Po skyrybų – gyvenimas nuo nulio?
0 (0)

skyrybos

Užaugina vaikus, pasistato namą, įsigyja sodybą ir staiga pasuka skirtingais keliais. Daug metų kartu gyvenantys sutuoktiniai dažnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip neišskiriama pora. Kai nebelieka bendro tikslo, ilgametė santuoka subyra kaip kortų namelis.

– Kokios priežastys gali apkartinti buvimą kartu? – pasiteiravau psichologo-psichoterapeuto Andriaus Kalugino.

– Esu konsultavęs keletą asmenų, kurių šeima subyrėjo pasiekus trokštamą tikslą.

Kiek pastebėjau, tokių sutuoktinių nesieja stipri meilė, šiluma, intymumas. Po daugelio metų tokie jausmai būna sunykę, o porą jungia tik bendri tikslai ar pagarba.

Tą akimirką, kai bendri tikslai būna pasiekti, vyrui ir moteriai atsiveria tuštuma, jų niekas nebesieja – nei seksas, nei meilė, nei įsipareigojimas likti ištikimam iki paskutinės gyvenimo dienos.

Pasiekus tokią šeimos stadiją dažnai vienas sutuoktinių viską palieka kitam ir išeina kitur.

– Ką gali rinktis vidutinio amžiaus žmogus? Ar jis pajėgs kaip studentas pradėti nuo nulio?

– Genys margas, o gyvenimas dar margesnis, todėl būna įvairių sprendimų. Pavyzdžiui, vienas vyras, kurį man teko konsultuoti, nupirko namą, paliko jį šeimai, o pats pasiėmė tik automobilį ir įsikūrė nuomojamame bute. Visas sukauptas turtas atiteko žmonai ir vaikams.

Tas vyras netgi manė, kad įvykdė pažadą – nenuskriaudė šeimos, o suteikė jai visas galimybes. Jis jautėsi kaip tikras džentelmenas.

Žinoma, pasitaiko ir kur kas liūdnesnių atvejų, kai vyras palieka savo žmoną su visomis skolomis.

– Ar tai reiškia, kad vyras išeina iš šeimos iškėlęs galvą? Ar jis vėliau nesikrims, kad padarė didelę klaidą?

– Ne paslaptis, kad dauguma sutuoktinių, pasiekę bendrą tikslą, pasibara, vėl susitaiko, vėl pasibara, bet nesiryžta esminiams pokyčiams. Vadinasi, gyvena drungną gyvenimą – be laimės, praskaidrindami dienas mechaniniu seksu.

Jie nebeturi jėgų ir noro ką nors keisti, ieškoti kito partnerio. Jie neturi drąsos viską pradėti iš pradžių. Bet viskas įmanoma, įsimylėjimas yra biocheminė reakcija, o meilė yra socialinis reiškinys.

Skirdamiesi žmonės tikisi naujų jausmų, nes žino, kad nei turtas, nei pinigai nesuteikia laimės.

Šaltinis: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. parašė:

    Pagarba tiems, kurie moka kovoti už save laimę nekenkdami sau ir kitiems.. Gyvenimas kartu be meilės, o tik iš baimės ką nors keist, yra didžiausia savanaudiškumo forma..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.