fbpx

Parama vaikams – atskirčiai mokyklose mažinti
0 (0)

Rugpjūčio 31 d. S. Daukanto aikštėje, Vilniuje, vyksta Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ir maltiečių organizuota mokyklinių prekių rinkimo mugė „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“. Visą mėnesį truksianti akcija kviečia aukoti kanceliarines prekes, mokyklinius reikmenis ir lėšas skurdžiai gyvenantiems vaikams bei maltiečių vaikų dienos centrams išlaikyti.

Ir vaikams, ir jų tėvams mokslo metų pradžia yra ypatingas įvykis, tačiau ne kiekvienam – džiaugsmingas. Suruošti vaiką į mokyklą ir aprūpinti jį būtiniausiais mokykliniais reikmenimis daugybei šalies šeimų tampa sunkia užduotimi. Pasak šalies vadovės, suplyšusi kuprinė ar išnaudoti rašikliai sunkiau gyvenančiose šeimose negali tapti kliūtimi vaikams lankyti mokyklą. Tam, kad visi vaikai galėtų lankyti mokyklą ir turėtų vienodas sąlygas mokytis, gali padėti visi.

Prezidentė pati prisidėjo prie akcijos ir padovanojo dvi pilnai sukomplektuotas mokyklines kuprines pirmokams. Mokykliniais reikmenimis taip pat dalijasi aplinkinių įstaigų darbuotojai, verslo įmonės, užsienio lietuviai, neabejingi žmonės.

Renginyje dalyvaus kampanijos ambasadoriai broliai Remigijus ir Algirdas Gataveckai, vaikai iš Telšių, Simno, Didžiasalio ir kitų maltiečių globojamų dienos centrų. Mokiniai kreidelėmis prieš savo svajones, jiems organizuojamos edukacinės veiklos, pramogos, vaišės ir koncertas.

Labdaros akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ vykdoma jau penktus metus. Pernai maltiečių parama kanceliarinėmis prekėmis išdalyta 1700 vaikų 33-iose Lietuvos vietovėse. Suaukotos piniginės lėšos skiriamos vaikų maitinimui, pavėžėjimui iki dienos centrų, jų veiklai ir išlaikymui.

Iki rugsėjo 30 d. aukoti galima atvežant mokyklinių reikmenų į maltiečių atstovybes visoje šalyje, paskambinus trumpuoju numeriu 1490 (2 eurų auka) ar internetu http://maltieciai.lt/aukoti/ . Lėšų galima pervesti ir į Maltos ordino pagalbos tarnybos sąskaitą LT29 4010 0424 0397 4431 (paskirtis: vaikams).

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.