Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai “pagerbtos daugiavaikės mamos
0 (0)

daugiavaike-seima

Vakar ordinu „Už nuopelnus Lietuvai” pagerbtos septynis ir daugiau vaikų užauginusios ir dorais piliečiais išauklėjusios motinos. Joms skirtos 1000 litų premijos.

Pasak tokį sprendimą pasiūliusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, daugiavaikės motinos, iš kartos į kartą perduodančios savo motinišką meilę, gražiausias šeimos tradicijas ir kultūrines vertybes, nusipelno didžiausio įvertinimo ir pagarbos.

„Jūs esate mūsų visuomenės stiprybės pagrindas, mūsų valstybės ateitis, mūsų visų viltis. Dėkoju Jums už atsidavimą ir kantrybę išauginus savo vaikus dorais žmonėmis ir piliečiais, gerbiančiais savo tėvus, mylinčiais Tėvynę ir atjaučiančiais artimą”, – sveikino motinas A. Pabedinskienė.

Ministrė taip pat pasirašė įsakymą, kuriuo šiandien pagerbtoms daugiavaikėms motinoms skyrė 1000 litų premijas. A. Pabedinskienės teigimu, tokiu būdu siekiama pagerbti ir įvertinti daugiavaikes motinas bei paskatinti pagarbų požiūrį į gausias šeimas.

Daugiavaikių motinų įvertinimas ir pagerbimas yra dešimtmetį gyvuojanti tradicija. Kiekvienais metais, minint Motinos dieną, socialinės apsaugos ir darbo ministrė teikia daugiavaikių mamų kandidatūras apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu.

Šiemet pagerbta ir apdovanota 40 daugiavaikių motinų, tarp kurių dvi, užauginusios net po 11 vaikų, ir septynios, užauginusios po 9. Pernai apdovanotos 46 daugiavaikės mamos.

Eltos korespondentas Martynas Šimulis

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.