Niekada nesu turėjęs merginos ir esu piktas ant visų moterų
0 (0)

Erik Mclean / Unsplash

Sveiki. Man jau beveik 35. Niekada nesu turėjęs merginos. Esu piktas ant visų moterų. Nors pats nežinau kodėl? Tikriausiai, kad nesu ieškojimuose  ir galvojau, kad mane turi susirast. O gal aš esu nenormalus? Nes nuo 14 metų masturbuojusi ir nemoku užmegzt santykių? Gal masturbacija viską užgožia?

Nesuprantu ar esu gavęs iš priešingos lyties kokią užuominą apie norą susipažinti, nes nemoku arba nenoriu suprasti. Gal masturbacija geriau nei artimas žmogus? Nes man ji jį atstoja. Ką man daryti? Gal likti vienišam?

Jau ir save tenkinti pabodo.
Mantas

Komentuoja psichologė Romualda Rimašiūtė-Knabikienė

Laba diena, Mantai,

Perskaičiau laišką, ačiū, kad parašei ir parodei pasitikėjimą atvirai aprašydamas savo situaciją. Skaitant kilo daug klausimų, gaila, į juos negausiu atsakymo. Tačiau norėčiau pasidalinti keliais savo pastebėjimais ar įžvalgomis, rašysiu cituodama laiško turinį.

Atkreipiau dėmesį į vieną mintį, kuri skatina užsidaryti ir kartais netgi vengti santykių. Tai mintis, kad „mane turi susirasti“. Manau ji iš esmės ir užkerta kelią bandymams užmegzti santykius, parodant iniciatyvą pirmam. Tada lieka tik tikimybė būti pastebėtam kito asmens.

Masturbacija, šiuo atveju, gali „prisidėti“ prie tam tikro uždarumo ir santykių paieškų ribojimo, prie savęs patenkinimo nepasikliaujant, nesidalinant ir neatsiveriant kitam žmogui. Santykis su kitu nėra tas pats, kas su savimi: tai daugiau iššūkių keliantis patyrimas, tuo pačiu daugėja ir neapibrėžtumo, emocinių išgyvenimų ir augimo.

Sakai, kad „esu piktas ant visų moterų“. Manau, kad tai yra dar vienas akmuo į nepasitikėjimo kitais „daržą“. Kaip rašai, nežinai, dėl ko, bet sakyčiau kad tai, kas vyksta dabar realiame gyvenime dabartiniu momentu tampriai susiję su vaikystės/paauglystės išgyvenimais pirminėje tėvų šeimoje. Patikima knyga apie santykius šeimoje, kurioje gali pasitikrinti Forward ir Buck (2017) „Toksiški tėvai“.

Rašai, kad tau sunku suprasti siunčiamus moterų ženklus ir, kas dar svarbiausia, tu jų nenori suprasti. Ar tikrai? Kai žmogus parašo laišką, klausia, domisi, paprastai spėju, kad motyvacija pokyčiams yra. Nuo tos motyvacijos siūlyčiau ir pradėti. Asmeninės psichologo konsultacijos leistų išsamiau pasikalbėti ir aptarti kylančius klausimus susijusius su vienišumo/susieitumo temomis.

Santykiuose būti nelengva, dažnas renkasi būti su savimi, tačiau tai gali būti nuobodu ir, kaip kad pats rašai, „tenkinti save pabodo“. Kartais nuobodulys – gera proga pabandyti kažką naujo ir kitaip.

Psichologė Romualda Rimašiūtė-Knabikienė | sveikasprotas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.