Nuolat jaučiu kaltę dėl savo elgesio, nuotaikų, charakterio
0 (0)

6 Responses

  1. Koko parašė:

    Iš viso laiško man labiausiai patiko sakinys „Man nelabai gerai?”… Sorry, bet net šyptelėjau. Gal todėl, kad ir aš panašiai jaučiuosi, tik dar nekilęs buvo klausimas ar man nelabai gerai.
    Aplinka nuvylusi. Suprantu tave. pvz, mano aplinkose visose vyrauja apkalbos, visur kur pasisuku. Net šeimoje visi apkalbinėja gimines. Todėl kai aš tyliu ar išeinu iš patalpos, manęs paskui klausia kodėl aš taip nemandagiai elgiuosi – išeinu, nekalbu su visais. O man norisi atrėžti – „ne jum apie mandagumą man pasakot”. Esu turbūt vienintelis žmogus, kurį pažįstu, neapkalbantis kitų. Aš manau, kad žmonės yra tokie, kokie yra ir jie turi visas teises būti tokiais. Visuomenė turi būti tolerantiška. Kodėl turėčiau apkalbinėti draugę, kuri šiek tiek svorio priaugo? Ar čia pasaulio pabaiga? Nesuprantu tokių žmonių, bet faktas – jei jie kabinėjasi prie kitų gyvenimų, reiškia jie nėra nei laimingi nei patenkinti savo gyvenimu. Aš irgi geriau renkuosi vienatvę, negu buvimą su tokiais žmonėm. Ir aš jaučiuosi vieniša. Kartais susitikusi su draugais, kai kalba pradeda linkti į apkalbų pusę, aš šiek tiek leidžiu jiems pasireikšti ir nukreipiu kalbą kitur.
    Dar norėčiau pasakyti – TAU VISKAS GERAI. Pasaulis neapsiriboja vien tik tais keliais žmonėmis, kurie tave supa. Ieškok. Imkis naujos veiklos. Daug pasirinkimų yra šiais laikais. Jei esi tu tokia, aš tokia, reiškia tokių kaip mes yra daugiau, tik reikia gerai paieškoti ;)

  2. Kristina parašė:

    Šiek tiek ir apie mane. Kai darbe pašlijo santykiai su artimesniais bendradarbiais, aš kreipiausi į psichologę ir iš esmės tyrinėjame kokias bendravimo klaidas dariau.
    Deja, jeigu pati apie save nesipasakosi, tai kitas žmogus greičiausiai ir nepaklaus. Man irgi buvo toks kilęs noras, kad kitas paklaustų, pasidomėtų, bet tada apskritai pradėjo ignoruoti. Netgi bendrauti reikia pagal tam tikras taisykles. Liūdna, bet tokia realybė.

  3. Tomas parašė:

    Neteisk savęs ir savo dovanos, kurios kiti net nesupranta. Naudokis tuo!

  4. vdas parašė:

    Jeigu darbe viskas išbandyta, gal padės toks paprastas pratimas. Pasiimkite paprasto balto švaraus popieriaus lapą. Pasiimkite mėgiamiausią tušinuką. Atsisėskite tiesiai, tvirtai ir patogiai. Pėdas pilnai ir stabiliai padėkite ant grindų…. ir parašykite prašymą atleisti iš darbo. Pagal visus normatyvus ir raštvedybos taisykles. Apgalvojus – nurodykite priežastį kodėl, bei kitas sąlygas. Svarbiausia – nerašykite datos ir nedėkite savo parašo. Rašykite taip, lyg neštumėte direktoriui ir nebūtų gėda. Pasigėrėkite ir pasidėkite pas save kur patinka, bet nebūtinai visiems ant akių – šitą prašymą jūs rašote vien tik sau ir dėl savęs, o mintyse, sunkiais momentais jį prisiminkite, jog tai laisvai gali būti priešpaskutinė diena tokiame darbe – prašyme trūksta tik datos ir nuo jūsų priklauso kokią ją įrašyti.
    Toks poelgis suteiks naujų minčių ir atšviežins požiūrį. Netruks pasijausti permainos viduje, laisvumas. O dar po kurio laiko tą prašymą paprasčiausiai sunaikinkite.

  5. Rima parašė:

    Pabandžiau prisiminti tuos žmones, prieš kuriuos dėl ko nors jaučiuosi kalta; pamačiau, kad prieš pasielgiant, tarkime, \”negražiai\” iš mano pusės buvo mestas kaltinimas jiems (toks neišsakytas, vidinis nepasitenkinimas tuo žmogumi)…
    Gal ir klausimo autorė jaučia nepasitenkinimą savo draugais, kolegomis, slapčia (gal nesąmoningai) juos smerkia. Kaltina ir tuo pačiu jaučia kaltę, kad jie nebeįdomūs, mažiau suprantantys, turintys ydų ir t.t.?

  6. Rima parašė:

    Pabandžiau prisiminti tuos žmones, prieš kuriuos dėl ko nors jaučiuosi kalta; pamačiau, kad prieš pasielgiant, tarkime, „negražiai” iš mano pusės buvo mestas kaltinimas jiems (toks neišsakytas, vidinis nepasitenkinimas tuo žmogumi)…
    Gal ir klausimo autorė jaučia nepasitenkinimą savo draugais, kolegomis, slapčia (gal nesąmoningai) juos smerkia. Kaltina ir tuo pačiu jaučia kaltę, kad jie nebeįdomūs, mažiau suprantantys, turintys ydų ir t.t.?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.