Pagrindinė taisyklė planuojant karjerą – nesivaikyti madų
0 (0)

Ar įmanoma abiturientui iš anksto susiplanuoti sėkmingą karjerą? Taip, jei tai atsakingai darysite nuo pirmojo žingsnio – teisingo studijų pasirinkimo universitete. Kaip nesuklysti priimant šį nelengvą sprendimą pataria Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) profesorė Rūta Čiutienė.

KTU profesorė Rūta ČiutienėSpecialistės teigimu, nėra blogų profesijų, yra neteisingas pasirinkimas. Daugelis galbūt nori būti vadovais ar advokatais, tačiau ne visi geba jais būti. Taigi svarbu atrasti veiklos sritį, profesiją kurioje žmogus gali būti geriausias arba geresnis už kitus. Dažnai tokius vadiname specialistais iš pašaukimo.

„Pagrindinė taisyklė planuojant karjerą – nesivaikyti madų, t.y. tuo metu madingų ar pelningų specialybių. Karjeros planavimas – ne vienos dienos darbas. Labai svarbu būti sąžiningu sau ir blaiviai įvertinti savo stipriąsias ir silpnąsias puses, interesus, išsikelti realų karjeros tikslą.

Renkantis studijas svarbu ne tik kokias profesines žinias ir įgūdžius studentas įgys, bet ir jo asmenybės ugdymas. Šiandien darbdaviai pageidauja iniciatyvių, kūrybingų, iššūkių nebijančių ir nuolat tobulėjančių darbuotojų“, – sako R. Čiutienė.

Atsakingai savo ateitį planuojantys jauni žmonės turėtų pasidomėti verslo įmonių siūlomomis praktikų galimybėmis. Tai yra puiki proga įvertinti ir suprasti, ar tinka ir patinka pasirinkta profesija. Be to, tai puiki proga ir save kaip specialistą parodyti potencialiam darbdaviui.

R. Čiutienė taip pat pabrėžia, kad šiandien karjera suvokiama gerokai plačiau nei tik vertikalus kopimas karjeros laiptais.

„Sėkminga karjera – tai ne tik pareigų ir darbo užmokesčio augimas, bet ir nauja, didesnė atsakomybė, veiklos sričių įvairovė, kompetencijų portfelio didėjimas“, – sako KTU EVF Vadybos katedros profesorė.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.