Net 80 proc. lietuvių pasigenda pozityvumo
0 (0)

Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų mano, jog mūsų aplinkoje yra per daug informacijos apie smurtą bei kriminalinius įvykius – tai rodo rinkos ir socialinių tyrimų agentūros „GfK CR Baltic“ neseniai atlikto visuomenės tyrimo duomenys. Daugelis apklausoje dalyvavusiųjų pabrėžia norintys, kad žiniasklaida daugiau dėmesio teiktų pozityvioms žinioms. Teigiamų naujienų proveržio Lietuvoje pradžia galėtų būti jau šį penktadienį, visuomenei aktyviai dalyvaujant Gerų žinių dienos iniciatyvoje.

pozitivumas-medija

„Esame nuolatiniame informacijos sraute, kurio didelę dalį sudaro neigiamas turinys. Žinoma, atsirinkti, ką matyti ar girdėti – kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas, bet tokį didelį žinių srautą filtruoti yra labai sunku, tad neigiama informacija vis tiek mus pasiekia, – sako vienos iš iniciatyvos „Gerų žinių diena“ sumanytojų – ryšių su visuomene agentūros „Ad verum“ – direktorė Ieva Naujalytė. – Tyrimas atskleidė, kad net 80 proc. respondentų nori daugiau pozityvumo savo aplinkoje, tačiau tai pasiekti galime ne moralizuodami ar smerkdami, bet tiesiog visi vienu metu susitelkę į geras naujienas.“

Tyrimo duomenimis, daugiau žiniasklaidos dėmesio pozityvioms žinioms nori moterys. Taip pat respondentai, turintys aukštąjį išsilavinimą, gaunantys aukštesnes nei 2 tūkst. litų asmenines bei namų ūkio pajamas. Naujienos apie kriminalinius nusikaltimus svarbios ar labai svarbios tik penktadaliui Lietuvos gyventojų, o tai svarbiausia 18-25 m. amžiaus asmenims. Beveik pusė respondentų linkę sutikti su teiginiu, kad smurtiniai įvykiai dažniau vaizduojami su stipriu emociniu atspalviu. Be to, daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų mano, jog per daug smurto yra rodoma animaciniuose bei vaidybiniuose filmuose.

Kitas projekto „Gerų žinių diena” iniciatorius, labdaros ir paramos fondo „Sniečkaus fondas“ įkūrėjas, dr. Vladas Sniečkus teigia, kad šis tyrimas – puikus įrodymas, jog atėjo laikas permainoms: „Tiesiog būtina sudaryti galimybę plisti pozityviai nuotaikai, naujienoms, teikiančioms žmonėms jėgų net ir juodžiausią dieną. Ne vienas mokslinis tyrimas įrodė, kad neigiami įvykiai, ypač smurtas, skatina ir mūsų pačių netinkamą elgesį, kelia agresiją, net keičia požiūrį ir vertybes. Todėl labai kviečiame visus prisijungti ir palaikyti iniciatyvą „Gerų žinių diena“ – galbūt ilgainiui ir kiekviena mūsų diena bus šviesesnė.”

Tyrimo metu iš viso buvo apklausta 1016 respondentų, iš jų 46 proc. vyrų ir 56 proc. moterų.

Iniciatyva „Gerų žinių diena“ kviečia paskutinį gegužės penktadienį skelbti GERŲ ŽINIŲ DIENA. Šiais metais –gegužės 30-ąją. Ir tą dieną skirti geroms naujienoms, darbams, pastangoms kurti nuoširdžiai teigiamą nuotaiką. Prie projekto kviečiami prisidėti visi geros valios optimistai – pavieniai žmonės, įmonės ir organizacijos. Vienintelis reikalavimas prisijungusiems prie iniciatyvos „Gerų žinių diena“ – paskirti bent vieną dieną gerų žinių sklaidai apie mažus ir didelius gerus dalykus Lietuvoje bei pasaulyje. Daugiau informacijos: geruziniudiena.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.