Pasakėčia: Meilė ir Įsimylėjimas
0 (0)

– Ak, Meile! Aš taip svajoju būti toks pats kaip ir tu! – Su susižavėjimu kartojo Įsimylėjimas. – Tu be galo stipresnė nei aš.
– O ar žinai, kur slypi mano stiprybės paslaptis? – Paklausė Meilė, mąsliai linguodama galva.
– Tame, kad tu žmonėms svarbesnė.
– Ne, man brangusis, visai ne todėl, – atsiduso Meilė ir paglostė Įsimylėjimui galvą. – Aš moku atleisti, štai kas daro mane tokia…
– Tu gali atleisti Išdavystei?
– Taip, galiu, todėl, kad Išdavystė paprastai kyla dėl nežinojimo, o ne iš piktos valios.
– O tu gali atleisti Neištikimybei?
– Taip, galiu atleisti ir Neištikimybei, todėl, kad žmogus buvęs neištikimas, bet sugrįžęs, turėjo galimybę palyginti ir išsirinkti geriausią.
– Gali atleisti Melui?
– Melas – tai mažiausia iš blogybių, nes dažniausiai nutinka iš nevilties, dėl savo kaltės suvokimo arba dėl nenoro skaudinti kitą, o tai teigiama savybė.
– Aš taip nemanau, juk būna tiesiog nesąžiningų žmonių!!!
– Žinoma, kad būna, bet jie su manimi neturi nieko bendra, todėl ir nemoka mylėti.
– O kam dar galėtum atleisti?
– Galiu atleisti Pykčiui, jis trumpalaikis. Galiu atleisti Grubumui, nes jis dažniausiai yra Apmaudo palydovas, o Apmaudo neįmanoma nuspėti ar suvaldyti ir kiekvienas jį patiria savaip.
– O dar?
– Dar galiu atleisti Įžeidimui – vyresniajam Apmaudo broliui, nes dažniausiai, jie seka vienas po kito. Galiu atleisti Nusivylimui, nes po jo dažniausiai seka Kančia, o Kančia apvalo.
– Ak, Meile! Tu išties nuostabi! Tu gali atleisti viską-viską, o aš tik pirmai progai pasitaikius gestu, kaip baigęs sudegti degtukas! Aš taip tau pavydžiu!!!
– Ir čia tu neteisus. Niekas negali atleisti visko-visko. Netgi Meilė.
– Bet juk tu ką tik pasakojai man visai ką kitą!!!
– Ne, aš tik pasakojau tai, kad galiu atleisti ir atleisti be galo. Bet yra pasaulyje dalykų kuriems negali atleisti netgi Meilė. Nes tai žudo jausmus, ėda dvasią ir veda link Liūdesio ir Nykimo. Tai sukelia tokį Skausmą, kad net joks didis stebuklas negali jo išgydyti. Tai nuodija gyvenimą aplinkiniams ir verčia užsidaryti savyje. Tai žeidžia stipriau nei Neištikimybė ar Išdavystė, skaudina labiau nei Melas ar Įžeidimas. Tu tai suprasi, kai pats su tuo susidursi.

Atmink, kad pats didžiausias Meilės priešas – Abejingumas.

Iliustracija: rawpixel.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.