Noriu tapti ryškesne asmenybe, įgauti iškalbos bei charizmos
0 (0)

individuacija

Klausimas: Sveiki. Esu studentas. Mane neabejotinai galima vadinti intravertu, tačiau tame iš dalies ir slypi mano problema. Man lengvai sekasi spręsti konfliktus, palaikyti ilgalaikius santykius su žmonėmis, atrasti laiko kitiems padėti ir panašiai. Dėl šių priežasčių manau, jog daugelis mane supančių žmonių yra geros nuomonės apie mane.

Mano didžiausias noras, kalbant apie savąjį charakterį, yra jame įdiegti ekstravertiškumo. Noriu tapti ryškesne asmenybe, įgauti iškalbos bei charizmos. Žinau, kad turiu būti patenkintas savimi ir džiaugtis savo gerosiomis savybėmis. Tą ir darau. Esu laimingas bei patenkintas savimi, tačiau taip pat suprantu, kad tobulėjimui nėra ribų. Kartais susiduriu su tokiais sunkumais, kaip per didelis neutralumas mano įvaizdyje arba tvirtų pažinčių užmezgimas. Būčiau labai dėkingas jei užvestumėt mane ant kelio, kuris vestų mane į tapimą ryškesne asmenybe.

Vidmantas (vardas pakeistas)

Atsakymas: Labas, Vidmantai, absoliučių intravertų ar ekstravertų nėra!

Kiekvienas žmogus turi daugiau ar mažiau abiejų šių bruožų, taigi kiekvienas yra skirtingas, nėra vienodų žmonių. Ekstravertas ir intravertas – tai tarsi du poliai, tarp kurių vienoje situacijoje žmogus priartėja prie vieno, kitoje prie kito.
Tu save labiau matai turintį intraverto savybių. Bet tikrai neabejoju, kad įvairiose situacijose esi vis kitoks.

Rašai, kad kiti turi gerą nuomonę apie tave. Džiugu, kad moki spręsti konfliktus, palaikyti ilgalaikius santykius, atrandi laiko padėti kitiems.

Pabandyk atsakyti sau ar tau svarbu, kad kiti būtų geros nuomonės apie tave?

Visada taikus, ramus, nekonfliktiškas žmogus gali atrodyti ne tik teigiamai. Toks žmogus gali atrodyti abejingas, galbūt emociškai šaltas, nejautrus, kad jam nesvarbu.

Rašai, kad nori tapti ryškesne asmenybe, tai rodo, kad viduje esi kitoks, nei tave mato kiti, esi gal net labiau ekstravertas nei pats manai.

Taip gera skaityti, kad nori tobulėti, įgauti iškalbos bei charizmos. Džiaugiuosi, kad turi tokį norą ir tikiu, kad jis jau po truputį pildosi. Jau žengi mažus žingsnelius: žinai ko nori, ieškai pagalbos (parašei laišką).

Kaip tą padaryti?

  • Visų pirma, mylėk save visokį. Su visom sėkmėm ir nesėkmėm.
  • Linkiu labiau save pažinti, vien tavo noras būti labiau ekstravertišku rodo, kad tu viduje esi labiau gyvas, labiau energingas, nei išorėje.
  • Būk atsakingas už savo gyvenimą, savo veiksmus, poelgius. Tu gali daug daugiau nei pats manai.
  • Veik, nebijok suklysti, ieškok mėgstamos veiklos, savanoriauk, dirbk, atrask ir daryk tai kas patinka.
  • Kai sukyla mintys apie tai kaip sau padėti, pasiimk popieriaus lapą ir rašyk visokias idėjas – kokį save norėtum matyti, ko norėtum išmokti, apie ką svajoji, ko trokšti. Tikiu, nustebinsi save. Kai išsigryninsi svajones, bus lengviau jas įgyvendinti.
  • Dviese ieškoti kelio lengviau. Bendraujant labiau pažįstam save. Kalbink draugus, pažįstamus, tau patinkančius žmones, gal jie turi/turėjo panašių klausimų kaip ir tu, kokios jų svajonės ir kaip jie jas įgyvendino ar ketina įgyvendinti, kokių sunkumų yra turėję, kaip juos išsprendė. Bendraujant, ieškant atsakymų į tau svarbius klausimus metu – tavo neutralumas mažės, būsi susidomėjęs, galbūt po truputį užsimegs ir tvirtos pažintys.

Vidmantai, jau pradėjai eiti, nesustok!

Psichologė Aistė Padlipskaitė
psichologokonsultacijos.eu

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. A. parašė:

    Įdomi kalba apie intravertus. Paklausykite arba paskaitykite čia:
    http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts/transcript?language=lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.