Pokalbis su pasąmone
0 (0)

Su pasąmone galima užmegzti tiesioginį ryšį ir iš tokio bendravimo turėti gana daug naudos. Tai daroma įvairiais būdais, viena iš tokių metodikų yra NLP šešių žingsnių perkeitimo pratimas (six steps reframing). Metodas visiškai saugus ir pritaikytas savarankiškam naudojimui.

pasamomone

Kaip tai daroma?

Reikalo esmė gana paprasta. Visų pirma reikia susitarti su Pasąmone, kaip ji atsakinės į jūsų klausimus. Paprastai atsakymai perduodami labai nežymiais kūno judesiais ar spalvotais vaizdiniais, o vėliau – ir mintimis.

Kai su pasąmone užmezgate kontaktą, galite jai užduoti klausimus. Klauskite, kas jus domina. Beje, esama tam tikrų apribojimų, pavyzdžiui, neverta klausti, kaip atsikratyti kokios nors ligos – atsakymo nesulauksite. Jeigu ligą sukūrė pati Pasąmonė, kad padėtų jums išspręsti kokią nors problemą, tai ji jokiais būdais jums nepraneš, kaip panaikinti tokios kūrybos rezultatą. Tačiau ji mielu noru praneš, kodėl tai padarė ir kaip siekė jums padėti. Ir su ja galima susitarti, kad ji savo pagalbą teiktų kokiu nors būdu, jūsų nesusargdinusi. Jei jums pavyks taip susitarti, jūsų liga praeis savaime.

Pratimas: užmezgame ryšį su Pasąmone

  • Raskite visiškai ramią vietą ir atsisėskite prie stalo. Pasirūpinkite, kad visą pratimo laiką jums niekas netrukdytų.
  • Padėkite rankas ant stalo ar sau ant kelių taip, kad galėtumėte laisvai judinti pirštus.
  • Atsipalaiduokite, užsimerkite, sustabdykite minčių srautą.
  • Mintimis tarkite sau: „Sąmoningai kviečiu tą Pasąmonės sritį, kuri yra atsakinga už mano sveikatą. Tegu ji atsako man per mano kūną. Jeigu esi pasiruošusi su manimi pabendrauti, parodyk, kaip perduosi atsakymą TAIP.”
  • Paskui ramiai sėdėdami pasistenkite pažvelgti į savo kūną tarsi iš šalies. Stebėkite, kaip Pasąmonė atsakys į jūsų klausimą. Kai tik pastebėsite kokią nors savo kūno reakciją, užduokite kitą klausimą: „Ar aš gerai supratau, kad atsakymas TAIP yra (nurodykite ką tik pastebėtą kūno reakciją)? Jeigu tai tiesa, prašau šį signalą pakartoti.”
  • Vėl stebėkite, ar pasikartos signalas.
  • Jeigu kūnas vėl sureagavo taip pat, pradėkite kitą pratimo dalį.
  • Tarkite: „Dėkoju tai Pasąmonės sričiai, kuri yra atsakinga už mano sveikatą, kad ji atsakė į klausimą. Dabar prašau parodyti, kokia kūno reakcija reikš NE.”
  • Vėl ramiai sėdėdami stebėkite savo kūno reakcijas, pasistenkite nustatyti, kaip Pasąmonė atsakys šį kartą. Kai tik pastebėsite, kad kūnas kaip nors sureagavo, paklauskite: „Ar aš gerai supratau, kad atsakymas NE yra (nurodykite ką tik pastebėtą kūno reakciją)? Jeigu tai tiesa, prašau šį signalą pakartoti.”
  • Vėl stebėkite, ar pasikartos signalas. Jei ne, pakartokite savo veiksmus; kartokite, kol gausite atsakymą.
  • Kai signalas pasikartos, tarkite: „Dėkoju tai Pasąmonės sričiai, kuri yra atsakinga už mano sveikatą, kad ji atsakė į šį klausimą. Dabar prašau leidimo nutraukti mūsų bendravimą. Užmegsime ryšį po kurio laiko.”

Kartais pasąmonė nepraneša, koks bus atsakymas NE. Tada NE reikš jokių signalų nebuvimas. Pasąmonės atsakymas gali pasireikšti vos juntamais rankų, kojų, galvos ar liemens judesiais, gal tai bus žiovulys, gal nežymūs raumenų traukuliukai ar pirštų virptelėjimai, gal kurioje nors kūno dalyje pajusite niežulį ar šilumą, gal padažnės kvėpavimas ar pulsas, gal vidiniu žvilgsniu pamatysite šviesos dėmę (paprastai kaktos srityje).

Jūs tai lengvai užfiksuosite, jei atlikdami aprašytąjį pratimą būsite susikaupę. O kartais atsakymas ateina mintimis: „Taip, aš čia ir esu pasiruošusi tau padėti.” Tačiau mintinius signalus vertinkite atsargiai (bent jau šios praktikos pradžioje) ir prašykite, kad Pasąmonė jums atsakytų kūno reakcijomis.

Pagal:
Aleksandras Svijašas (2012). Atvira pasąmonė. Vilnius: Luceo. 69-72 psl.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

11 Responses

  1. E parašė:

    Pavyko. Tik galva pradejo skaudet.

  2. M. parašė:

    NLP sapalionės. :)

  3. r parašė:

    atsargiai.

  4. rk parašė:

    Kodėl atsargiai?

  5. Mantas parašė:

    Įdomu, ar po tokių pokalbių su pasąmone nebusite viena koja arčiau šizofrenijos link

  6. Sandra parašė:

    Paprastais žodžiais tariant – kalbėjimas su pasąmone, prilysgta pokalbiui pačia su savimi. Ir taip, pasąmonė smarkiai siejasi su mūsų kūnu. Čia tarsi mankšta, stengiantis pažinti save ir savo kūną. Gal ir neblogas bandymas.

  7. multipassas parašė:

    ar pradejau kriukset. ar tai normalu?

  8. saulius parašė:

    Viskas gerai.viskss sekasi.Mae atakavo PA.per 5men ismokau bendrauti su pasamone ir nugaleti PA.aciu PA nes butent panikos ataka isprende 3problemas

  9. Arturas parašė:

    Parasykite,man prasau i elektronini pasta,nebesusitvarkau su savimi jau,nez ka daryt kaip ta pasamone,telepatija panaikinti is saves?arturencijus@gmail.com Aciu

  10. saulius parašė:

    :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.