Nuo beprotystės iki lyderystės
0 (0)

nuo-beprotystes-iki-lyderystesNassir Ghaemi „Nuo beprotystės iki lyderystės” (2014)
Išleido: Sofoklis
Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

Daugelis mūsų sprendžiame apie psichikos sveikatą iš esmės taip: mums atrodo, kad ji laiduoja gerą rezultatą, o beprotystė yra problema. Šioje knygoje mėginama pagrįstai teigti, kad tam tikromis aplinkybėmis kaip tik beprotystė duoda gerų rezultatų, o sveika psichika yra problema.

Knygoje autorius aptaria didžius politikos, kariuomenės ir verslo pasaulio lyderius, kurių gyvenimo ir darbo laimėjimai atskleidžia įvairius ryšio tarp beprotystės ir lyderystės aspektus: Tedą Turnerį, Winstoną Churchillį, Abrahamą Lincolną, Mahatmą Gandhi, Frankliną D. Rooseveltą, Johną F. Kennedy ir kt. Taip pat pateikia priešingus pavyzdžius – sveiko proto „normalių“ lyderių, kurie nuvylė per krizes: Richardą Nixoną, George’ą McClellaną, Neville’į Chamberlainą, George’ą Bushą ir Tony Blairą.

Ar šie pavyzdžiai nėra vien sutapimas ir istorinė keistenybė? Ar Hitlerio piktnaudžiavimas intraveniniais amfetaminais skatino maniakinę depresiją, kuri tiesiogine prasme sugriovė pasaulį? Ar egzistuoja nuoseklus psichologinis modelis, atskleidžiantis beprotystės ir lyderystės įtaką ir svarbą, kurį ignoravo tiek istorikai, tiek visuomenė? Nuo beprotystės iki lyderystės atsakys į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų.

Nassir Ghaemi – Tuftso universiteto Medicinos mokyklos psichiatrijos profesorius ir Tuftso medicinos centro Nuotaikos sutrikimų programos direktorius. Psichiatriją studijavo Harvardo medicinos mokykloje. Yra išleista daugiau nei šimtas jo mokslinių straipsnių, keletas knygų psichiatrijos tema.

Paradoksalu, tačiau neretai „… žymiausi pasaulio lyderiai nugrimzdę į liūdesį, kai visuomenė laiminga, – jie ieško draugų, šeimos, gydytojų pagalbos. Kartais jiems pagerėja, kartais pablogėja, tačiau jie niekada nebūna visiškai sveiki. Tačiau kai užgriūva didelės bėdos, jei tik jie turi progą veikti, gali mums visiems padėti, įpūsti kovinės dvasios, tvirtybės, kurią buvome praradę. Trumpai tariant, jų silpnumas yra jų stiprybės paslaptis.”

Knygos pagrindu skelbti tekstai:
Manija ir depresija: trūkumai bei privalumai, Psichinė liga ir sveikata

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.