Pratimas: „Kaip išsigydyti sielos žaizdas kai jus įžeidė ar užgavo?“
5 (2)

Iliustracija: Lina Trochez

Kartais tenka maloniai bendrauti su nepatinkančiu žmogumi. Turbūt akivaizdu, kad priešiškumas, kad ir slepiamas, atsispindi kūno kalboje, balse ir neigiamai paveikia pašnekovą, dėl ko pastarasis gali pasidaryti mums dar nemalonesnis.

Be to, dėl vidinio negatyvumo išties kenčia tik mūsų kūnas ir sveikata, niekas kitas, tą taikliai atspindi gerai žinomas posakis, kad „jausti pyktį – tolygu išgerti nuodų ir tikėtis, kad numirs kitas žmogus“.

Kad ir kokios būtų priešiškumo šaknys, yra būdų tam procesui užkirsti kelią ir atleisti. Tokiais atvejais gali padėti tikrovės perrašymas. Kai kuriems metodas pasirodys, kaip viena nemaloniausių, tačiau labiausiai atsiperkančių patirčių.

Gaukime satisfakciją

  1. Prisiminkite kokį nors žmogų kuris jus įžeidė ar užgavo.
  2. Paimkite tuščią popieriaus lapą ir parašykite jam laišką. Išklokite viską, kas guli ant širdies ir ką norėtumėte jam pasakyti. Įsijauskite, juk nėra ką prarasti. Rašykite ranka.
  3. Jei jau viską išsakėte, padėkite laišką į šalį.
  4. Paimkite kitą popieriaus lapą ir parašykite atsakymą, kurio norėtumėte sulaukti. Gal norite, kad tas žmogus prisiimtų atsakomybę už savo veiksmus, pripažintų jus įskaudinęs ir atsiprašytų. Neieškokite jo veiksmams pateisinimo. Tiesiog pripažinimas ir atsiprašymas. Viskas vyksta vaizduotėje, tad patys spręskite, ką tiksliai norėtumėte iš jo išgirsti.

Pratimas iš pradžių gali pasirodyti nepriimtinas, keistas ar net gi dirbtinis – taip reaguoja dauguma. Iškart veikiausiai nepajusite jokios vidinės permainos. Tačiau po kelių dienų nustebsite supratę, kad pamažu įsigali „nauja realybė“. Atsiras jausmas, kad situacija vis dėlto išsisprendė. Šį proces galite pastiprinti, jei kelias dienas iš eilės vis perskaitysite atsiprašymo laišką. Rezultatas tikrai pradžiugins.

Pagal Olivia Fox Cabane „Charizmos mitas: kaip įvaldyti asmeninio žavesio meną ir mokslą” (2017, 60-61 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.