Piliečiai įsitraukė į konsultacijas dėl demografinių iššūkių sprendimo
0 (0)

Įsibėgėja Vyriausybės organizuojamos viešosios konsultacijos dėl veiksmų plano, skirto spręsti demografijos problemas, mažinti emigraciją ir gerinti gyvenimo kokybę Lietuvoje. Piliečiai teikia idėjas ir pasiūlymus anketoje, kurią galima rasti adresu: http://epilietis.lrv.lt/formos/demografija.

Piliečių ir organizacijų pateikti siūlymai dėl demografijos gerinimo laukiami iki gegužės 24 dienos. Pasiūlymai bus vertinami ir įtraukiami į „Demografijos, migracijos ir integracijos 2018-2030 metų strategijos“ įgyvendinimo priemonių planą.

Vyriausybė kitą savaitę ketina patvirtinti „Demografijos, migracijos ir integracijos 2018-2030 metų strategiją“, kuri numatys demografijos gerinimo kryptis ateinantiems 12-ai metų. Strategijos įgyvendinimo priemonių planas, dėl kurio šiuo metu vyksta konsultacijos, numatys konkrečius veiksmus 3 metų laikotarpyje.

Priemonių planas rengiamas siekiant gerinti šeimų padėtį ir skatinti gimstamumą, padėti senjorams išsilaikyti darbo rinkoje bei užtikrinti jų užimtumą, sumažinti emigraciją bei paskatinti tautiečius sugrįžti į Lietuvą.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.