fbpx

Pokalbis kirpykloje
0 (0)

Žmogus atėjo apsikirpti ir nusiskusti barzdos. Kirpimo metu klientas ėmėm nuobodžiauti, tad užkalbino kirpėją. Pokalbis pakrypo apie Dievą
– Nemanau, kad Dievas egzistuoja, – tarė kirpėjas.
– Kodėl jūs taip sakote? – paklausė žmogus.
– Užtenka tik išeiti į gatvę ir suprasite kodėl. Sakykite, jei Dievas egzistuoja, ar būtų tiek sergančių žmonių, pamestų vaikų? Jei Dievas egzistuotų ar būtų tiek kančios, tiek skausmo ir nelaimių? Sunku įsivaizduoti mylintį Dievą, kuris visa tai leistų.

Klientas susimąstė. Kirpėjas baigė darbą ir žmogus susimokėjo. Išėjęs į gatvę jis pamatė gerokai apaugusį plaukais, susivėlusį ir seniai nesiskutusį vyriškį. Klientas grįžo į kirpyklą. Pakvietė kirpėją prie lango ir parodęs į benamį tarė:
– Kirpėjai neegzistuoja! – ištarė ir mandagiai linktelėjęs atsisveikino.


Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

39 Responses

  1. akvile parašė:

    neitikino, bet logiška

  2. ricardas parašė:

    Dievas jei daro tai uz aciu ,o kirpejas uz bapkes :))

  3. Dovydas parašė:

    Kuo teoriškai skiriames nuo gyvūnų?
    Nes turime protą ir turime galimybę patys savo likimą kurti ir keisti.(kas tiki naudojasi,kas netiki nesinaudoja tuo).

    Kristus minėjo mes Dievo vaikai,Tikri Tėvai nesikiša į vaiko gyvenimą,kad anas savarankiškai mokytųsi ir gyventų,jaustųsi valdovu.
    Beje,ar Dievo vaikas nėra Dievas? Kaip jūros lašas…

    Dievas nesikiša į mūsų gyvenimus, išvada- egzistuoja „laisvos valios dėsnis”.

    Žudynės,nelaimės… Bet yra ir laimingų? jie išdrįso gyventi taip,kaip JIE nori,o ne kažkas…

    „Kas tu,Kūrėjas ar įrankis Kūrėjui?”

  4. xdgfdg parašė:

    vienintele logine klaida – dievas yra visagalis, viska zinantis, visur esantis.. O kirpejas – deja, bet ne..
    Taigi isvada: kirpejas net nezino apie neapsikirpusius, o dievas – zino apie visus ligotus, luosus, kenciancius, is bado mirstancius vaikus Afrijkoj ir visa tai gali sutvarkyti viena savo mintimi.. Bet to nedaro.. Reiskai arba jo nera, arba jis labai ziaurus..

    • Aurimas parašė:

      Dievas davė žmonėms laisvą valią. Jeigu jis galėtų viską išspręsti vien savo mintim tai jau senai būtų taip ir padaręs. Žmonės yra žiaurūs. Dievas jau bandė sunaikinti žmoniją per tvaną. Negi tu nori kažko panašaus. Dievas laukia kol mes prisiimsim atsakomybę ir išspręsim problemas patys.

    • irma parašė:

      Į dešimtuką! :)

    • irma parašė:

      Labai tiksliai pastebėta. Ir aš esu tos pačios nuomonės. :)

      • irma parašė:

        Kas per velniava? Ir vėl prie šito Aurimo įdėjo! Sutinku ne su šituo Aurimu, o su pasivadinusiu xdgfdg. Ten teisingai žmogus mąsto. Dievas arba nėra visagalis (ir nesekit pasakų, kad jis leidžia žmonijai nesąmones ir žiaurybes daryti tik auklėjimosi vardan) arba jo nėra!

  5. ALEE parašė:

    Nera jo nera nebesvaikite

  6. Indre parašė:

    pykstate ant Dievo, kad jis zino apie visus ligotus, luosus, kenciancius, is bado mirstancius vaikus Afrikoj ir „nieko nedaro”, bet niekada nepadekojate, kad kiekviena ryta atsibundate. Gal Dievo uzmanymas yra pasiusti jus i ta Afrika, kad isgelbeti nuo bado mirstancius vaikus, visus ligotus, luosius ir kenciancus? Nustokit murmeti ir padekokit, kad esate gyvi ir sveiki

  7. hotrey parašė:

    dievas jei ir yra tai jis tikrai ne visagalis. galbut dauguma ir zino sita pasakyma, bet tiem kurie nezino pakartosiu: jei dievas visagalis jis galetu sukurt akmeni kurio nepakeltu. bet jei jis jo nesugeba pakelt vadinasi jis nera visagalis. Sakykit ka norit to nepaneigsit. kaip nera nieko amzino taip nera nieko visagalincio.

    • Dievas parašė:

      Paprastas uzdavinukas.
      Budamas visagaliu, bet noredamas kazko negaleti, laikinai panaikinu savo visagalyste, isskyrus galimybe sukurti tai ko noriu negaleti bei atgauti savo visagalybe.
      Taigi, panaikines dali savo galejimo, padarau ta akmeni, taciau nepakeliu jo net persdamas…
      Man tai nepatinka, todel nusispjaunu, ir vel tampu visagaliu.
      Na ir kas pasakys, kad nesukuriau akmens, kurio nepajegiau pats pakelti? Tegu meta taji akmeni i mane.

  8. Silvija parašė:

    Visada buvo ir bus tikinciu ir netikinciu, o tie bandymai kuo labiau ismastyti kaip uzgincyti tikejima, niekuo nestebina, mat zmogus linkes uzimti Dievo vieta, spresti kas teisinga kas ne sioj zemej ir tapti pats sau valdovu, juk taip patogiau negu paklusti kazkokiai Aukstesniai Valdziai… Net ir visuomeneje, seimoje, darbe tas nenoras paklusti kazkokiai aukstesniai valdziai puikiai atsispindi. O ka jau bekalbeti apie paklusima Dievui, Kurio net nematome… Bet jeigu Dievas iskarto butu sukures mus visus Jam paklustanciais tobulais robotukais, kokia gi tai butu meile? Todel aciu Dievui, kad Jis kiekvienam suteikia laisve pasirinkti priimti Jo meile ir tiketi ar ne, paklusti Jo valiai ar imti dovanai duota gyvenima i savo paties rankas ir toliau ji valdyti kaip norisi, kaip maloniau ir patogiau… Bet aciu Dievui, kad Jis toks gailestingas bei kantrus ir dar duoda sansu mums visiems pasitaisyti,pamatyti Jo meile ir mums siuloma ispirka naujam gyvenimui. Nes kai Jis ateis kaip pazadejo bus per velu.O Dievas teisingas nepaliks nenubausto, taciau Ji mylintiems Jis pazadejo tai ko akis neregejo ir ausis negirdejo, tai bus amzinas gyvenimas su Juo. Sis tikejimas yra manyje ir as dekinga uz sia malone Dievui, kad budama nuodeminga,Jo pazadu ir tikejimu turiu pergale ir amzina gyvenima su Dievu. Ir galiu ateiti pas Sventa Teva, budama eiline nusideleje nesiskirianti nuo kitu zmoniu, taciau apvalyta ir nuplauta Jezaus krauju ir turedama tikejima sirdy. Belskite ir jums bus atidaryta, prasykite ir bus duota, ieskokite tiesos ir ja tikrai surasite :) Nes ka Dievas pazadejo tai ispildys, kaip ispilde daugeli kitu Rasto pranasysciu. Slove Dievui!

  9. Silvija parašė:

    Atleiskite, kad tiek issipleciau. Tikiuosi toks platus mano issireiskimas jusu nesupykdys. :)

  10. LuxCor parašė:

    Indre: jei dievas sukure skausmo ir kanciu milijonams zmoniu tik tam kad mes pasijustume geriau apie save kai jiems padesim, net nenoriu juo tiketi.

  11. :) parašė:

    Yra protinga energija, aukštesnė ir stipresnė už viską. Vieni vadina ją Dievu, kiti – Viešpačiu, treti – Alachu. Tačiau geriausias žodis būtų..Kūrėjas. Nes iš savo amžinos energijos jis kūrė ir tebekuria viską. Mes esame kūrybos rezultatas. Bet be sielos, kuri irgi yra Kūrėjo vaisius, mes nebūtume tokie, kokie esame – protingi, jautrūs, turintys sąžinę, galintys rinktis. Kūrėjo tikslas – leisti sieloms gyventi kūnuose, kad šios atliktų savo pagrindinę misiją – tobulėtų, o vieną dieną, pasiekusios tobulumo viršūnę, vėl susilietų su juo amžinybėje. Tai, ką patiriame Žemėje yra pamokos, uždaviniai, „praktika”, turinti svarbų tikslą. Ši patirtis padeda mūsų sieloms tobulėti, suvokti, kas gera, kas bloga, kas yra vertybė ir kas tik tuščias žmogaus instinktų patenkinimas. Per kančią žmogus, o kartu ir jo siela, suvokia daugybę dalykų. Tad, karai, ligos, badas, luošumas – visa tai pamokos! Sunkios, gal daug kam atrodo – neteisingos, bet jos būtinos… Kad darytume vidinę – dvasinę pažangą. Yra tokia M. Newtono knyga „Sielų kelionės”. Paskaitykit, jei turėsit laiko – tikrai nieko neprarasite, o įgyti galite tiek, kad net nežinosite, kaip galėjote be šių žinių gyventi iki šiol. „You don’t have a soul. You are a soul. You have a body”. Sunku tuo patikėti, bet…verta.

  12. Anonimas parašė:

    Pala, tai tada paaiskink man, kokia pamoka ir ka ismoksti, jai esi kudikis ir tave bejegi imeta i srutu duobe ?

  13. Ozonas parašė:

    Pala, tai tada paaiskink man, kokia pamoka ir ka ismoksti, jai esi kudikis ir tave bejegi imeta i srutu duobe ?

  14. Rūta parašė:

    Paskaičiusi tiek komentarų, džiaugiuosi, kad tarp jų radau tikinčiųjų! Malonu žinoti, kad nebijote skleisti savo tikėjimo! Telaimina Jus Dievas.

  15. Svaja parašė:

    Diskusijos realigijos (ar jos nebuvimo) vyksta turbūt jau 2000 metų. Nei viena pusė nekeičia savo nuomonės. „Nešventieji” neatsivers, „šventieji” proto neįgaus. Tai kokia prasmė diskutuoti ir bandyti kažką įrodinėti komentaruose? :)

  16. ieva parašė:

    Šiose diskusijose mes prasilenkiame su labai svarbia tiesa: jūs pripažįstate, kad žmogus turi laisvą valią, todėl daro pasirinkimus, o užmirštame, kad kiekvienas pasirinkimas atneša savo rezultatus ir pasekmes. Dievas davė žmogui laisvą valią- tai ir yra žmogaus didybė, jo žmogiškumo esmė. Reiškia,vienoks ar kitoks elgesys atneša atitinkamas geras ar blogas pasekmes, ir tai paliečia ir kitus žmones. Taigi, pasaulį, koks jis yra kuriame mes- su karais ir taika, su badu ir gailestingumu, net ir su nužudytais kūdikiais… tokia galinga yra mano laisva valia. Galite dar užsiminti apie stichines nelaimes… o gal viskas yra daug labiau susiję, nei mums atrodo, gal mūsų širdžių sprendimai turi atsaką ir gamtoje? (ypač kai pasidomi fizika-kvantų, kvarkų teorijomis…)

  17. Vaitkus parašė:

    Labai gili istorijos mintis. Sutinkiu su Ieva – žmogus yra pats atsakingas už savo veiksmus ir savo poelgiais nulemia sau likimą.

  18. Ema parašė:

    Štai šiek tiek aiškiau :)

    Vyras nuėjo į kirpyklą, nusikirpti plaukų ir jo apsikarpyti barzdos. Kai kirpėjas pradėjo dirbti, jie pradėjo kalbėtis. Jie kalbėjo apie labai daug dalykų ir įvairiomis temomis. Kai jie galų gale paminėjo Dievo temą, kirpėjas pasakė:
    – Aš nemanau, kad Dievas egzistuoja.
    – Kodėl jūs taip sakote? – paklausė klientas.
    – Na, jūs tik išeikite į gatvę ir suprasite, kad Dievas neegzistuoja. Pasakykite man, jei Dievas egzistuoja, ar ten būtų tiek daug sergančių žmonių? Tiek pamestų vaikų? Jei Dievas egzistuotų nebūtų nei kančios, nei skausmo. Aš negaliu įsivaizduoti mylinčio Dievo, kuris leistų visus šituos daiktus.
    Klientas minutėlę pagalvojo, bet nieko nepasakė, nes nenorėjo pradėti ginčo. Kirpėjas baigė savo darbą, ir klientas paliko kirpyklą. Tik po to, kai jis išėjo, pamatė vyrą gatvėje su ilgais, suveltais, purvinais plaukais ir neapkarpyta barzda. Jis atrodė purvinas ir netvarkingas. Klientas pasuko atgal ir vėl įėjo į kirpyklą, ir pasakė kirpėjui:
    – Žinote ką pasakysiu? Kirpėjai neegzistuoja.
    – Ką jūs sakote? – paklausė nustebintas kirpėjas. – Aš esu čia, ir aš esu kirpėjas. Juk aš ką tik jus pakirpau.
    – Ne! – klientas sušuko. – Kirpėjai neegzistuoja, nes jei jie egzistuotų nebūtų žmonių su purvinais ilgais plaukais ir neapkarpytomis barzdomis, kaip tas vyras lauke.
    – Bet kirpėjai TIKRAI egzistuoja! – atsakė kirpėjas. – Tik ne visi žmonės ateina pas mane.
    – Būtent! – patvirtino klientas. – Tai ir yra esmė! Dievas, taip pat, TIKRAI egzistuoja! Tik ne visi žmonės eina pas Jį ir ieško Jo. Štai kodėl yra tiek daug skausmo ir kančios pasaulyje.

    • Black parašė:

      Dievas yra visur, beeet jis nespėja pas vargetas, nes turi kažkam surasti parkingo aikštelę, prižiūrėti kad kažkam pyragas neprisviltų, dar kiek vėžinių susirgimų išdalinti, cunamį sukelti ir kaip čia viską suspėsi….

      • Jolė parašė:

        :)

      • irma parašė:

        Taip :). Dievulis užsiėmęs viskuo, tik ne tuo, ką teigia „šventasis raštas” :D. Dievui nėr kada pasirūpinti niekuo dėtu bejėgiu kūdikiu, nes jo ausis būgnija galybė tuos kūdikius skriaudžiančiųjų maldos…

  19. parašė:

    sutinku su Ema:) Bet net ir šalia tų, kurie neieško ir neina pas Jį, Dievas iš tieų yra ir veikia jų gyvenimą: nukreipia ten, kur galima būtų Jį sutikti…jei tik žmogus panorėtų. Dievas turi dievišką kantrybę laukti:)

  20. Ieva parašė:

    O kam tada mus sukūrė Dievas? Jei mes visi įsivaizduojame, kad viską žemėje turi keisti jisai vienas? Mus sukūrė tam, kad taptume jo atvaizdu Žemėje ir padėtume Jam tvarkytis. Todėl galiu pasakyti, kad visiškai yra LOGIŠKA ši išmintis.

  21. Black parašė:

    Istorija lėkšta ir kvaila. O šiaip kolei kasnėra jokio tiesioginio ar netiesioginio įrodymo, patvirtinančio dievybė(-ių) egzistavimą.

  22. Ramas parašė:

    Problema ne tame ar dievas egzistuoja. Problema yra žmogaus mastyme apie dievą. :) Kelti tokius keistus klausimus kaip „Jei dievas egzistuotu nebūtu tiek daug kančios” Žmonės patys priverda košės sukelia vieni kitiems kančias, o galiausiai suverčiama atsakomybė dievui kuriuo netiki… Na juokai juokais, tačiau… :) Keistokas tas pasaulis būtu, veikiau nevykusi simuliacija, jei tariamas dievas sukurtu žmonijai palankias sąlygas egzistuoti be kančių, skamba kiek dirbtinai tiesa? Dievas tai būtis, o mes būties fragmentai kurie atsakingi už tai kas vyksta aplinkui. ;)

  23. Vytautas parašė:

    Na su dievų klausimu susidūriau labai praktiškai 2012m liepos mėnesį. Finalas – paros laiko komos būsena. Visam pasauliui pokytis izoliuotas psiaudo dievas. Tikrų kūrėjų taisyklė negalima nieko naikinti, žudyti net nesvarbu kad ne pats tai sukūrei. Geriausiu atveju galima atskirti. Jei kas skaitė bibliją ten dievas leidžia sau žudymo prabangą. Vadinasi jis joks dievas tik šio buvusio kalėjimo prižiūrėtojas. Atitinkamai ir visos taisyklės čia tokios. Tas dievas kuriuo jūs tikit buvo energetinė materiali kad ir aukštesnių vibracijų struktūra. Jos egzistavimo pagrindas žmonių emocijų energija. Visiškai nesvarbu ar meilė ar neapykanta, ar teigiama ar neigiama. Todėl viskas šiame pasaulyje nukreipta kuo didesniam emocijų išskyrimui. Gerai tai kad tos struktūros nėra dabar. Bet aišku viskas juda iš inercijos sena vaga. Kaip, ką, kada keis ar nekeis tikrieji kūrėjai nežino absoliučiai niekas. Kas yra tikrieji kūrėjai? Tai dvi pirmapradės amžinos minčių sankaupos su moteriška ir vyriška logika. Taip jie nesikiša į žmonių gyvenimą. Procesas „automatizuotas” laisva valia ir grįžtamas ryšys priežastis pasekmė. Be to jie nėra visko čia sudedamoji dalis. Jų atžvilgiu viskas yra išorėje. Pažiūrėkit aplinkui viskas yra moteriška ir vyriška. Be to mūsų atžvilgiu viskas yra išorėje. Jie tarpusavyje yra atskiri, mes jų atžvilgiu atskiri kaip ir savo žemiškų tėvų atžvilgiu. Mes tai pat esam įdomios konstrukcijos. Yra kūnas ir dvi minčių lygio struktūros su vyriška ir moteriška logika. Viena randasi šiame kūne kita ne materialume. Kritiškais atvejais ta antroji pora ne materialume perima šio kūno valdymą arba formuoja palankią įvykių seką. Bendrai ryšys su tą savo antrąja puse vyksta per nuojautą. Taip gaunamas optimalus sprendimas, nes mūsų antroji pusė prieina prie visos informacijos nuo mūsų atsiradimo ir visiškai kitaip „mato” esamą informaciją. Iš čia gaunasi kad žmogui nereikalingi jokie dvasiniai mokytojai, nes jis turi savo antrą pusę. Galima tą antrą pusę vadinti siela, bet iš tikro ir mes čia esam tokia pati siela tik iki mirties užrakinta šiame kūne. Abiejų bendras ir vienintelis tikslas maksimaliai ilgai pasinaudoti šiuo kūnu ir išmokti gyventi per priimamus sprendimus vadovaujantis laisvos valios principu. Galutinis mūsų tikslas išlaikius egzaminą per saulės simbolius daugiau neįsikūnyti žemėje o tapti tokiais pačiais savos visatos kūrėjais kaip pirmapradės minčių sankaupos. Evoliucija tik ne Darvino :-) Savo dalį nuotykių aprašęs anomalija.lt /forumas/ gyvenimas po mirties/ jūsų istorijos/ švytuoklė, mano siela /keisti nutikimai Tiesiog viskas kaip buvo ir jokių fantazijų. Dar vienas momentas. Tie dalykai yra visiškai individualus. Aukštesnė sistema tau atsiveria arba ne. Tai priklauso tik nuo jos noro. Taip kad savo patirties niekam negaliu „perpilti”. Ir nėra jokio tikslo tai daryti, nes jūsų antroji pora, kas ją turit, jums padės eiti reikiamu keliu. Su laku padarysit iš niekur tai ką turit padaryti.

  24. Sena ir gera istorija :)

  25. Z parašė:

    Tik vieno dalyko Dievas negali -negali pakeisti žmogaus valios . žmogus renkasi būti geru arba blogu.Jis tik paliko įsakymus ,kaip turime gyventi, kad tikrai būtume laimingi.o mes jau tada patys sprendziameo žmogaus prigimtis-buti geru!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.