Palinkėjimai 2019-iems!
0 (0)

Visada norisi, kad Naujieji būtų geresni… Ir tikrai jie gali būti tokie ir tik nuo mūsų priklausys, ar taip ir bus.

Naujais metais linkiu išsiskirti su savo baimėmis. Na, jei ne visomis, tai bent jau su tomis, kurios, kaip inkaras, stabdo jus net tuomet, kai jums pučia Palankus Vėjas… Tegul nustoja jus gąsdinti jūsų praeitis, net ir dabar už jus kurianti jūsų ateitį. Praeities nebėra, ji jau pasibaigė. Taškas. Jos nebeperrašysi, nebenuspalvinsi kitom spalvom ir nebepakeisi veikėjų.

Patikėkite – nebėra jokios prasmės bandyti kurti gražesnės praeities scenarijaus, kurpti dialogus ar monologus, keisti scenografiją ar mizanscenas… Pasakykite sau – taškas. Tai praeitis ir nebeleiskite jai kaskart iš naujo raizgyti savęs negatyviais išgyvenimais. Priimkite ją tokią, kokia ji buvo, nesmerkdami nei savęs, nei kitų jos veikėjų, nekaltindami, nesigrauždami, nes tuo metu galėjo būti tik taip, kaip buvo… Kitaip negalėjo būti, nes, jei būtų buvę galima kitaip, tai būtų buvę kitaip, ar ne?

Paleiskite ją, kad galėtumėte įkvėpti Dabartį pilna krūtine, vienumoje įsikausyti, ką kužda jūsų vidus ir pasiryžti Žengti Naują Žingsnį, kurį visada bijojote žengti, nes praeitis laikė supančiojusi, kaip koks inkaras.

Suprantu, tai baisu. Bet baisiau būtų leisti praeičiai suvalgyti ateitį… Gyvenkite dabartyje ir tik ja remkitės, lipdydami savo ateitį, nes tik Dabarties Rankose Ateitis yra molis, iš kurio jūsų valia, bus kuriamas Jūsų Gyvenimas…

Danguolė Krupovnickienė | esukmc.lt
Geštalto psichoterapijos praktikė konsultantė, Įsisąmoninimu grįstos (Mindfulness) ir kognityvinės elgesio terapijos mokytoja instruktorė
Iliustracija: Matthew Henry / Burst

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.