėjo normaliai draugauti, jau su ultimatumais.

  7. Edgaras parašė:

    Man kaip vyrui toks reguliavimasir šliaužiojimas paskui keliais tikrai ne prie širdies. Ir tokie dalykai vyksta dar pačioje santykių pradžioje, tai natūralu, kad tai atbaidys, bet kurį vyrą. Moteris matosi emociškai nesubrendusi elgiasi kaip kokia 16 metė.

  8. Ta parašė:

    Kaip visada, moterim, merginom vienintelis patarimas: susiraskit ka veiktiii! Neveltui kiekvieno straipsnio pabaigoje raso, kad susiraskit veikla kuri jums patinka. Is sito nieko neveikimo/netobulejimo visi pykciai, viskas kraunama vaikinams ant peciu, ka jus veiksit, kaip jausites, kokia bus jusu nuotaika, ka valgysit ir panasiai. Prisiimkit atsakomybe uz savo gyvenima ir baigsis visos bedos

  9. Kita parašė:

    Viespateliau, man taip pat tokie bajeriai su L!
    Gal susisiekiam? Suprantu, kad jums galbut si info nebeaktuali, bet man dabar labai sunku, kaip tik dabar jis dingo ir paliko mane visiskai sulauzyta :(

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.