Panaudojęs fizinę jėgą turėjau reikalų su teisėsauga
0 (0)

pykcio-valdymasKlausimas:

Sveiki norėčiau paklausti, turiu tokią problemą, aplinkiniu nuomonės kreipimas. Labai žiūriu ką sako kiti ir kreipiu dėmesį. Sportuoju kovinę sporto šaką, tai panaudojęs fizinę jėgą turėjau reikalų su teisėsauga. Pradėjau medituoti, lavinti kvėpavimo pratimus, kad nepratrūkčiau emociškai. Ir šiandien atsitiko toks įvykis kavinėje, išgėręs asmuo nesikabinėdamas, bet griežtu tonu pasakė, kad mesčiau už jį boulingo kamuolį… Nuramintas draugės šiuo konflikto išvengiau, bet nei kiek nesijaučiu geriau, gal, kad jaučiuosi pažemintas prieš aplinkinius? Ką patartumėt, kad mažiau kreipčiau dėmėsi į aplinkinius?

Mindaugas (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Labas, Mindaugai,

Laiške guodiesi, jog pernelyg daug dėmesio skiri aplinkinių nuomonei ir dėl to kyla konfliktų, kuriuos tenka spręsti ir su teisėsaugos pagalba. Džiaugiuosi, jog radai drąsos pasidalinti savo sunkumais.

Suprantu, jog kartais aplinkinių neatsargiai pasakytas žodis ar grubus elgesys gali sukelti neigiamų jausmų: pyktį, pažeminimą, nusivylimą savimi ar kitais. Natūralu, kad kartais dėl to gali kilti netikėtos tavo paties reakcijos, noras „pamokyti“ tą, kuris drįso tave įžeisti (nebūtinai tyčia). Vis dėlto šioje situacijoje įžvelgiu ne aplinkinių kaltę, o tavo nesugebėjimą susidoroti su vidine agresija, poreikiu būti „stipriu vyru“ ir tą parodyti kitiems net ir nereikšmingose situacijose. Jeigu jautiesi silpnas, nenuostabu, jog pasitaikius progai puoli savo vyriškumą įrodinėti kumščiais.

Panašu, jog su merginos pagalba išsprendęs konfliktą taikiai jautiesi pažemintas, nes netekai progos įrodyti savo pranašumo prieš kitą vyrą. Beje, išgėrusį, todėl menkai savo elgesį kontroliuojantį asmenį. Tikrai jaustumeisi geriau iškaršęs kailį žmogui, kuris, tikėtina, yra fiziškai už tave silpnesnis?

Pyktį ir agresiją sudėtingose situacijose gali padėti įveikti dėmesio nukreipimo pratimai. Taip pat verta prisiminti auksinę taisyklę, jog reikia suskaičiuoti iki 10 ir tik tada imtis veiksmų. Tiek laiko paprastai užtenka, kad žmogus sugebėtų situaciją įvertinti racionaliau.

Psichologė Diana Kvakšytė

Gali sudominti: Kaip įveikti pyktį?, Pasakėčia apie vinis, Užkariautojas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Kiškis parašė:

    Reiktų padirbėti ir su savo saviverte. Atrodo ji žemoka, jei taip skubi įrodyti savo galią fizinės jėgos pagalba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.